Blog UPDATE - Vernieuwing, privacy en S.O.S.

Bij de start van een nieuw jaar horen er vaak goede voornemens, nieuwe gewoontes en positieve vooruitzichten. En dingen in die trend. Vandaar dat ik het vandaag eventjes wil hebben over mijn blog en welke richting ik mezelf daarmee zie uitgaan dit jaar. Een beetje duidelijkheid kan nooit kwaad natuurlijk.

SCHEMA
Ondertussen houd ik me al zo'n tweetal jaar aan een blog-schema. Ik post op maandag, woensdag en vrijdag en dat werkt prima voor mij. Het voorzien van drie artikels per week is voor mij voorlopig nog steeds ideaal, en het feit dat mijn weekend vrij blijft vind ik zelf gewoon plezant. Elk artikel wordt overigens om 5u 's morgens gepubliceerd omdat er op die manier, bij het wakker worden, meteen al iets klaarstaat om te kunnen lezen.

RUBRIEKEN
Ik blog over alles wat mij interesseert en vind het leuk dat ik op mijn eigen stukje internet mijn ei kwijt kan. Meestal schrijf ik willekeurig over de dingen die in me opkomen, maar af en toe komen er ook terugkerende rubrieken tevoorschijn. Zo plaats ik maandelijks een foto-overzicht in 'My life in pictures', en deel ik ook graag mijn favoriete films met jullie in de rubriek 'Filmtoppers'. Dat zijn artikels die mij wat houvast bezorgen wat bloggen betreft, en die ik simpelweg ook gewoon erg graag schrijf én teruglees.

VERNIEUWING
Mijn blog is ondertussen uitgegroeid tot één van mijn favoriete hobby's en ik beleef er dan ook dagelijks plezier aan. Al is het ook niet allemaal rozengeur en maneschijn achter de schermen hier. Zo heb ik de laatste tijd het gevoel dat mijn blog toe is aan wat vernieuwing. Momenteel blijf ik met mijn stukje wereldwijde web hangen op éénzelfde niveau en zit er geen groei meer in. Ik zou mijn blog dus graag naar een hoger niveau tillen. Al stoot ik dan meteen op de vraag: 'Hoe dan?' Hoe vernieuw ik mijn blog? Hoe moet ik het hier wat grootser maken?

Het is niet zo dat ik er wakker van lig, maar ik ben er zeker wel mee bezig. Die groei is voor mij belangrijk. Hoe klein of hoe langzaam ook.

Ik probeer elk artikel dat ik publiceer te verbeteren qua tekst, titel en fotografie. En ook qua lay-out pas ik hier en daar regelmatig wat aan zodat er wat variatie in blijft zitten. Bovendien heb ik mij ondertussen ook wat meer verdiept in de SEO-wereld, en pas ik aan wat nodig is. Al moet ik zeggen dat ik op dat vlak zeker geen genie ben en tips en tricks (zéker op vlak van een Blogger platform!) altijd héél erg welkom zijn.

PRIVACY
Nu weet ik niet of mijn stagnatie te maken heeft met mijn schrijfstijl, mijn foto's, de niche die ik niet heb, mijn lay-out, mijn (ik weet het... slechte!) netwerk-skills of met nog iets helemaal anders. Of simpelweg met een combinatie van dat alles?

Maar hoe dan ook... op vlak van privacy vind ik het wel belangrijk om ergens een grens te trekken. En hoewel ik soms het gevoel heb dat ik niet persoonlijk genoeg ben op mijn blog - is het wel goed genoeg nu? -, ben ik toch nog altijd blij met de grens die ik voor mezelf heb voorzien. Er zijn onderwerpen die ik niet aankaart en onderwerpen waar ik vrijwel alles over vertel. Af en toe vind ik het gewoon fijn om wat meer over mezelf te schrijven en me op die manier ook kwetsbaar op te stellen. Ten slotte is kwetsbaarheid ook geen teken van zwakte, maar juist van kracht. En de juiste mensen zullen daar wel begrip voor hebben!

S.O.S.
Mocht jij nog een bepaald onderwerp op mijn blog willen zien terugkomen het komende jaar... laat het dan gerust weten! Tips, goede raad, inspiratie en suggesties zijn méér dan welkom. Ik hoor het graag!

Heel erg bedankt voor het lezen! 


7 opmerkingen

 1. Ik wou mij ook inlezen in SEO maar eerlijk gezegd interesseert het me toch niet echt dus ik let daar ook totaal niet op. Ik zie bij mezelf dat veel bezoekers op mijn blog belanden doordat ik reageer op andere blogs (ik kijk amper naar mijn cijfertjes maar daarvoor is het wel handig!). Maar ik probeer daar niet op te focussen. Al geef ik ook toe dat ik het héél fijn vind als ik op Bloglovin' zie dat er weer iemand nieuw bij is gekomen.
  Heb ook niet echt tips eigenlijk, behalve doen wat je leuk vindt en stukjes schrijven waar je echt enthousiast over bent. Zelf vind ik een nieuw jasje voor mijn blog wel altijd mega fijn! Krijg daar ook altijd opnieuw veel inspiratie door om de een of andere reden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit jaar wil ik mij ook wat meer verdiepen in SEO, puur omdat het mij best een interessant onderdeel van onder andere bloggen is. Denk dat ik daar wel pas in het tweede gedeelte van 2019 mee aan de slag ga, want ik ben nu veel bezig met afstuderen en werken.

  Vaste rubrieken zijn altijd leuk om te hebben (en om te lezen) :) Ik wil dit jaar meer gaan lezen, dus verwacht ik ook elke maand wel een of twee posts over een gelezen boek te kunnen uploaden.

  Liefs,
  Marloes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wil me ook meer gaan verdiepen in SEO. En het plezier in het bloggen hebben is het allerbelangrijkste! Ik lees je artikelen graag, ga zo door! x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik probeerde mij recent te verdiepen in SEO, maar het leek voor mij iets te moeilijk om me er echt in te gaan verdiepen. Misschien dat ik ooit nog wel eens een poging waag (of als je zin hebt, het mij eens uitlegt in onze taal :p ). Voor de rest hou ik van je blog omdat het gewoon Sarah is. Niet meer en niet minder. Doe waar jij je goed bij voelt en give a fuck to dingen waar jij je niet goed bij voelt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb eigenlijk niet echt opmerkingen. Ik vind je blog simpel en eenvoudig maar toch ziet het er zeker niet amateuristisch uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi om te horen dat je veel plezier beleeft aan het bloggen en natuurlijk ook goed dat je jezelf wilt blijven uitdagen en ontwikkelen, ook op het gebied van bloggen. Je bent al supergoed bezig, hoor :) Ik heb mijn bloglook laatst aangepast en merkte dat dat me echt frisse blogzin gaf. Hopelijk hebben een paar aanpassingen en updates ook dat fijne effect op jou :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je verdiepen in SEO en daar waar nodig verbeteren is echt zó belangrijk. Bezoekers blijven via Google op mijn blog terechtkomen, zelfs als ik niet regelmatig publiceer. Aan de andere kant wíl ik wel regelmatiger publiceren, maar tegelijkertijd wil ik niet dat bloggen een verplichting wordt. Lastig.
  In netwerken ben ik trouwens ook erg slecht, zeker in real life. Ik ben namelijk behoorlijk verlegen. :-P

  BeantwoordenVerwijderen