18x mijn favoriete momenten van 2018

2018 was voor mij niet meteen het meest memorabele jaar. Er waren een hele hoop downs, maar gelukkig ook enkele ups. En daardoor kreeg ik telkens weer wat moed om door te zetten. Met plezier blik ik vandaag dus even terug op mijn meest favoriete momenten van het afgelopen jaar. Van leuke uitstapjes tot gezellig thuisblijven. Hier volgen mijn 18 favoriete momenten van 2018. 

01. De lessen die ik heb geleerd
Het enige pluspunt aan ouder worden (dat ik momenteel kan bedenken) is dat ik elk jaar wijzer word. Alles wat ik doe en meemaak leert mij wel iets. Hoe klein ook. En dat vind ik uitermate interessant. Als ik bedenk hoe erg ik als persoon al ben geëvolueerd gedurende mijn leven, dan blijft me dat verbazen. Een jaar geleden was ik bijlange niet de persoon die ik nu ben, en dat wetende geeft me wel wat moed voor de toekomst.

02. Dagje zee tijdens de winter
In het begin van het jaar zat ik allesbehalve goed in mijn vel. Niets liep zoals het moest lopen en ik voelde me 24/7 belabberd. Dat dagje aan zee in februari heeft me toen enorm deugd gedaan. Er simpelweg eventjes tussenuit trekken om te gaan wandelen door de duinen en de wind door mijn haren te kunnen voelen waaien… dat deed wonderen. Voor mij was het een oppeppertje dat er voor zorgde dat ik terug met wat meer moed kon opstaan elke dag.

03. Disneyland Parijs
Een maand later trokken we er opnieuw eventjes tussenuit. Dit keer enkele dagen naar Disneyland Parijs. Het was er erg koud, maar vooral ook magisch en plezant. Een tripje dat mij wederom deugd heeft gedaan. Weg van alles en iedereen en gewoon genieten. Ik heb daar af en toe echt nood aan!

04. Tijd met mijn ouders
Ik heb het geluk de allerliefste ouders ter wereld te hebben! De tijd die we samen doorbrengen is mij erg dierbaar en ik ben ontzettend dankbaar voor alles wat er thuis altijd voor mij gedaan wordt. Ik kan dat zelfs niet onder woorden brengen. Als er twee mensen ter wereld een standbeeld verdienen… dan zijn het mijn mama en papa wel 


05. Thuis zijn
Aangezien ik zo’n geluk heb met mijn ouders vind ik het ook niet erg om vaak thuis te zijn. Al is het maar om het huishouden te doen. Ik vind dat plezant. Daar kan ik van tot rust komen. Een proper, opgeruimd huis is voor mij enorm belangrijk dus daar ben ik ook graag mee in de weer. Om dan vervolgens in mijn (fris gewassen en mooi opgemaakt) bed te kunnen duiken met Netflix. Heerlijk!

06. Tijd met mijn huisdieren
Een huis zonder mijn huisdieren is voor mij geen ‘thuis’. Ook de tijd die ik met mijn huisdieren kan doorbrengen is mij dus erg dierbaar. Die beestjes zijn de liefdes van mijn leven. Ik kan mij geen leven zonder meer voorstellen.

07.  Een dagje Rotterdam
Na Disneyland Parijs was het opnieuw tijd voor een dagje weg. We trokken naar Rotterdam en daar vond ik het verbazingwekkend plezant. Leuke winkels, fijne bezienswaardigheden en vooral héél veel lekker eten. Bovendien was het lekker warm toen wij daar waren, wat ons uitstapje voor mij extra aangenaam maakte.

08. De start van mijn dieet
Eind februari 2018 besloot ik het roer om te gooien en op dieet te gaan. Ik heb al heel mijn leven problemen met mijn gewicht, dus ik wilde graag nog eens een poging doen om daaraan te werken. Als hulpmiddel voor mezelf (en ook een beetje als stok achter de deur) begon ik met ‘Project S.‘ op mijn blog. Een project waarin ik jullie meeneem op mijn dieet-avontuur. En ben ik blij dat ik dat gedaan heb. Over mijn dieet schrijven helpt mij, zowel mentaal als fysiek, om door te zetten. Vandaag de dag geniet ik bovendien ook veel meer van eten dan vroeger. En dat is aangenaam. Ik heb sowieso nog een lange weg te gaan, maar ik voel mij nu al stukken beter in mijn lichaam dan voorheen.

09. Leuke samenwerkingen voor mijn blog
Wanneer je een kleine, simpele blog als die van mij hebt… en daar dan leuke samenwerkingen door ontstaan. Dat vind ik mooi. En plezant. En ook erg leerrijk! Er komt namelijk best wel wat kijken bij de meeste samenwerkingen en wanneer die dan vlot verlopen voel ik mij nadien toch stiekem een beetje een girlboss. Haha.

10. Momenten met Benthe
Benthe is het petekindje van Kristof en dat meisje heeft echt een plaatsje in mijn hart veroverd. Ik vind het altijd super gezellig als ik tijd met haar kan spenderen. Ze heeft zo’n uniek karaktertje. Ik zou op slag voor haar door vuur gaan!

11. Bezoekjes aan de bioscoop
Ik ga graag naar de bioscoop, dus van onze bioscoop bezoekjes afgelopen jaar heb ik absoluut genoten. Inclusief lekkere snacks, natuurlijk. Want wat is een bezoekje aan de cinema zonder eten? Right? 😉

12. Gaan uit eten
Ook uit eten gaan doe ik eens graag. En aangezien we niet heel vaak op restaurant gaan, geniet ik altijd extra intens van de enkele keren dat we dat wel eens doen. Hm hmm.

13. Een dagje Gent
Gent was ook één van onze dagjes weg. Het was er mooi, en lekker warm, en plezant om te winkelen én lekker te eten. Helemaal mijn ding eigenlijk. Weer een dagje dat mij deugd heeft gedaan omdat ik er even tussenuit kon trekken.

14. Elran Arabian Cup in Alden Biesen 
Arabische volbloeden gaan bekijken tijdens de Elran Arabian Cup was voor mij zeker een moment om niet snel te vergeten. Kippenvel! Wat een fantastische, elegante dieren zijn het toch. Bovendien was het enorm mooi weer dus dat was dubbel genieten. Heerlijk om die showpaarden aan het werk te kunnen zien tijdens zo’n stralende dag. En afsluiten deden we, zoals dat in hartje zomer hoort, met een ijsje. Hmm.

15. Onze vakantie in Dubai
Naar deze vakantie had ik zò ontiegelijk verlangd. Ik reis graag (maar €€€), dus toen we in september mijn 30ste verjaardag een weekje op hotel in Dubai konden vieren… toen heb ik daar ook ten volle van genoten. Als ik de tijd kon terugspoelen dan zou ik die week van begin tot einde opnieuw doen. Wat een droom!

16. Dagjes shoppen
We zijn regelmatig wezen shoppen en dat vond ik ook telkens weer ontspannend. En ik ben blij dat ik daarvan genoten heb, want dit jaar ben ik van plan wat minder uit te gaan geven (toch zeker aan dingen die ik niet écht nodig heb!) dus het shoppen gaat moeten minderen. De massaconsumptie van tegenwoordig vind ik ook zoiets vies. We kopen allemaal prullen alsof ons leven ervan afhangt. Dat is niet oké. En ik voel mij daar niet meer goed bij. Dus voilà. Beter voor de portemonnee, en beter voor het milieu. Win-win.

17. Citytrip naar Verona
Last-minute boekten we een citytripje naar Verona; de stad van de liefde. Of iets in die trend. Al draaide het er voor ons voornamelijk rond lekker eten. Pizza, pasta, gelato en cappuccino’s a volonté. Dat was fantastisch!

18. De feestdagen
Zalig thuis zijn, kerstfilms bekijken, heel veel lekker eten en rust proberen te vinden. En dat allemaal met het nieuwe jaar (/ een nieuw begin) in het vooruitzicht. Heerlijk gewoon.

Heb jij een favoriete moment uit 2018?

Comments (10)

 • Darina

  4 januari 2019 at 06:26

  Wat een mooie momentjes allemaal! Je kunt echt trots op jezelf zijn wat je allemaal bereikt hebt! Mijn mooiste moment vorig jaar was de helikoptervlucht boven Cannes, magisch en zó bevrijdend.

  1. HosteSarah

   6 januari 2019 at 14:30

   Bedankt. Zo'n helikoptervlucht staat sowieso ook nog op mijn bucket list. Super dat je dat hebt kunnen afvinken! Ik kan me voorstellen dat die ervaring je voor eeuwig zal bijblijven 🙂

 • Louise

  4 januari 2019 at 13:18

  Wat een mooie terugblik! Ik vind het moeilijk om 1 moment uit 2018 uit te kiezen als favoriet moment, maar mijn vakantie naar Taiwan was wel heel special 🙂

  1. HosteSarah

   6 januari 2019 at 14:30

   Dankjewel. En wauw… Taiwan! Wat een droom. Dat is inderdaad wel heel speciaal!!

 • Evelyne Vergote

  4 januari 2019 at 15:14

  Mijn favoriet moment van 2018 is Niels Destadsbader. Ik vond z'n concert echt fantastisch, maar ook omdat ik in tof gezelschap was. Wat hebben we toen wat afgelachen!

  1. HosteSarah

   6 januari 2019 at 14:31

   Oeh, ja. Plezant. Da's natuurlijk geen straf om een hele avond naar Niels te moeten kijken 😉

 • Kaylin

  5 januari 2019 at 21:13

  Hele mooie terugblik met zowel echte momenten als mentale bijblijvers en lessen. Je mag trots zijn op jezelf. Ik heb met heel veel plezier je blog bezocht het afgelopen jaar.
  Mijn hoogtepunt van 2018 was de verhuis naar ons gekochte huis.

  1. HosteSarah

   6 januari 2019 at 14:35

   Dankjewel. Ook voor je lieve reacties steeds ❤︎ Dat je een huis hebt gekocht vind ik echt wel een héle mooie en grootse prestatie. Dat is niet niks natuurlijk. Hopelijk is het in de tussentijd ook al een echte thuis kunnen worden 🙂

 • sam

  11 januari 2019 at 21:14

  Hele mooie momenten allemaal! Krijg gelijk trek in sushi van die ene foto 🙂 Dagje Rotterdam deden wij ook in 2018, hele toffe stad!

  1. HosteSarah

   13 januari 2019 at 20:29

   Dankjewel. En echt, éh… Rotterdam vond ik dus verbazingwekkend leuk. Ik kan al niet wachten om er nog eens terug naartoe te trekken. Al was het maar voor al dat lekkere eten dat je daar kunt vinden 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

HAPPY 2019

Volgende bericht

Top 10 films die ik zag in 2018