Review – Atlantis, The Palm, Dubai

Hotel Atlantis in Dubai

Mijn 30ste verjaardag vierden Kristof en ik een week lang in Dubai. In hotel Atlantis om precies te zijn. Het hotel waar ik al van droom sinds men het in 2006 begon te bouwen. Het is gigantisch groot, roze, heeft de onderwaterwereld als thema, en staat helemaal op de top van het aangelegde palmeiland ‘Palm Jumeirah’. In mijn fantasie was het een pareltje. Een luxe hotel waar al mijn vakantiedromen werkelijk zouden worden. Daar waar je naartoe kon gaan om in de watten gelegd te worden. Benieuwd of mijn verwachtingen werden ingelost? Hieronder kan je mijn eerlijke (en héle uitgebreide!) mening over Atlantis, The Palm lezen. 


AANKOMST OP DUBAI
Aangekomen op de luchthaven in Dubai namen we daar meteen een taxi naar het hotel. Een transfer zat namelijk niet bij onze reservatie inbegrepen, en het openbaar vervoer zou voor twee personen ongeveer even duur uitkomen als het nemen van een taxi. Zodus was onze keuze uiteraard snel gemaakt. Voor ongeveer 24 euro bracht onze chauffeur ons in een halfuurtje naar Atlantis.

Wat mij opviel was dat je, vlak voor je het hotel bereikt, door een ondergrondse tunnel moet rijden die gedecoreerd is met golven. Dat gaf mij meteen het gevoel dat ik Dubai achter mij liet en in een nieuwe wereld terecht kwam. Vakantiegevoel x100. Heel leuk!

Vervoer-tip: Op Rome2Rio kan je makkelijk bekijken welke opties je allemaal hebt om je te verplaatsen van punt a naar punt b. Ook de vernoemde prijzen zijn redelijk relevant. Handig om te weten!

Taxi weetje: Het nachttarief van taxi’s in Dubai verschilt niet zoveel met het dagtarief. Voor een ritje naar de luchthaven betaalden wij ’s nachts een 3-tal euro meer dan datzelfde ritje overdag.

Hotel Atlantis in Dubai

CHECK-IN
Aangekomen in Atlantis werden we door onze taxi vlak voor de deur afgezet, werden de deuren van de auto voor ons geopend en onze koffers voor ons gedragen. Luxe alom. Aangezien wij om middernacht arriveerden verwachtte ik vervolgens een lege, kalme lobby waarin we vriendelijk ontvangen gingen worden… maar niets was minder waar. Integendeel zelfs. Helaas. Toch wel een minpuntje.

Er stonden enorm veel mensen aan te schuiven om zich in te kunnen checken. En er was geen duidelijke wachtrij. Het was zelfs een beetje chaotisch. Allesbehalve wat je verwacht van zo’n luxe-hotel (dat toch ook wel flink wat kost!).

Toen we uiteindelijk, na een 20-tal minuutjes te hebben gewacht, ook konden inchecken… bleek dan ook nog eens dat de kamer die wij geboekt hadden niet meer beschikbaar was. Stiekem hoopte ik daarom op een upgrade (ik ben een dromer, éh), maar nope. Wat we kregen was, in mijn ogen, eerder een downgrade. Die ‘hotel-van-mijn-dromen’ bubbel waarin ik al die jaren had geleefd is op dat moment kapot gesprongen. In mijn fantasie verliep het allemaal anders hoor.

Gelukkig was het personeel wel enorm vriendelijk. Die mensen deden ook gewoon maar hun best. En na één nachtje in een andere kamer – en ook met de nodige moeite van onze kant – kregen we uiteindelijk toch onze geboekte kamer toegewezen. Oef. Toen kon onze vakantie, naar mijn gevoel, pas echt beginnen.

Tip: Atlantis heeft een app (simpelweg genaamd ‘Atlantis The Palm Dubai’) die, zeker tijdens je verblijf, handig van pas kan komen. Je kunt er o.a. openingsuren, een plattegrond van het hotel, en informatie over alle activiteiten op terugvinden.

Hotel Atlantis in Dubai

DE KAMER
Wij logeerden in een Ocean Room met king size bed, en in het algemeen kan ik daar van zeggen dat het een standaard 5* hotelkamer is. Heel mooi gedecoreerd, proper, geen lawaai van buitenaf, stille airco, prima wifi. En alles wat je nodig hebt is aanwezig; handdoeken, shampoo, conditioner, zeep, oorstokjes, douchekapjes, badjassen, slippers, haardroger,… . Ook krijg je dagelijks voldoende flesjes water en voorzien ze koffie, thee en fruit op de kamer. Je komt hier zeker niets tekort!

Om dan toch enkele (hele!) kleine minpuntjes te kunnen noemen?
– De minibar was basic en aan de prijzige kant. Let ook op, want de bar werkt automatisch en rekent aan wat je vastneemt!
– Op de kraan van het bad zat maar heel weinig druk, waardoor het lang duurde eer het volledige bad gevuld was.
– De tv had niet zoveel interessante (internationale) zenders.

Hotelkamer in hotel Atlantis in Dubai

LIGGING
Atlantis ligt best afgelegen en is daarom dan ook voornamelijk een hotel voor mensen die effectief van een typische hotelvakantie willen genieten. En dat is ook wat wij gedaan hebben. Buiten een bezoekje aan de Dubai Mall (25 minuten met de taxi / 15 euro enkele rit) zijn wij niet van het terrein af geweest. In eerste instantie klinkt dat misschien niet zo interessant, maar in Atlantis valt er zoveel te beleven dat je je geen moment zult vervelen.

Wil je het hotel toch verlaten? Je moet maar tegen één van de bell boys aan de ingang zeggen dat je een taxi nodig hebt en ze zorgen ervoor dat er eentje naar de deur toe komt gereden. Easy peasy. Er staat dan ook altijd een gigantische rij taxi’s voor het hotel te wachten op potentiële klanten.

Ook kan je via de monorail, die vertrekt vanuit Atlantis, naar Dubai Marina reizen. Al moet je dan onderweg wel een keertje overstappen en is de rit aan de prijzige kant. (Ongeveer €5 p.p. voor een enkeltje!) Echter beschouwt men de monorail wel als een belevenis op zich. Vanwege de hoge ligging en het leuke uitzicht (op de skyline van Dubai aan de ene kant en Atlantis aan de andere) vinden mensen het ritje hoe dan ook de moeite waard. Eens aangekomen in Dubai Marina kan je vervolgens makkelijk de metro nemen naar andere bekende bezienswaardigheden in de stad.

Sfeerbeelden uit hotel Atlantis in Dubai

ARCHITECTUUR
Het hotel is qua architectuur volledig geïnspireerd op (zoals de naam al zegt) de mythe van Atlantis. Dàt, in combinatie met prachtige Arabische elementen, zorgt ervoor dat je je ogen constant uitkijkt. Zo zijn er indrukwekkende plafondschilderijen gemaakt, zie je afdrukken van schelpen in de muren, zijn er lusters en deurklinken in de vorm van dolfijnen, schittert alles door het gebruik van bepaalde kristallen,… . Het zit hem daar allemaal in de details. En die details zijn dan ook nog eens ontzettend goed afgewerkt. Erg fascinerend.

Ik had alvast het gevoel dat ik, op die 46 hectare waarop Atlantis zich bevindt, in een andere wereld vertoefde. Heel speciaal.

East-Tower en West-Tower 
Verder bestaat Atlantis qua indeling uit twee ‘Royal Towers’; ‘The East-Tower’ en ‘The West-Tower’. Beiden zijn met elkaar verbonden door de duurste suite die het hotel te bieden heeft, namelijk ‘The Royal Bridge Suite’. Wij logeerden in de West-Tower en vonden dat prima meevallen. Aan deze kant van het hotel zaten we namelijk het dichtst bij het aquarium en Aquaventure (het waterpark). Ook ons favoriete restaurant (Kaleidoscope) lag in dit deel van het hotel. Als je in de East-Tower logeert dan heb je weer het voordeel dichter bij de fitness en de spa te zitten. Het is maar wat je graag hebt natuurlijk.

Hotel Atlantis in Dubai

FACILITEITEN
Zoals ik eerder al aangaf is Atlantis eigenlijk een wereld op zich. Er valt hier zo ontzettend veel te beleven dat je, gedurende je volledige verblijf, het terrein niet hoeft te verlaten. De lijst aan faciliteiten is dan ook eindeloos… 

Restaurants
Atlantis staat gelijk aan een culinaire belevenis. Geloof mij als ik zeg dat het eten daar ongelooflijk lekker is. En dat er veel keuze, én gewoon ook véél eten is. Met maar liefst 23 restaurants, bars en lounges ga je niet weten waar je best eerst naartoe kunt gaan. Zoveel lekkers in één hotel… het is een beetje overweldigend in het begin. Het heeft ook enkele dagen geduurd eer we alle restaurants (die inbegrepen waren in onze reservatie) hadden uitgetest, en na een tijdje waren we het erover eens dat Kaleidoscope (een internationaal buffet) onze favoriet was. Té lekker voor woorden. Dat moet je meegemaakt hebben. Bovendien vond ik het ook gemakkelijk dat je in alle restaurants best wel wat vegetarische opties had, en die ook altijd heel duidelijk waren aangegeven.

Verder zijn er ook enkele restaurants van bekende koks (zoals Gordon Ramsay), is er een Starbucks, zijn er Baskin Robbins kraampjes,… . Te veel om op te noemen. Wanneer je incheckt legt het personeel je trouwens duidelijk uit waar je gratis kunt gaan eten, en op welke plaatsen je moet (bij-)betalen. Dat is uiteraard afhankelijk van de boeking (type kamer / verzorging verblijf) die je hebt gemaakt.

Sport en ontspanning
Net zoals er geen gebrek is aan eetgelegenheden, is er ook geen gebrek aan activiteiten qua sport en ontspanning. Integendeel zelfs. Buiten kan je tennissen, beach voetballen, beach volleyballen, basketballen, tafeltennissen, petanquen,… . En tegen betaling op het strand ook diverse watersporten uitoefenen. In het hotel zelf is er een mooie, ruime fitness voorzien.

Eerder op zoek naar de ultieme ontspanning? Dan is de ShuiQi Spa misschien meer je ding. Met een sauna, jacuzzi en 27 behandelkamers kan je hier tot rust komen. Tegen betaling kan je een schoonheidsbehandeling of massage boeken.

Daarbovenop herbergt Atlantis zo’n 25-tal winkels en boetiekjes, dus als je tussendoor eventjes wilt gaan shoppen dan kan dat hier gewoon. Al bleef het bij mij bij window-shoppen want die winkels zijn, in mijn ogen, allemaal aan de dure kant. Er is zelfs een Tiffany & Co. Ik bedoel maar… .

Tip: Op zoek naar éxtra ontspanning? Enkele dagen per week wordt er ’s ochtends yogales gegeven in The Lost Chambers (het aquarium). Dat is zo eens wat anders.

The Lost Chambers aquarium
Entree tot het aquarium is inclusief je verblijf in Atlantis. Met meer dan 65.000 vissen is dit hoe dan ook een spectaculaire bezienswaardigheid. Wij vonden het vooral rustgevend om elke dag eventjes naar de vissen te gaan kijken. Al moet ik daarbij zeggen dat het zien van zoveel dieren in een opgesloten ruimte ook niet heel juist aanvoelde. Ik had die roggen en haaien toch liever in de zee zien rondzwemmen. Er zijn tegenwoordig zoveel alternatieven voor zulke aquariums. 3D aquaria bijvoorbeeld. Of aquaria gericht op het opvangen van gewonde dieren die niet meer op hun eentje kunnen overleven in de natuur. Het zou fijn zijn mocht Atlantis zich daar wat meer op richten in de toekomst!

Strand en zwembaden
Atlantis ligt op het kunstmatig aangelegde palmeiland ‘Palm Jumeirah’, en heeft daardoor maar liefst een 1,5km lang zandstrand. Ligbedden, parasols en strandhanddoeken zijn overal (inclusief) aanwezig. Verder zijn er ook twee grote zwembaden (Family Pool en Royal Pool) en een kinderbadje.

Wat mij voornamelijk opviel was dat de meeste mensen automatisch naar het zwembad trokken. Daar was het dan ook altijd gigantisch druk. Aan het strand bleef het vaak wat kalmer, wat volgens mij te maken had met het feit dat er constant kwallen in de zee zaten. Dat heb je in Dubai wel. Begrijpelijk dus dat, zeker mensen met kinderen, liever rondom het zwembad vertoeven.

Zelf hebben wij voornamelijk op het strand gelegen. Want hoewel we de zwembaden ook fijn vonden, trok de kalmte van het strand ons veel meer aan. Bovendien kwamen we daar niets tekort; men kwam regelmatig vragen of we iets wilden drinken (zonder opdringerig te zijn!) en we kregen af en toe een verfrissing aangeboden in de vorm van fruit of waterijsjes. Plezant.

Natuurlijk is het niet zo fijn dat er (soms best veel!) kwallen in de zee zitten, maar oké. Dat is de natuur, éh. En moest je toch gebeten worden dan is er altijd personeel aanwezig dat je kan helpen met zalfjes en medicatie en dergelijke. Ze zijn daarop voorzien.

Wat ik persoonlijk een groter minpuntje vond dan al die kwallen in de zee, was het uitzicht dat je had van op het strand. Je ziet er inderdaad de skyline van Dubai in de verte, alsook de Burj Khalifa en de Burj Al Arab. En dat is allemaal erg mooi. Maar aangezien ze nog steeds zoveel aan het bouwen zijn zie je simpelweg ook een hoop niet-zo-mooie gebouwen, en gebouwen die nog in de steigers staan. Eén van de keerzijdes van een typische toeristenstad zeker?

Aquaventure waterpark
Extra fijn aan een verblijf in Atlantis is de gratis toegang tot het spectaculaire waterpark ‘Aquaventure‘. Zelf ben ik niet de grootste waterrat, en toch heb ik mij daar geamuseerd. Zo was ik wel te vinden voor de Lazy River wildwaterbaan; daar stap je in met een grote rubberen band, en vervolgens kan je rond blijven dobberen zolang je maar wilt. Heerlijk. Zeker omdat het zo warm is in Dubai en het water dan voor verkoeling zorgt. Sowieso een aanrader dus, dat waterpark. Ook leuk om eens te bezoeken als je niet in Atlantis verblijft, maar gewoon een dagje plezier wilt beleven.

Tip #1: Doe een bikini (of zwembroek voor de mannen) aan die heel goed blijft zitten. Of nog beter… een badpak. Kwestie van vervelende zwemkledij fails te voorkomen. We’ve all been there. Of ben ik echt de enige die altijd zulke dingen meemaakt?

Tip #2: In het park hebben ze, net zoals overal op het strand, handdoeken ter beschikking. Heel handig. Verder kan je (tegen betaling) ook een kluisje huren om al je spullen in op te bergen. Dat hebben wij echter maar één keer gedaan. Wij lieten waardevolle bezittingen namelijk op de hotelkamer en konden op die manier al onze spullen gewoon op onze ligstoel leggen als we het water in gingen.

Tip #3: Zorg dat je tegen opening daar bent! Het is altijd erg druk in Aquaventure. Als je een ligstoel wilt bemachtigen dan kan je maar best goed op tijd zijn.

Tip #4: Lees de veiligheidsvoorschriften voor het park op voorhand. Zo zijn er voorschriften qua lengte, leeftijd, gewicht (zie bordjes aan het begin van elke attractie), zwemkledij, selfiesticks,… . Hou daar rekening mee. Indien er bepaalde dingen niet zo duidelijk zijn dan kan je altijd terecht bij één van de lifeguards die in het park rondlopen. Die mensen zijn enorm vriendelijk en zullen je met veel plezier verder helpen.

Dolphin Bay
Daar waar je, tegen betaling, kunt gaan zwemmen met dolfijnen of met zeeleeuwen op de foto kunt. Ik ga daar niet teveel woorden aan vuil maken. Jammer dat Atlantis zulke praktijken steunt. Niet mijn ding!

Extra
Voor kinderen (3-12 jaar) is er de Kids Club, en tieners (13-18 jaar) kunnen terecht in de Club Rush. Daar kunnen ze gamen, feesten en mocktails drinken. Beide clubs zijn echter wel tegen betaling.

Verder heeft Atlantis ook een babysitservice, en zijn er meer dan voldoende vergaderruimtes voorzien.

Hotel Atlantis in Dubai

VERZORGING
Je kan opteren voor logies en ontbijt, of voor halfpension (ontbijt en diner). All-In kent het hotel niet. Al kan je, mits het boeken van één van de suites, wel profiteren van meerdere voordelen (en dus ook meer eten). Zelf opteerden wij voor halfpension en vonden we dat ideaal. Je eet ’s morgens en ’s avonds zo ontzettend veel dat je ’s middags simpelweg geen honger meer hebt voor een uitgebreide maaltijd. Een lunch bij Gordon Ramsay stond eigenlijk op onze planning, maar hebben we uiteindelijk overgeslagen omdat we zoveel eten niet naar binnen konden werken. Te gek voor woorden eigenlijk.

Wat ik wel jammer vond is dat we bij het avondeten, dat inclusief was, ons drinken nog moesten betalen. Ik weet dat het in hotels wel vaker op die manier werkt, maar het zou makkelijker (en fijner!) zijn als je je daar compleet geen zorgen om moest maken.

Tip: Bij het inchecken kan je kiezen of je tijdens je verblijf al je uitgaven op je kamernummer laat zetten (via je kredietkaart), of rechtstreeks wilt betalen as you go. Kies voor dat eerste. Dat is 1000x makkelijker! Op de tv in je kamer kan je vervolgens je rekening bekijken om te zien wat je tijdens je verblijf al allemaal hebt uitgegeven.

Hotel Atlantis in Dubai

CONCLUSIE
Als je van Disney-parken, Las Vegas of cruises houdt… dan gaat Atlantis ook volledig jouw ding zijn‘. Een uitspraak die ik wel vaker over Atlantis had gehoord, en nu ook volkomen begrijp. Er valt zoveel te beleven in het hotel, het is er enorm toeristisch, er is eten – en eten en eten en eten! – in overvloed, en alles is er een beetje over the top. De hop-on hop-off bussen hebben er zelfs een halte voor de deur. Dat zegt genoeg, niet? Je moet simpelweg van die drukte houden.

Atlantis is een prachtig hotel met een fantastisch concept (want wie wilt er nu niet even van de échte wereld kunnen verdwijnen om onder te kunnen duiken in een heuse onderwaterwereld?), maar lijdt onder de drukte. Al de gasten (uit de +1500 kamers!), plus de toeristen die op bezoek komen voor het aquarium en de restaurants en dergelijke… dat is teveel van het goede. Of dat is toch wat ik vond.

Die drukte in combinatie met wat mankementjes hier en daar, maakt ook dat ik de prijs/kwaliteit van het hotel niet volledig in balans vind. Voor hetgeen je voor je verblijf moet betalen vind ik dat je mag verwachten dat alles in orde is.

Qua score krijgt het hotel van mij daarom een 7/10.

Atlantis, The Palm is zéker een aanrader voor mensen die houden van hotelvakanties en gezellige drukte. Niet de grootste aanrader voor mensen die houden van rust, en geen aanrader voor als je van plan bent Dubai stad te bezoeken en nooit op hotel te zijn.

Hoe dan ook hebben wij ontzettend van ons verblijf genoten. Een korte samenvatting van onze vakantie kan je bekijken in onderstaande video.


Ben jij al in Atlantis in Dubai geweest? Ik ben benieuwd naar jou ervaringen! 

Comments (4)

 • Darina

  16 januari 2019 at 06:02

  Leuk om te lezen. Het lijkt mij een heel mooi hotel maar net zoals je schrijft, voor mij te massaal allemaal.

  1. HosteSarah

   18 januari 2019 at 12:24

   Dankjewel. En inderdaad, je moet voor zulke hotels te vinden zijn. In dat geval is het effectief het paradijs op aarde 🙂

 • Anna

  16 januari 2019 at 09:17

  Wauw! Wat een ontzettend leuke blogpost! En die video 😍complimenten! Je ziet er ontzettend goed uit! Je straalt helemaal! En dat van de bikini fails 😉 Ik herken het helemaal haha! Ik duik het zwembad in en dan gaat het vaak al fout haha! Echt een ontzettend mooie review Sarah! Liefs

  1. HosteSarah

   18 januari 2019 at 12:26

   Dankjewel. Ook voor het bekijken van de video. Zo lief ❤︎ En haha, toch fijn om te weten dat ik niet de enige ben met die bikini fails 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Mijn DUBAI dagboek

Volgende bericht

Project S. - Body positivity