Filmtoppers #13 – Romantische komedies

Vandaag een lijstje met vijf romantische komedies waar ik van genoten heb. Hier en daar misschien wel wat voorspelbaar, maar sowieso toch altijd charmant en vermakelijk. Ideaal voor een avondje in de zetel. Zet je snacks al maar klaar! 

THE MEDDLER (IMDB: 6,3/10)
Marnie, die recentelijk weduwe is geworden, trekt naar Los Angeles om dichter bij haar dochter te kunnen zijn. Van zodra ze merkt dat ze daar teveel tijd om handen heeft beginnen haar bemoeizuchtige kantjes echter naar boven te komen, en dat zorgt al snel voor wrevel. Vooral met haar dochter. Gelukkig heeft Marnie een goed gevulde bankrekening én een gloednieuwe iPhone, en kan ze daar haar plan wel mee trekken. Ze trekt er dagelijks op uit en leert zo enkele nieuwe mensen kennen. Mooi verhaal, leuke sfeer. Niet super cliché. Ik vond het alvast een aangename film om naar te kijken en heb me geen seconde verveeld!


ALONG CAME POLLY (IMDB: 5,9/10)
Wanneer Reuben’s vrouw hem bedriegt op hun huwelijksreis staat zijn wereld even stil. Tot hij oud klasgenoot Polly Prince plots tegen het lijf loopt. En hoewel Polly compleet anders in elkaar zit dan Reuben, besluiten de twee toch contact te houden. Geen heel bijzonder verhaal, maar wel ideaal om een avondje te relaxen. Genieten.

IBIZA (IMDB: 5,2/10)
Harper moet voor een zakenreis naar Spanje. Wanneer haar twee beste vriendinnen dat horen besluiten die resoluut om mee te gaan, met de gedachte daar samen van het nachtleven te kunnen gaan proeven. Zo leert Harper dan ook al snel een populaire DJ kennen en neemt haar zakenreis een compleet andere wending. Toffe film die je spontaan zin doet krijgen om ook te gaan feesten met je vriendinnen. Zo’n no-brainer kan mij af en toe smaken, zeg maar. Het nogal ongeloofwaardige verhaal heeft mij daarom ook niet gestoord. Wie zich wél gestoord heeft aan deze film is het bestuur van Ibiza zelf; daar vonden ze de film de perfecte illustratie van het typische negatieve imago dat eiland heeft.

Fun fact: de film werd opgenomen in Kroatië. Ik vond dat wel een leuk weetje.SET IT UP (IMDB: 6,5/10)
Harper en Charlie zijn beiden werkzaam als assistenten in New York. Hun werk bestaat uit het tevreden houden van hun bazen: de agenda beheren, koffie voorzien, telefoontjes opnemen,… . Het wordt hen niet altijd even makkelijk gemaakt. Om wat meer tijd voor zichzelf vrij te kunnen maken besluiten ze daarom hun bazen samen op date te sturen. Met alle gevolgen van dien. Voorspelbaar, maar wel vermakelijk en charmant. Een fijne film die makkelijk wegkijkt.

THE REWRITE (IMDB: 6,2/10)
The Rewrite vermeldde ik onlangs ook al in mijn top 10 films die ik zag in 2018, dus in dit lijstje mocht hij zeker ook niet ontbreken. Het is namelijk een typische romantische komedie met daarin Hugh Grant als hoofdrolspeler. Moet ik eigenlijk nog meer zeggen? Ik was er, van in het begin, compleet weg van. Keith Michaels (vertolkt door Grant) heeft het als scenarioschrijver ver geschopt in Hollywood. Tegenwoordig is hij echter gescheiden, ziet hij zijn zoon niet meer, nadert hij de 50, en zijn filmstudio’s niet meer geïnteresseerd in zijn verhaallijnen. Het gaat dus eigenlijk allemaal compleet bergaf. Tot een universiteit een docent scenarioschrijver zoekt en Keith daarover wordt aangesproken. Een erg leuke, ontspannende film om naar te kijken. En die Hugh Grant. Wat voor topacteur is dat toch, éh.

Wat is jouw favoriete romantische komedie? 

Comments (5)

 • Darina

  25 januari 2019 at 05:49

  The rewrite and Set it Up lijken mij hele leuke films.

 • Nienke

  25 januari 2019 at 07:13

  Mooi lijstje! Ik heb zelf Grease en Mamma Mia echt al 7x gezien. Mijn favoriete films tot nu toe, maar vaak vind ik dingen die in het genre comedy/romance behoren altijd helemaal mijn ding.

 • Evelyne Vergote

  25 januari 2019 at 14:58

  Along came Polly heb ik al eens gezien, de rest nog niet. Dus ik kan mijn lijstje weer aanvullen :p

 • Romy

  25 januari 2019 at 20:49

  Superleuk, dit lijstje! Ik ben altijd in voor romantische komedies 🙂 Set It Up heb ik een tijdje geleden gezien en vond ik ook erg leuk. Je maakt me zeker nieuwsgierig naar de rest. Mijn favoriete romcom is Bridget Jones – heerlijk cliché 🙂

 • Rachel Kromdijk

  25 januari 2019 at 22:01

  Ik ken geen 1 film van dit rijtje, shame on me! ik heb ondertussen al wel een aardig lijstje gemaakt op Netflix.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

The Dubai Mall - Mijn ULTIEME gids

Volgende bericht

Shoppen in DUBAI - Mijn bucket list