Recept - Rode paprikasoep met komijn

Aangezien ik niet de grootste keukenprinses ben hou ik het graag simpel. Ik maak en eet graag rode paprikasoep, en een variant daarvan is deze soep met komijn erin. In no-time klaargemaakt en nog eens erg goed van smaak ook. Ideaal! En hoewel er niet zo'n grote hoeveelheid komijn in zit verwerkt, komt die smaak toch heel goed naar boven. Lekker met een beschuitje of twee. Hmm. 

BENODIGDHEDEN (voor 4 personen)
+ 1 ui
+ 2 teentjes knoflook
+ 4 rode paprika's
+ 1 liter water
+ 2 groentebouillonblokjes
+ 1 el suiker
+ 0,5 tl gedroogde tijm
+ 0,5 tl paprikapoeder
+ 0,5 tl komijn
+ Klontje boter

BEREIDINGSWIJZE
- Snij de ui, de knoflook en de paprika's in grove stukken.
- Stoof de stukken ui, knoflook en paprika in een klontje boter tot ze bijna gaar zijn.
- Voeg vervolgens de andere ingrediƫnten toe (water, groentebouillonblokjes, suiker, gedroogde tijm, paprikapoeder en komijn).
- Laat 30 minuten afgedekt koken op een zacht vuurtje.
- Mix de soep glad.


SMAKELIJK!

2 opmerkingen