Shoppen in DUBAI – Mijn bucket list

Een heleboel mensen denken aan een luxueuze, dure stad wanneer ze aan Dubai denken. Er wordt daarom ook al vaak afgehaakt met het boeken van een reisje, nog voor men goed en wel weet wat er effectief allemaal te beleven valt in de stad waar alles ‘groot, groter, grootst’ is. Gelukkig kan je een reisje naar dit Arabische Emiraat zo goedkoop of zo duur maken als je zelf maar wilt. Er zijn namelijk ook voldoende bezienswaardigheden in Dubai die helemaal niets kosten. Hoe dan ook… ik vind het altijd een ontzettend aangename plaats om te vertoeven. De mensen zijn er erg vriendelijk en er valt bijzonder veel te zien en te beleven. Omdat men er zo op vernieuwing gericht is, zijn er ook constant voldoende nieuwigheden te ontdekken bij elk bezoekje. Hieronder volgt alvast mijn (never ending!) Dubai bucket list! Onderwerp van vandaag? Shoppen! 

SHOPPEN IN DUBAI


Dubai Mall. Met meer dan 1300 winkels verdeeld over vier verdiepingen is de Dubai Mall het grootste en meest bezochte winkelcentrum ter wereld. Een waar walhalla voor de echte liefhebbers dus. Al valt er ook een heleboel te beleven voor mensen die niet van shoppen houden. Zo kan je er o.a. ook gaan schaatsen, naar de cinema, of naar de grootste virtual reality speelhal van de wereld.


Wafi Mall. Het Wafi winkelcentrum is wat minder bekend, maar daarom niet minder de moeite waard. Het is volledig gebouwd in Egyptische stijl en geeft onderdak aan een 250-tal winkels. Bovendien wordt de gevel van het winkelcentrum elke avond omgetoverd tot een groot scherm waarop een licht- en geluidsshow wordt geprojecteerd. Uniek om eens gezien te hebben.

Ibn Battuta Mall. Het interieur van dit winkelcentrum is opgedeeld in zes verschillende themagebieden, die elk een plaats voorstellen die de Arabische ontdekkingsreiziger Ibn Battuta ooit bezocht heeft. Alleen al de moeite om eens gezien te hebben gebaseerd op de inrichting. Knap gedaan!

Mall Of The Emirates. De Mall Of The Emirates hoort bij de grootste winkelcentra ter wereld. Met vier verdiepingen en meer dan 600 winkels kom je ook hier weer tijd (en ogen!) tekort. Eén van de grotere publiekstrekkers is hier zeker Ski Dubai. Dus zin om te skiën of snowboarden? Hier kan het gewoon!

Dubai Marina Mall. Aan het water van de Dubai Marina ligt de Dubai Marina Mall. Met een 140-tal winkels en zo’n 21-tal eetgelegenheden is dit zeker niet het allergrootste winkelcentrum in Dubai, maar modern en mooi gelegen is het zeker wel.

Burjuman Mall. Eén van de oudste winkelcentra in Dubai is de Burjuman Mall. De deuren gingen er open in 1991, en sindsdien is het volledige complex alleen nog maar groter en meer luxueuzer geworden. Met meer dan 300 winkels en 40 restaurants zal je hier sowieso niets tekort komen.

The Pointe. Op het hoogste puntje van de stam van het Palm Jumeirah eiland ligt het winkelcentrum The Pointe. Een unieke ligging die zorgt voor een adembenemend uitzicht op hotel Atlantis. Verder beschikt The Pointe over een 1,5km lange wandelpromenade die parellel loopt met het water, een leuke Dine-In Cinema, en zijn er zo’n 100-tal winkels en restaurants gevestigd.

Dubai City Walk. Dubai City Walk is een outdoor complex waar de winkels worden afgewisseld door voldoende eet- en zitgelegenheden, met de bedoeling mensen te doen relaxen. Fijn om te vertoeven en te genieten van de skyline van Dubai. Zeker een bezoekje waard, al was het maar voor een kort wandelingetje.

Boxpark. Een jong en hip winkelconcept dat moderne architectuur en winkels combineert. Voornamelijk gericht op trendy mensen die van kunst en mode houden. Zoals ze in Dubai zeggen… een out-of-the-box ervaring; dat is Boxpark.

Deira City Centre. Deira City Centre is een standaard middelgroot winkelcentrum met zo’n 370-tal winkels. Niet zo indrukwekkend als, bijvoorbeeld, de Dubai Mall. Maar hoe dan ook wel voorzien van een interessante mix aan winkels en een leuke sfeer!

Outlet Village Dubai. Dit Outlet winkelcentrum is een klein stukje Italië in Dubai. Het is namelijk compleet gebouwd in de stijl van het Italiaanse dorpje San Gimignano in Toscane, en is alleen al daarom een bezoekje waard. Al kan je jezelf er, met meer dan 100 winkels en kortingen die oplopen tot 70%, sowieso ook vermaken met shoppen.

Global Village. Global Village is een jaarlijks terugkerend evenement in Dubai dat leuke attracties, shows, marktjes en véél eten voorziet. Er worden, door honderden verkopers, maar liefst 75 verschillende landen en culturen vertegenwoordigd. En dat is ook terug te zien in… wel… vrijwel alles. Van het decor tot de kraampjes tot het eten. Je bevindt je om de enkele minuten weer in een nieuw land. Een aangename plaats om te vertoeven en voornamelijk fijn om ’s avonds te bezoeken omdat dan alle lichtjes mooi branden. Oh, en fijn om souvenirs te kopen. Let wel! Voor Global Village moet je entree betalen.

Al Seef. Al Seef is een wijk gelegen aan de oevers van de Dubai Creek, wat meteen al voor een spectaculair uitzicht zorgt. Naast traditionele winkels vind je hier ook een heleboel restaurants en cafés, een traditionele Arabische Souk en zelfs een drijvende markt. Zonder twijfel een mooie mix van modern en traditioneel. Langs het 1,8km lang wandelpad kan je de sfeer helemaal opsnuiven. Vergeet ook niet te zoeken naar mooie jachten in Dubai Creek’s jachthaven. Luxe alom!

Dubai Shopping Festival. Gedurende de hele maand januari vindt er in Dubai een heus Shopping Festival plaats. Als er één periode is om te gaan winkelen in de stad, dan is het dié periode dus wel. Een hele hoop winkels geven hoge kortingen en houden speciale acties, en op sommige plaatsen worden er zelfs gratis goederen weggegeven. Ook worden er leuke activiteiten en optredens georganiseerd, en vinden er spectaculaire vuurwerkshows plaats. Let wel! Tijdens deze periode van het jaar kan het erg druk zijn in Dubai aangezien dit event erg veel bezoekers trekt uit zowel binnen- als buitenland. Je moet er van houden, zeg maar.

Souk Al Bahar. De luxe Arabische markt (/klein winkelcentrum) Souk Al Bahar ligt vlak naast de Dubai Mall en is volledig gebouwd in Arabische stijl. Vanwege zijn uitstekende ligging naast de Dubai Fountain en tegenover de Burj Khalifa, bieden de terrasjes van verschillende restaurants een erg mooi uitzicht. Qua winkels vind je hier voornamelijk ambachtelijke boetiekjes, leuke souvenirs en een 20-tal lekkere eettentjes.

Souk Madinat (+ abra tour). Vlakbij de Burj Al Arab ligt de populaire Arabische markt Souk Madinat, die ook weleens het Venetië van Dubai wordt genoemd. Gebouwd naast kanaaltjes en tussen de palmbomen is dat ook niet verwonderlijk. Adembenemend mooi is het hier! Het winkelaanbod is bovendien heel divers en gaat van Arabische producten (als waterpijpen en tapijten) tot moderne koffiebars (als Starbucks). Vergeet ook geen rondvaart doorheen het complex te maken met een traditionele abra boot. Dat is weer eens wat anders. Genieten maar!

Spice Souk + Gold Souk. De Spice- en Gold Souk liggen op enkele minuutjes wandelen van elkaar en zijn beiden typische Arabische marktjes gelegen in smalle straatjes. Tegenwoordig zijn het echter zulke toeristische trekpleisters geworden dat je er bovenop de traditionele goederen, ook allerlei cliché souvenirs kunt vinden en verkopers er alles aan zullen doen om je iets te doen kopen. Mocht je trouwens iets willen kopen; afdingen is hier gebruikelijk!

LEES OOK:
Bezienswaardigheden in DUBAI – Mijn bucket list
Activiteiten in DUBAI – Mijn bucket list
Hotels in DUBAI – Mijn bucket list 

Heb jij nog Dubai shop-tips? Ik hoor het graag!

Bron tekst (en tevens erg uitgebreide online Dubai reisgids!): https://www.allesoverdubai.info

Comments (4)

 • Darina

  28 januari 2019 at 06:15

  Wat een winkels! Lijkt me prachtig om te zien.

  1. HosteSarah

   28 januari 2019 at 14:20

   Inderdaad. Dat is in Dubai echt wel de moeite. En stuk voor stuk zijn al die winkelcentra dan ook nog eens spectaculair mooi ingericht. Heel speciaal en leuk om eens meegemaakt te hebben!

 • Kaylin

  29 januari 2019 at 16:54

  Dubai zorgt precies voor veel inspiratie :p Het is geen bestemming waar ik zelf meteen aan zou denken maar je hebt me wel al nieuwsgierig gemaakt

  1. HosteSarah

   29 januari 2019 at 17:44

   Haha, klopt. Ik vind dat ook echt een leuke plek om naartoe te trekken! Naar mijn mening een grote aanrader 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Filmtoppers #13 - Romantische komedies

Volgende bericht

Project S. - Hoe ik gemotiveerd blijf tijdens mijn dieet?