10x items waar ik nooit zonder reis

Er zijn zo van die dingen waar ik niet meer zonder zou kunnen reizen. Propere kleding en de nodige documenten en medicatie niet meegerekend, zijn onderstaande 10 items mijn must-haves voor tijdens het reizen. 

01. Herkenbaar bagagelabel
Ik spreek uit ervaring wanneer ik zeg dat het labelen van je bagage essentieel is. Voorzie dus contactgegevens aan zowel je carry-on bagage, als aan je check-in koffers. Better safe than sorry. Het is ook handig om ervoor te zorgen dat je bagagelabel herkenbaar is zodat je op die manier je bagage meteen kunt spotten tussen de miljoenen andere koffers.

02. Boek
Wanneer je regelmatig tijd spendeert op de luchthaven kan het handig zijn om constant een boek op zak te hebben. Wachten op een vlucht? Ideaal om even te ontspannen met een leuk verhaal waarin je je altijd al hebt willen verdiepen.

03. Mijn smartphone
Misschien wel het meest belangrijke item van allemaal; mijn smartphone. Fototoestel, gps, radio en reisgids in één. Ik zou letterlijk verloren lopen zonder. Daarom vind ik het ook belangrijk om mijn telefoon goed te beschermen met een stevig – en uiteraard ook mooi! – telefoonhoesje. Want hoe duur zijn smartphones tegenwoordig, éh?! Beter voorkomen dan genezen. Bij Smartphonehoesjes.nl (dé website voor leuke telefoonhoesjes en accessoires) hebben ze het origineel aangepakt met de hashtag #GetItCovered. Je kan er een uitgebreid assortiment aan bescherming voor je telefoon terugvinden, en zelfs je eigen hoesjes ontwerpen. Dus ben je op zoek naar, bijvoorbeeld, een iPhone Xs Max hoesje? Of wil je graag een iPhone Xr hoesje ontwerpen? Bij Smartphonehoesjes.nl kan het allemaal.

04. Gemakkelijke schoenen
Schoenen waarin je de hele dag makkelijk kunt rondlopen en die er tegelijkertijd leuk uitzien? Mijn tip der tips? Converse Chuck Taylor All Stars. Ze passen onder vrijwel elke outfit én voelen fijn aan de voeten!

05. Zonnebril
Een zonnebril is altijd handig. Al is het maar om er je wallen mee te verbergen na een lange vlucht. Zorg er dus voor dat je te allen tijden een leuk exemplaar bij je hebt voor moest je er nood aan hebben.

06. Handtas
Handtassen. Ik kan er maar geen genoeg van krijgen. Tijdens het reizen zorg ik graag voor een exemplaar dat bij al mijn outfits past (zwart – always!), en waarin voldoende spullen passen.

07. Muziek oortjes
Muziek oortjes zijn voor mij nog zo’n must. Zeker tijdens een lange vlucht (of relaxed op het strand) luister ik graag naar mijn Spotify playlist. Ook wanneer ik echt geen zin heb om met vreemden te praten zijn mijn oortjes een goede manier om mij even af te sluiten van de rest van de wereld. Ideaal.

08. Lippenbalsem
Als lippenbalsem gebruik ik consequent de Elizabeth Arden Eight Hour Cream. Dat is zo’n crème die voor vrijwel alles goed is en dus kan gebruikt worden op droge plekjes, gebarsten lippen, wondjes, zonnebrand,… . Erg gemakkelijk om bij te hebben tijdens het reizen dus.

09. Desinfecterende handgel
Desinfecterende handgel heb ik sowieso standaard op zak van zodra ik ergens naartoe ga. Of ik nu op reis ben of niet. Zo’n gel voelt fris en proper aan, én je handen gaan er lekker van ruiken. Win-win.

10. Sjaal
Een sjaal, of het nu zomer of winter is, is altijd een stijlvol item en is extreem handig tijdens een lange vlucht. Je kan het gebruiken als dekentje, als kussen of als ruggensteun. In de winter tegen de koude en in de zomer als bescherming tegen de zon. Het huis verlaten zonder sjaal op zak kan ik mij daarom tegenwoordig al niet snel meer voorstellen.

Welke items zijn voor jou onmisbaar op reis? 

(In samenwerking met Smartphonehoesjes.nl)

Comments (3)

 • Darina

  1 februari 2019 at 06:25

  Leuk om te lezen. Ik neem altijd een boek mee, tijdschriften, notitieboek, zonnebril en lippenstift.

 • Evelyne Vergote

  1 februari 2019 at 13:50

  Ik moet toch wel steeds muziek bij me hebben wanneer ik lange tochten maak. Het enige nadeel bij mij is dat ik dan extra goed uit mijn doppen moet kijken, daar ik niet meer kan vertrouwen op mijn gehoor 😉 Tot nu toe is dit steeds goed gelukt.

 • Rachel Kromdijk

  1 februari 2019 at 22:26

  Die gel vergeet ik nog wel eens maar natuurlijk super handig en verfrissend!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Project S. - Hoe ik gemotiveerd blijf tijdens mijn dieet?

Volgende bericht

10x tips voor het bezoeken van Aquaventure in Dubai!