Tips & tricks om te stralen zonder make-up!

Dat ik een make-up meisje ben is een feit. Ik hou nu eenmaal van al die mooie beauty producten, en mezelf opmaken vind ik gewoon plezant om te doen. Dat wilt natuurlijk niet zeggen dat ik het niet belangrijk vind om je goed in je vel te voelen zonder die laag make-up. Integendeel. Er fris en fruitig uitzien zonder cosmetica kan simpelweg ook met behulp van een optimale lichaamsverzorging. Dit zijn enkele puntjes die ik alvast erg belangrijk vind om er, ook zonder make-up, elke dag weer stralend uit te zien. (Of dat toch te proberen.)

Slaap voldoende
Voldoende slaap maakt je mooier. Het zorgt voor herstel van zowel onze lichamelijke als geestelijke functies, waardoor we uitgerust aan onze dag kunnen beginnen. Zo is een groot voordeel van slapen dat huid- en haarcellen zich vernieuwen, zodat je huid en haar er de volgende dag weer beter uitzien dan de avond ervoor. Helemaal top!

Drink voldoende water en eet gezond
Zo belangrijk! Schoonheid begint van binnenuit, éh. Drink voldoende om je huid te laten stralen. Water spoelt afvalstoffen uit je lichaam en doet je er niet alleen gezonder uitzien, maar ook gezonder voelen. Win-win. Daarbovenop is het ook belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Suiker, alcohol en melkproducten zijn bijvoorbeeld enkele producten die je best zoveel mogelijk vermijdt.

Verzorg je huid
Sinds ik eindelijk een goede huidverzorgingsroutine heb gevonden met producten die mijn huid goed kan verdragen, besef ik hoe belangrijk dit puntje is. Ik voel me zoveel beter wanneer ik mijn huid 's morgens en 's avonds reinig, een toner aanbreng (want toners werken huidherstellend!) en vervolgens ook goed hydrateer. Af en toe een exfoliërend gezichtsmasker aanbrengen om dode huidcellen weg te scrubben kan ook wonderen doen voor wat extra helderheid, en puistjes probeer ik meteen te bestrijden met een zalfje of tea tree olie. Ook belangrijk is het om je gezicht zo min mogelijk aan te raken. Het is erg verleidelijk en vaak doe je het onbewust, maar op je handen zitten zo ontzettend veel bacteriën waardoor je door aanraking onzuiverheden op je gezicht in de hand werkt. Ik probeer daar dus zeker op te letten.

Hou je haar in bedwang 
Besteed aandacht aan je haar door het voldoende te wassen en op tijd en stond bij te laten knippen of verven. Gebruik daarbovenop ook producten die bij jouw haartype passen. Zo kan ik niet zonder kokosolie om mijn droge haar in bedwang te houden. Ook het kammen van je haar - zowel 's ochtend en 's avonds - kan wonderen doen.

Verzorg je tanden
Een stralend witte lach is misschien wel de beste manier om er goed, fris en verzorgd uit te zien. Poets je tanden minstens 2x/dag, flos geregeld, gebruik mondwater,... . Je kent het wel. Om mijn tanden wat witter te maken poets ik ze af en toe ook graag met een mix van citroensap en natriumbicarbonaat. Works like a charm. Al moet je dat natuurlijk ook niet al té vaak doen. Uiteraard.

Verzorg je lippen
Scrub je lippen zachtjes met een vochtig washandje of een propere tandenborstel. Of gebruik een lekkere lipscrub. Dit zorgt voor een betere bloedcirculatie en laat je lippen er voller, roder en verzorgder uitzien. Vergeet nadien ook niet te hydrateren met een lippenbalsem. Voor extra zachte, stralende lippen.

Trim je wenkbrauwen
Wenkbrauwen geven vorm aan je gezicht. Hun natuurlijke vorm mag dus zeker behouden blijven, maar verloren haartjes kunnen wel geëpileerd worden. Om er verzorgd uit te blijven zien is het ook belangrijk om de groei van de wenkbrauwhaartjes bij te houden en deze regelmatig te trimmen.

Verzorg je nagels en handen
Bij een stralende look (of dat nu mét of zonder make-up is) horen ook verzorgde handen. Verzorg je nagelriemen met vaseline of nagelriemolie, vijl je nagels in een mooie vorm en ga droge handen tegen door voldoende voedende handcrème te gebruiken.

Wees blij met jezelf
En last but not least. Blij zijn met jezelf. Als je gelukkig bent dan straal je dat uit. Je ogen zullen fonkelen, je zult een zelfzekere uitstraling hebben en beheerst overkomen. En dat maakt je mooi. Niets zo onweerstaanbaar als iemand die in zichzelf gelooft!


Wat is jouw ultieme tip om te stralen zonder make-up? 


2 opmerkingen

  1. Goede tips! Vooral een goede huidverzorging en verzorging van binnenuit is heel belangrijk. Ik draag niet zo veel make up. Dagcreme, eyeliner, mascara en lipstick.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie, waardevolle tips.
    Ik draag eigenlijk nooit make-up. Kan de keren in m'n hele leven op 1 hand tellen waarschijnlijk. Ik heb er geen behoefte aan, weet maar half hoe het moet en anderen moeten mij maar nemen zoals ik ben...
    Sommige tips die je noemde zoals zorg dragen voor je haar en gebit en genoeg slapen draag ik wel hoog in het vaandel. Sinds ik m'n haar liet groeien heb ik ook wel iets meer zelfvertrouwen, voel ik me iets vrouwelijker ook.

    BeantwoordenVerwijderen