The Dubai Mall – Mijn ULTIEME gids

Waarschijnlijk gaat shoppen bovenaan je to-do lijstje staan wanneer je een bezoekje aan The Dubai Mall op je planning hebt staan. Je gaat niet voor niets naar het allergrootste (meer dan 1300 winkels, holla!) én meest bezochte winkelcentrum ter wereld. Am I right ladies? Maar ook als je niet van shoppen houdt valt er een hele hoop te beleven in The Dubai Mall. Hier volgt mijn ultieme gids voor een leuk dagje uit… .

INFO


Openingsuren?
The Dubai Mall is dagelijks geopend van 10u tot 00u.
De restaurants zijn geopend van 10u tot 01u.
De Metro Link brug is geopend van 05u tot 00u.

Hoe er geraken?
Metro. Als je met de metro reist dan moet je uitstappen bij het station Dubai Mall / Burj Khalifa. Van daaruit kan je naar The Dubai Mall wandelen via de 800m lange Metro Link brug (een overdekte brug die uitkomt op de 2de etage van The Mall).

Taxi. Taxi’s zetten je standaard af op één van de vele taxi drop-off punten in The Mall.

Huurauto. En wanneer je een auto huurt kan je (vanuit Dubai centrum) de parkeergarage’s van The Mall het meest makkelijk bereiken via de Financial Centre Road. Er zijn maar liefst 14.000 plekjes voorzien, dus er is plaats voor iedereen. Bovendien is parkeren hier de gehele dag gratis!

TIPS


Als je, zoals mij, een echte planner bent… zoek dan op voorhand op welke winkels je zeker wilt bezoeken / waar je graag iets wilt gaan eten of drinken. Het winkelcentrum is voorzien van voldoende elektronische plannetjes dus je kunt je ter plaatse makkelijk van winkel naar winkel manoeuvreren. Easy peasy.

Download ‘The Dubai Mall’ app op je telefoon. Daarop staat alle informatie van The Dubai Mall. En je kan er een interactieve plattegrond op terugvinden. Super handig!

Ontwijk weekends en feestdagen omdat het dan erg druk kan worden. Zorg er ook voor dat je tegen de openingsuren al aanwezig bent. Dan is het nog lekker rustig.

De vraag die constant aan mij gesteld wordt is: ‘Is Dubai niet ontiegelijk duur?’ En daarop kan ik antwoorden dat het qua winkelen zo’n beetje hetzelfde is als hier. Je hebt zowel dure, als meer betaalbare winkels. Je maakt het dus zo duur (of zo goedkoop) als je zelf maar wilt.

Draag makkelijke schoenen als je naar The Dubai Mall trekt. Serieus! Je kunt je pas voorstellen hoe groot het daar is, als je er effectief geweest bent. Ik spreek trouwens uit ervaring, want tijdens mijn eerste bezoekje heb ik uit pure miserie een paar nieuwe teenslippers gekocht omdat mijn eigen schoenen zo ontzettend veel pijn deden. Oeps.

Draag laagjes. Overal in Dubai is het binnen (ten opzichte van buiten!) nogal frisjes omwille van de airco. Buiten kon ik maar al te makkelijk rondlopen in mijn meest zomerse kleding, maar binnen droeg ik graag constant iets met langere mouwen omdat ik het anders koud kreeg. Zélfs tijdens het shoppen!

Is er iets onduidelijk? Of wil je eender wat weten over The Dubai Mall? (Of over Dubai in het algemeen!) De online reisgids die ik erg duidelijk en behulpzaam vind is deze. You’re welcome!

16x TO DO (BEHALVE SHOPPEN)

01. Ga op zoek naar de Dubai Dino 
Voor alle Jurassic Park liefhebbers onder ons… dit 150 miljoen jaar oude dinosaurus skelet kan je in het hartje van de Souk terugvinden. Het zou één van de grootste landdieren zijn geweest die ooit op onze aarde heeft geleefd, en is in 2008 opgegraven in de Verenigde Staten. Uniek aan het skelet is dat het ruim 90% van zijn originele botten heeft behouden. Leuk om eens gezien te hebben dus.

02. Bezoek het Dubai Aquarium en the Underwater Zoo
Je kunt het aquarium al spotten tijdens het winkelen (want groot, groter, grootst!), maar om het echt te beleven moet je inkomkaartjes kopen. Op die manier kan je de vissen van erg dichtbij bewonderen, en zelfs door een onderwatertunnel wandelen. In the Underwater Zoo hebben ze dan weer otters, pinguïns, inktvissen,… . Fijn voor groot en klein.

03. Ga naar de Dubai Fountain
Naast The Dubai Mall ligt de Dubai Fountain; de grootste en duurste fonteinshow ter wereld. Met een lengte van 275 meter en water dat maar liefst 140 meter omhoog kan worden gespoten, is dit wel een spektakel. Je kunt de show overigens gratis bekijken vanuit het winkelcentrum zelf, of langs de kant van het water. Als je aan het water gaat staan, zorg er dan zeker voor dat je niet recht voor het winkelcentrum blijft staan maar wat verder doorloopt. Dan sta je niet meer in de drukte en kan je de show op je gemak bekijken.

Extra! De Dubai Foundain Boardwalk is een 272 meter lang looppad dat zich tussen de fonteinen bevindt. Op die manier kan je de spektakelshow van éxtra dichtbij meemaken. Meer interesse in een rustgevend boottochtje tijdens de show? Dat kan ook. Met de Dubai Fountain Lake Ride beleef je de fonteinen vanuit een traditionele abra boot. Het is maar wat jij leuk vindt.

04. Ga schaatsen
De Dubai Ice Rink is er eentje van Olympisch formaat die het overgrote deel van de week gewoon open is voor het publiek. Als je tijdens het shoppen door dus eventjes wilt gaan schaatsen? Dan kan dat hier gewoon!

05. Word piloot in de Emirates A380 simulator
Altijd al eens willen weten hoe het voelt om piloot te zijn? Bezoek dan deze realistische simulator waarin je wordt bijgestaan door een ervaren instructeur die je zal leren vliegen met het grootste passagiersvliegtuig ter wereld. Leuk, toch?!

06. Bibber en beef in Hysteria
Hysteria is een spookhuis waar je doorheen kunt wandelen. De attractie bestaat uit 15 kamers waarin live actors rondlopen, en duurt zo’n tiental minuten. Niet meteen mijn ding (want véél te eng!), maar ongetwijfeld wel leuk voor diegenen die wél houden van zulke griezelige toestanden.

07. Bezoek VR Park
De grootste virtual reality speelhal van de wereld? Of course! Hier kun je attracties en achtbanen met een VR bril ervaren zodat je de ultieme beleving krijgt. De attracties komen er werkelijk tot leven en het gehele complex lijkt wel een filmset. Bovendien is er voor ieder wat wils; er zijn horror attracties, racesimulators, virtuele bustours, tochtjes naar de ruimte, parachutesprongen,… . Je kunt het zo gek niet bedenken.

08. Ga relaxen in de Reel Cinemas
Een belevenis op zich, die bioscoop hier. Indrukwekkend. Vergeet ook zeker niet de lekkere snacks uit te proberen. Yum!

09. Trek met de kinderen naar Kidzania
Wanneer je met kinderen naar Dubai trekt zou Kidzania een absolute must zijn. Het is namelijk dé plek waar kinderen baas zijn en al spelenderwijs geld kunnen verdienen. Alle activiteiten zijn gericht op kids van 4 tot 16 jaar, en als ouder kan je op je bengels wachten in de ‘parent room‘ (daar waar je kan internetten, tv kunt kijken of wat kunt eten/drinken in het café). Chill.


10. Word een F1 piloot
In de Ferrari shop op Level 1 kan je in een F1 simulator kruipen die dezelfde software gebruikt waar ook de echte Ferrari racers mee trainen. Ideaal als voorbereiding op Ferrari World in Abu Dhabi. Of om gewoon eventjes te denken dat jij ook the real deal bent.

11. Ga naar de top van de Burj Khalifa
Je reis naar Dubai is niet compleet zonder een bezoekje aan de hoogste toren ter wereld. Op de 124ste verdieping (452 meter hoog!) van de toren bevindt zich de populaire attractie ‘At The Top’, waar je een fantastisch 360 graden panoramisch uitzicht hebt over de stad. De entree kan je vinden in The Dubai Mall, maar let wel; aangezien het winkelcentrum zo groot is moet je waarschijnlijk eventjes zoeken. Wees dus voorbereid en kom ruim op tijd!

Extra! De Burj Khalifa heeft ook een tweede observatiedek genaamd ‘At The Top, Burj Khalifa SKY’. Dit bevindt zich op de 148ste verdieping (555 meter hoog!) en is daarmee het hoogste observatiedek ter wereld. Je betaalt er wat meer voor, maar krijgt in ruil ook meer luxe én een privé gids. Bovendien zit de entrée voor de virtuele attractie ‘Dubai, A Falcon’s Eye View’ ook in de prijs begrepen. In deze virtuele attractie bekijk je Dubai door de ogen van een valk die over de meest bekende bezienswaardigheden vliegt.

12. Neem een kijkje bij de Human Waterfalls
Twee wanden van 24 meter hoog (te zien op alle vier de verdiepingen van het winkelcentrum!) waarop een waterval is aangebracht waartussen mensen van fiberglas naar beneden lijken te duiken. Imposant, dat is wel het minste dat ik er van kan zeggen.

13. Doe aan ‘people watching
Ga op een bankje (of aan een tafeltje) zitten, zorg voor iets lekkers om te eten of te drinken, en kijk vervolgens simpelweg rondom je. Ik doe dat persoonlijk graag, zo naar de mensen kijken. Zeker op zo’n grootste plek als The Dubai Mall; hier zul je de meest uiteenlopende types tegenkomen. Heel interessant om te zien.

14. Eet alles wat je hartje verlangd
Met meer dan 200 eetgelegenheden heb je in The Dubai Mall keuze genoeg om alles te kunnen eten wat je hartje maar verlangd. Ga dus voor één keertje eens all out en laat je tijdens je bezoekje aan The Mall helemaal gaan. Enjoy!

15. Trek naar The Boardwalk
En daarmee bedoel ik het voetpad dat naast de fonteinen loopt. Wanneer je enkele Instagram-waardige spots wilt ontdekken, dan ben je hier op de juiste plaats. Je hebt er op verschillende plaatsen een erg leuk zicht op de Burj Khalifa en kunt er, met de juiste lens (not gonna lie, want anders krijg je dat gebouw niet op de foto), super toffe foto’s maken.

16. Ga dure auto’s spotten
De meeste auto’s kan je spotten op de Valet parking bij de hoofdingang aan de Financial Centre Road. Al kan je simpelweg ook de eerste de beste parkeergarage inlopen vanuit The Dubai Mall, en van daaruit op zoek gaan naar unieke exemplaren. Je zult ze vanzelf wel tegen komen!

Ben jij al eens in The Dubai Mall geweest? 

Comments (1)

  • Darina

    23 januari 2019 at 06:06

    Ik ben nog nooit in Dubai geweest maar dat spookhuis trekt me wel 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

5x originele blijmakers

Volgende bericht

Filmtoppers #13 - Romantische komedies