My life in pictures #49 - De feestdagen!

Optimaal genoten van de kerstsfeer? Dat heb ik zeker en vast gedaan! Kerstcadeautjes gaan shoppen, heel veel lekker eten en gezellig thuis zijn tijdens de feestdagen voelde een beetje aan als een droom. December was een fijne maand! Kijk en lees je mee? 

Mijn maand begon al meteen goed. Kristof en ik gingen uiteten (veggie bami bij Zus en Zo a.k.a. mijn favoriete gerecht aller tijden!), en 's avonds keken we naar de heruitzending van Throwback Thursday in het Sportpladijs. Pure nostalgie.

Sinterklaas chocolade eten? Check! 

En uitgebreid gaan shoppen voor kerstcadeaus? Dubbel check! Zo fijn om te doen wanneer alle winkels en winkelcentra zo mooi versierd zijn omwille van de feestdagen. En gewoon ook leuk om nieuwe dingen te ontdekken. Bij Wara in Genk spotte ik bijvoorbeeld deze Ofyr om mee te barbecuen. Wat een ding! Bij Oil en Vinegar kwam ik dan weer enkele super lekkere jams tegen. Hmm. (Money, where ya at?!)

Wat Kristof en ik dit jaar ook opnieuw deden was het maken van een ShoeBox. Zeker rond de kerstperiode vind ik het fijn om een goed doel te kunnen steunen, en... tja... we horen elkaar gewoon allemaal een beetje te helpen vind ik. Daarom vulden we twee schoenendozen met wat etenswaren, en brachten we die naar een officieel inzamelpunt van De Samaritanen. Een klein gebaar, makkelijk uit te voeren en niet duur. Hopelijk hebben we op die manier twee mensen blij kunnen maken!

(Meer info over deze actie kan je hier terugvinden!)

En toen kreeg ik weer een blaasontsteking (vorige maand was het ook al prijs!) en moest ik opnieuw aan de medicatie. Urgh. Zo vervelend.

Dan maar zandkoekjes bakken om mezelf wat op te vrolijken. Ik maakte gelijk een grote portie en gaf Kristof ook een zakje 'cadeau'.

Mistige ochtenden en een dagje sneeuw. Zo fijn! Ik hou van dat typische winterse weer. (Zolang ik dan zelf maar niet buiten hoef te komen.)

Kerstcadeautjes shoppen - deel 2. We maakten een stop bij Ikea om daar te gaan ontbijten (yum!), liepen snel eens door de winkel en spotten daar deze super schattige knuffel olifanten, om dan nadien ook nog veggie hotdogs te gaan eten. Hm hmm.

En over eten gesproken... mijn favoriete ontbijt blijft voorlopig toch nog altijd Alpro Soya vanille yoghurt met wat (vanille) Canderel erin, afgewerkt met passievrucht. Verder maakten we ook nog pizza en veggie curry. Lekker!

Oh ja, en ik maakte sushi. Het zag er niet zo mooi uit als op restaurant, maar het smaakte wel exact hetzelfde. Héérlijk. Qua koffie probeer ik tegenwoordig de Starbucks capsules uit in ons Nespresso apparaat. Lekker.

Met mama trok ik een dagje naar Duitsland om daar boodschappen te gaan doen, en aten we 's middags broodjes in de supermarkt. Gezellig. Eens terug thuis vond ik de nieuwe brochure van Reizen Lauwers in de brievenbus. Zalig om daar doorheen te kunnen bladeren.

Ook trok ik - eindelijk - nog eens naar de kapper voor een opfrisbeurt. De puntjes gingen eraf en mijn kleur werd bijgewerkt. Nadien ging ik opnieuw op zoek naar wat kerstcadeaus. In de Standaard Boekhandel trof ik zo enkele Moleskine Harry Potter schriftjes aan. Nooit geweten dat die bestonden. Super mooi!

Relaxen door mijn voeten uitgebreid te verzorgen en naar The Grinch gaan kijken in de bioscoop. Ik vond het overigens maar vreemd dat er zo goed als geen kerstfilms vertoond werden in de filmzaal dit seizoen. Jammer. Volgend jaar beter, hopelijk.

Ook trokken we voor het eerst in een héle lange tijd nog eens naar de Quick. We gaan eigenlijk standaard altijd naar McDonald's, dus ik wilde ook het eten bij Quick nog eens gaan proeven. En het is zeker en vast goedgekeurd. Al blijft McDonalds, met de lekkerste frietjes en mayonaise, toch favoriet!

Een beetje een mislukt kerstcadeau, want niemand was fan van deze vis-knuffel. Zelfs onze kat vond er niets aan. Fail.

Oh my Lord... check hoe schattig mijn slak er van de onderkant uitziet! Die mond! Lief!

Kristof installeerde zijn nieuwe iPhone en... wow... wat een leuk en handig ding! Hoewel mijn telefoon ook nog niet zo oud is ben ik er toch jaloers op! Dat vind ik trouwens wel een dingetje op vlak van Apple toestellen eigenlijk... van zodra er een nieuw apparaat op de markt komt wordt er goed voor gezorgd dat je 'oude' apparaat niet meer/moeilijker mee kan. Zo jammer. Uiteraard zou ik ook graag elk jaar het nieuwste van het nieuwste toestel aanschaffen, maar: 1. dat is onmogelijk voor mijn portemonnee, en 2. dat is toch ook onwijs slecht voor het milieu?

Hoe dan ook... terwijl Kristof zijn telefoon volledig installeerde hield ik mij bezig met het uitproberen van enkele, voor mij nieuwe, snacks. De Oreo Joy Fills vond ik niet zo fantastisch, maar die Milka Oreo Snow Balls zéker en vast wel. Yum. Aanrader!

Wat overigens ook super lekker is, dat is deze vegetarische kip curry van Damhert. Overheerlijk! Ook een grote aanrader dus.

En verder proefde ik voor het eerst kumquats (niet zo lekker) en de peanut butter crunch van Häagen-Dazs (súper lekker!).

December sfeerbeelden! Van links naar rechts... Een luchtverfrisser in de geur 'Warm Spice' die ideaal bij kerst past en fantastisch ruikt. Mijn kleine notenkraker die ik cadeau kreeg van mama en waar ik helemaal verliefd op ben geworden! Poessie die zich ook kan vermaken terwijl ik cadeautjes inpak. Vlogmas videos bekijken (Enkele favorieten zijn Fly With Stella, Kristee Vetter en Sofie Senden!). Kerstkaartjes schrijven met wat kerstmuziek op de achtergrond. En last but not least... de chocolade der chocolade die nooit mag ontbreken tijdens de feestdagen a.k.a. QUALITY STREET.

En voor ik het wist was het alweer kerstavond. Zo snel gaat dat. We vierden bij de ouders van Kristof en kregen gezelschap van de kleine Mister B.O.B.! Schattig.

Kerstmis werd bij mijn ouders gevierd en daar genoten we uiteraard van het gezelschap van Poessie. Onze kleine mevrouw Grumpy.

Aperitieven en cadeautjes uitpakken. Yay :)

En uiteraard ook héél veel (super lekker!) eten. Als er iemand goed kan koken... dan is het mijn mama wel!

Mijn papa houdt zich daarentegen elk jaar bezig met het in elkaar steken van een heuse kerstquiz. Iets waar ik telkens opnieuw naar uitkijk. Hoewel ik er nooit erg veel van bak hoor (oeps). Fijn vind ik het sowieso wel en ik hoop ieder jaar opnieuw op verbetering van mijn geheugen. Haha.

Werken in de keuken. Dessert in opmaak.

Tweede kerstdag kwamen de ouders van Kristof op bezoek voor kerstdiner 2.0, en aten we dus nòg meer lekkers. Niets te klagen hier. De dagen nadien kon ik bekomen met enkele van mijn kerstcadeautjes van Lush, en keek ik een gemiste aflevering van Thuis. Hoe spannend waren die afleveringen tijdens de feestdagen?! Seizoensfinale-waardig... right?

Helaas kon dat mooie leventje niet blijven duren. Ik werd verkouden en kreeg daarbovenop wéér een blaasontsteking. En met 'wéér' bedoel ik dat het al de derde keer was in nog geen maand tijd. Irritant hoor. Aangezien we middenin de feesten zaten en ik geen zin had om opnieuw aan de medicatie te gaan, besloot ik maar om te proberen het eerst zelf op te lossen met oma-weet-raad middeltjes. Zo dronk ik verschillende glazen water met daarin appelazijn en citroensap. Bacteriën houden namelijk niet van zuur, en citroen en azijn zouden daarom helpen met het doden van die krengen. Maar helaas pindakaas... die middeltjes hielpen helemaal niet bij mij. (Meer daarover volgt in mijn volgende 'My life in pictures'.)

Gelukkig kon ik wel uitzieken met de nieuwe serie 'You' op Netflix. Helemaal fan van en uitgekeken op een week tijd, wat voor mij en mijn ieniemiene concentratie een héle prestatie is! Aanrader dus. Papa hield zich in de tussentijd bezig met puzzelen en maakte deze leuke puzzel af. Als hij klaar is laat hij zijn puzzels altijd liggen zodat we het eindresultaat allemaal kunnen bewonderen. Super lief vind ik dat. Dus bij deze; de puzzel van mijn papa :)

Hm hmm.

Oudejaarsavond vierden we met lekkere hapjes, gourmet...

... en champagne! Ik heb 2018 op een hele fijne, rustige manier kunnen afsluiten en kijk uit naar alles wat 2019 mij te bieden heeft. Cheers to happiness. 

Hoe verloopt jouw jaar tot nu toe? 

6 opmerkingen

 1. Een heleboel gezelligheid en lekker eten. Fijn dat je er zo van genoten hebt maar balen van je blaasontstekingen. Ik hoop dat je snel beter bent. Mijn jaar is ook begonnen met keelpijn en hoesten. Het heerst...:(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel. Hopelijk is jouw keelpijn ook al beter! Verzorg je goed!

   Verwijderen
 2. Mijn ouders maakten vroeger ook heel wat puzzels en die hangen overal in huis uit ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat deden we hier vroeger ook. Zo plezant :) Ik heb nog steeds enkele van die puzzels op zolder staan.

   Verwijderen
 3. Wat zijn die Oreo Joy Fills precies? Heb ik nog nooit gezien in de winkel... Die eitjes staan hier in de kast ook nog te wachten om opgegeten te worden :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die Oreo Joy Fills zijn een soort krokante wafeltjes met een smeuïge vulling vanbinnen. Ik ging er vanuit dat het kleine koekjes met een Oreo smaak zouden zijn, maar het leek meer een chocolade cornflakes-achtig iets. Ik blijf toch meer fan van de basic Oreo's dan :)
   En oeeh, geniet nog van je eitjes dan. Zo lekker!

   Verwijderen