Top 10 films die ik zag in 2018

Het afgelopen jaar bekeek ik een hele hoop films, waarvan de onderstaande tien mij het meest hebben aangesproken. Ben je dus nog op zoek naar een filmtopper voor een leuk avondje voor de tv? Deze titels vind ik stuk voor stuk aanraders!

10. THE REWRITE (IMDB: 6,2/10)
Een romantische komedie met daarin Hugh Grant als hoofdrolspeler. Moet ik eigenlijk nog meer zeggen? Ik was er, van in het begin, compleet weg van. Keith Michaels (vertolkt door Grant) heeft het als scenarioschrijver ver geschopt in Hollywood. Tegenwoordig is hij echter gescheiden, ziet hij zijn zoon niet meer, nadert hij de 50, en zijn filmstudio’s niet meer geïnteresseerd in zijn verhaallijnen. Het gaat dus eigenlijk allemaal compleet bergaf. Tot een universiteit een docent scenarioschrijver zoekt en Keith daarover wordt aangesproken. Een erg leuke, ontspannende film om naar te kijken. En die Hugh Grant. Wat voor topacteur is dat toch, éh.

09. WONDER (IMDB: 8,0/10)
Wonder is een drama gebaseerd op de gelijknamige jeugdroman van R.J. Palacio. De film vertelt het verhaal van de 10-jarige August Pullman, die geboren is met een zeldzame aangezichtsafwijking. Door de vele operaties die hij heeft ondergaan heeft hij altijd thuisonderwijs gekregen van zijn moeder (Julia Roberts), tot nu. Want nu hij tien is geworden mag hij eindelijk naar een gewone school beginnen gaan. Al blijkt daar al snel dat de meerderheid van zijn klasgenoten hem maar moeilijk kunnen aanvaarden zoals hij is. Een aangrijpend, liefdevol, mooi verhaal.

08. ADRIFT (IMDB: 6,6/10)
Tami en Richard, twee avonturiers die elkaar recent leerden kennen op Tahiti, krijgen het voorstel om de boot van een bevriend echtpaar naar San Diego te zeilen. Met de gedachte dat het een romantische reis kan worden gaan de twee al snel in op het voorstel. Maar niet veel later botsen ze op een tropische storm en wordt hun reisje een regelrechte ramp. Een adembenemend verhaal over ware liefde en doorzettingskracht. Heel mooi!

07. THE LAST SONG (IMDB: 5,9/10)
Zulke sentimentele, zoetsappige, cliché films… ik geef het toe… dat is één van mijn guilty pleasures. De film kent enkele extremen en gaat van intens gelukkige naar intens trieste momenten. Dus het is effectief wel zo’n emotionele rollercoaster (althans, voor mij toch!).

Hoe dan ook. De film vertelt het verhaal van de rebelse Veronica (Miley Cyrus), die drie jaar na de scheiding van haar ouders voor de zomer naar haar vader wordt gestuurd. Samen met haar broertje moeten ze daar de tijd samen weten door te brengen, wat niet altijd even makkelijk blijkt te zijn. Tot ze de knappe Will ontmoet… .06. FEED (IMDB: 6,2/10)
Olivia (Troian Bellisario) en Matthew (Tom Felton), een tweeling van 18 jaar oud, komen uit een welgesteld gezin waar er veel van hun verwacht wordt. Wanneer ze betrokken raken bij een tragisch auto ongeval en Matthew om het leven komt, loopt het niet veel later mis met Olivia en ontwikkelt ze een eetstoornis. Een bijzondere film die mij heeft geraakt tot op het bot.

De film werd bovendien geschreven door hoofdrolspeelster Troian Bellisario (o.a. gekend uit ‘Pretty Little Liars’), die in het verleden zelf kampte met anorexia. Het was haar bedoeling te laten zien dat zo’n eetstoornis vaak niet draait om zo dun mogelijk worden, maar om het willen behouden van de controle. Het was dus zeker speciaal om zo’n persoonlijk verhaal op zo’n realistische manier op het scherm uitgebeeld te kunnen zien.

05. FANTASTIC BEASTS: THE CRIMES OF GRINDELWALD (IMDB: 6,8/10)
Ik zou àlle Harry Potter films in dit lijstje kunnen vernoemen (want zò hard de moeite!), maar oké… ik weet dat niet iedereen daar zo’n grote liefhebber van is dus doe ik het maar niet. Om het tweede deel van Fantastic Beasts kon ik echter helemaal niet heen. Enkele maanden na de gebeurtenissen uit de eerste film (Fantastic Beasts and Where to Find Them), is Grindelwald ontsnapt en probeert hij zoveel mogelijk volgelingen te verzamelen. Alle hoop om hem tegen te houden rust op zijn oude vriend Albus Perkamentus, die vervolgens de hulp inroept van zijn oud-leerling Newt Scamander.

Wat een film! De magie spat van het scherm en Newt Scamander is een karakter om U tegen te zeggen. En welke Harry Potter-liefhebber is er nu niet blij om terug naar Zweinstein gebracht te worden?! Al is het maar voor heel even. Kippenvel. Always.

04. THE SPACE BETWEEN US (IMDB: 6,4/10)
De 16-jarige Gardner Elliot is de eerste en enige persoon die ooit op Mars werd geboren, en nog nooit op aarde is geweest. Zijn moeder, een astronaute, stierf bij zijn geboorte en sindsdien groeit Gardner als wees op tussen allerlei onderzoekers. Menselijk contact met de aarde heeft hij maar weinig. Tot hij op het internet op zoek gaat naar zijn biologische vader, en zo de mooie Tulsa leert kennen. Van zodra hij de kans heeft naar de aarde te kunnen reizen wilt hij dan ook niets liever dan haar opzoeken. Al is er één groot probleem; niemand weet hoelang Gardner op aarde kan overleven.

03. A STAR IS BORN (IMDB: 8,1/10)
Deze film duurt maar liefst 2 uur en 16 minuten, maar voelt aan alsof ie zò voorbij is. Wat een verhaal! Wat een muziek! Wat een acteerwerk! Dit muzikale romantische drama moet je gewoon gezien hebben. De bekende countryzanger Jackson Maine (Bradley Cooper) staat op de rand van de afgrond als hij de onbekende, getalenteerde Ally (Lady Gaga) ontmoet. Wanneer de twee een hartstochtelijke relatie beginnen zet Jackson zijn Ally maar wàt graag in de schijnwerpers. En terwijl zij steeds meer en meer faam verwerft, komt zijn eigen carrière al snel in haar schaduw te staan. En dat valt hem bijzonder zwaar.

Een film met een bijster sterke opbouw en een zeer emotioneel einde. Absoluut een must-watch.02. THE EDGE OF SEVENTEEN (IMDB: 7,4/10)
De 17-jarige Nadine, die samenwoont met haar broer en moeder, heeft het sinds de dood van haar vader niet zo makkelijk. Nu haar broer plots ook nog eens een relatie begint met haar beste vriendin wordt het leven op de middelbare school er voor haar niet makkelijker op. Dat het een typische tienerfilm is ga ik niet ontkennen, maar dat ie nét dat tikkeltje extra heeft is een feit dat zeker is. Een hele aangename film om naar te kijken. 

01. WILD (IMDB: 7,1/10)
Gebaseerd op het boek ‘Wild’ van Cheryl Strayed en berust op waargebeurde feiten. Deze film is er eentje waar ik geen genoeg van kan krijgen. Cheryl verliest op 22-jarige leeftijd haar moeder, en niet veel later ook zichzelf en haar huwelijk. Met de gedachte dat ze verder niets meer te verliezen heeft neemt ze de impulsieve beslissing om de Pacific Crest Trail te ondernemen. Dat is een langeafstandspad (van meer dan 4000km!) in het Westen van de Verenigde Staten. Een slopende tocht die haar uiteindelijk sterker maakt dan ooit tevoren. Erg inspirerend!

Van welke film was jij recent nog onder de indruk? 

Comments (4)

 • Darina

  7 januari 2019 at 05:44

  Ik kijk niet zo heel veel films maar the rewrite lijkt me een hele leuke film.

 • Evelyne Vergote

  7 januari 2019 at 16:30

  Ik zag zaterdag de film La La Land en die vond ik echt niet goed. Ik heb hem zelfs niet uitgekeken en dat gebeurt echt nooit. Van die zoetsappige cliché-films kunnen mij anders echt wel bekoren.

 • Irene

  7 januari 2019 at 17:23

  Oh die eerste film lijkt me leuk ^^ Ik keek net de Bridget Jones films opnieuw en ik vind Hugh ook een super toffe acteur! Voor de rest zag ik alleen de tweede Fantastic Beasts uit je lijstje. A satr is born wil ik ook nog graag zien trouwens. Ben heel erg fan van Lady Gaga's zangtalent 😀

 • Kaylin

  9 januari 2019 at 20:55

  Wonder is één van de laatste films die ik bekeken heb en die vond ik ook erg goed! The Last Song is leuk hé, kan ook wel genieten van Miley haar stem.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vorige bericht

18x mijn favoriete momenten van 2018

Volgende bericht

Mijn DUBAI dagboek