5x originele blijmakers

1 | 2 | 3 | 4 | 5Januari is voor mij zo’n maand die aanvoelt als één lange, vreselijke maandag. Na de feestdagen valt de gezellige sfeer plots weg en blijf je over met… tja… niets. Of zo voelt het toch voor mij. Vandaag is het dan ook nog eens Blue Monday; de dag waarop de meeste mensen zich treurig of neerslachtig voelen omdat hun goede voornemens nu al mislukt zijn, en het aftellen naar komende vakanties nog veel te lang duurt. Om deze zogenaamd ‘meest deprimerende dag van het jaar’ dus wat op te vrolijken wilde ik 5 originele blijmakers met jullie delen. Of ja, toch iets meer origineel dan de voor de hand liggende bosjes bloemen en doosjes pralines. Al is het maar om mezelf er wat mee op te kunnen vrolijken. 

01. Accessoires voor huisdieren
Wat mij àltijd blij kan maken is gaan shoppen voor mijn huisdieren. Ik vind het zo leuk om lekker eten en leuke accessoires voor mijn fluffy babies te kunnen voorzien. Als zij blij zijn, ben ik ook blij. Win – win. En hoe mooi ziet bovenstaand kattenmandje eruit? Ik bedoel maar… !

02. Een fotoboek 
Een fotoboek maken klinkt misschien niet bijster origineel, maar kan dat wèl zijn. Wat ik bijvoorbeeld tof vind om te doen is na een reis mijn mooiste foto’s verzamelen in een album, en vervolgens al mijn reisgenoten een exemplaar cadeau geven. Niemand verwacht zo’n ‘zomaar’ cadeautje en is er daarom altijd extra blij mee. Zeker omdat het zo persoonlijk is. Heel plezant dus. Online kan je zo’n fotoboek bijvoorbeeld maken met Het Fotoalbum. Easy peasy. Fijn om te geven, fijn om te maken en fijn om voor eeuwig te kunnen koesteren.

03. Huishoudmateriaal
Diegenen die mijn blog al wat langer volgen, die weten ondertussen al wel dat ik een huisdhoudfanaat ben. Alles waar je makkelijk mee kunt schoonmaken… dat is volledig mijn ding. Neem nu mijn Swiffer. Daar ben ik al jarenlang fan van. Het is zo licht als een veertje en trekt stof aan like no other. Zo gemakkelijk! Het raakt, dankzij de flexibele kop, ook op plaatsen waar geen enkele stofzuiger geraakt. Onder de kast of onder het bed bijvoorbeeld. Elke dag loop ik snel eens met mijn Swiffer doorheen het huis en télkens weer ben ik verbaasd van al het stof dat ik ermee kan verzamelen. Echt een top ding!

04. Een draadloze stofzuiger
Natuurlijk is swifferen alleen niet genoeg en moet er soms ook eens gestofzuigd worden. Zelf droom ik al eventjes van een draadloze Dyson stofzuiger. Wat lijkt me dat een handig toestel! Ik kan niet wachten om er zelf ook ooit eentje in huis te hebben.

05. Kleine lekkernijen
Chocolade, cupcakes, taartjes, koekjes,… noem maar op. Daar kan je mij àltijd gelukkig mee maken. Al ben ik ook een grote fan van Oil & Vinegar en ben ik helemaal weg van de jam die ze daar tegenwoordig verkopen. Deze appelkaramel variant klinkt toch overheerlijk. Niet? Hmm.

Wat vind jij een originele blijmaker? 

In samenwerking met Het Fotoalbum.

Comments (7)

 • Darina

  21 januari 2019 at 05:13

  Ik herken me helemaal in het swifferen 🙂 Die jam klinkt heerlijk!

  1. HosteSarah

   22 januari 2019 at 15:05

   Haha, ik kan echt niet meer zonder. En jaaa, die jam wil ik echt super graag eens proeven. Ze hebben altijd zulke leuke (en lekkere!) dingen bij Oil & Vinegar. Hmm.

 • Evelyne Vergote

  21 januari 2019 at 13:14

  Puntje 2, daar kan ik mij toch ook altijd mee bezig houden. Ik trek er meestal toch een halve dag voor uit om een fotoboek te maken. Ik moet toegeven dat ik mij dan wel wat gestresseerd voel wanneer ik daar mee bezig ben, maar wanneer je het resultaat dan in handen krijgt is het ooh zo leuk! Toevallig verwacht ik een zonet afgewerkt mini-fotoboekje de komende dagen. Spannend!

  1. HosteSarah

   22 januari 2019 at 15:08

   Oeh, inderdaad spannend. Altijd fijn om het eindresultaat te kunnen ontvangen, éh. Ik kan echt uitkijken naar zulke dingen 🙂 En het maken van fotoboeken vind ik nog wel plezant en ontspannend eigenlijk. Daar kan je je creativiteit wel in kwijt tegenwoordig, met al die verschillende opties en dergelijke. Krijgen we jouw fotoboekje ook te zien op je blog? Ik ben benieuwd.

 • Evelyne Vergote

  22 januari 2019 at 17:38

  Of course 😉

 • Nienke

  23 januari 2019 at 13:04

  Shoppen voor je huisdier is inderdaad altijd erg fijn. Ik smelt altijd als het dan goed bevalt, zo lief. Onze hond gaat altijd helemaal door het dollen heen als hij iets nieuws krijgt.

  1. HosteSarah

   23 januari 2019 at 14:12

   Ja, éh! Zo fijn om je huisdieren gelukkig te zien. Daar smelt ik ook van 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Project S. - Body positivity

Volgende bericht

The Dubai Mall - Mijn ULTIEME gids