My life in pictures #48 - Shoppen, eten en kerstsfeer

November. De maand waarin ik opnieuw wat vaker naar de bioscoop trok, een poging deed om te beginnen met sporten, veel te veel lekkere dingen heb gegeten, ook veel te veel ben gaan shoppen, en alvast volop heb genoten van de kerstsfeer! Je leest er hieronder alles over. 

November begon natuurlijk met Allerheiligen. Ik ben zelf niet de grootste fan van drukke plaatsen (en überhaupt ook niet van het alleen-maar-bezoeken-van-het-kerkhof-omdat-het-1-november-is), dus bracht ik enkele dagen na datum een bezoekje aan het kerkhof. Dan ziet het er nog erg mooi uit door alle kleurrijke bloemen, maar is er zo goed als niemand meer te zien. Net zoals tijdens de rest van het jaar dus. Best vreemd om daar even bij stil te staan, vind ik. Terug thuis genoot ik van een stukje zelfgebakken cake, een lekkere Nespresso en een dagje tv-kijken. Gezellig.

Ook ging ik enkele keren naar de bioscoop. Ik vind dat zo plezant om te doen. Al was het maar voor de popcorn. Wij zorgen er trouwens ook voor dat we altijd tegen opening al in de zaal zitten. Ik vind het namelijk belangrijk om mij op de achterste rij te kunnen placeren. Wanneer er mensen achter mij zitten kan ik mij niet meer goed op de film concentreren. Heel vervelend! Die achterste rij moet dus altijd voor mij zijn! 

Shoppen in Luik, en wafels met ijs en karamel gaan eten bij Häagen-Dazs. Zo lekker!

Omdat ik zo graag eet en toch nog steeds op mijn lijn probeer te letten, wilde ik beginnen te sporten. De loopband van mijn broer staat in onze garage, dus ik kon er meteen aan beginnen. Ik installeerde de 'Start 2 Run' app op mijn telefoon en hield het... jawel... precies twee minuten vol. Wat een miserie. Dat is echt niets voor mij, dat sporten! Mijn hobby blijft voor nu gewoon nog eventjes tv kijken hoor. 

De liefste! Ik blijf het zo schattig vinden dat Poessie haar gevangen muisjes mee naar huis blijft brengen om aan ons te laten zien. Je kunt dan van haar hele lichaampje aflezen hoe trots ze is op haar prestatie. Om van te smelten. Al is het natuurlijk wel sneu voor al die gesneuvelde muisjes... . 

Wiens katten doen er effectief iets met die katten-apps? Die van ons doet er niets mee. Al vond ze de aquarium app wel interessant om (eventjes) naar te kijken.

Yum.

En nog meer yum. Ik wou dat ik niet zo gelukkig werd van lekker eten. Mijn dieet wordt daar namelijk niet zo gelukkig van. Oeps.

Dan maar gaan shoppen. Ook niet meteen een goed idee (voor de portemonnee), maar enfin. Ik kon zowel het rokje als de schoenen scoren met korting. Yes! Het bloesje helemaal rechts vond ik echt super leuk, maar heb ik toch maar laten hangen. Anders word ik misschien een té crazy catlady.

Gezellig terrasje met een witte Kinder Bueno latte. Halleluja!

En check al die kinderhandjes rond de taart hier. Zo lief! Het petekindje van Kristof werd 5 en dat werd gevierd. Met leuke mensen en lekker eten en heel veel taart. Plezant!

Ikea-tijd. We stopten snel in de winkel om eens naar de kerst-spullen te gaan kijken, maar ik vond er dit jaar eigenlijk niets. Say what? Dan maar naar de Maisons Du Monde, die naast de Ikea ligt. Daar hebben ze op de één of andere manier àltijd mooie spullen, vind ik.

Fan van de toonbank in deze Kringwinkel! Ik vond er gelijk ook het boek 'Factor 25' van Eva Daeleman en heb dat in één ruk uitgelezen. Zo ontzettend herkenbaar allemaal. Sommige fragmenten kwamen precies rechtstreeks uit mijn eigen hoofd. Speciaal, en fijn om te weten dat je nooit de enige bent die voelt wat ie voelt.

Vakantiewoningen.be maakt telkens weer de allermooiste brochures met daarin luxueuze vakantiewoningen in Zuid-Frankrijk. Even wegdromen hoor!

Tuincentra bezoeken? Check, dubbel check. Zo leuk om te doen met al die kersttentoonstellingen. En op de één of andere manier word ik altijd aangetrokken tot de notenkrakers. Die beeldjes zien er zo leuk uit. Ik spotte ook nog een muur vol bath bombs, en nam twee schattige hertjes mee om in onze kerstboom te hangen.

FANTASTIC BEASTS (!) gaan bekijken in 4DX in Antwerpen. Wat een belevenis. De film was 12/10 goed en dat 4DX gegeven vond ik ook wel eens tof om mee te maken.

Schattig Sinterklaas cadeautje gekregen. En tijdens het lezen van de Libelle spotte ik een Pumpkin & Walnut jam van Oil & Vinegar. Die ziet er zo lekker uit. Komt op mijn wishlist!

Bezoekje aan de ZLDR luchtfabriek in Zolder. Interessant. En bijzonder om te zien hoe mooi men dit gerestaureerd heeft. En bovendien zijn individuele vrije bezoeken volledig gratis. Waar vind je nog zulke musea? Aanrader!

Mijn vis hangt er de laatste tijd maar depressief bij. Ik heb al alles gedaan om hem op te vrolijken (nieuwe indeling aquarium, nieuwe beplanting, nieuwe decoratie, nieuw eten, speelgoed voor vissen,... ) maar niets helpt. Aangezien hij zich agressief gedraagt naar andere vissen toe kan hij niet met gezelschap leven, dus heb ik maar een slak voorzien voor wat leven in de brouwerij. Al heeft dat niet zoveel effect want mijn vis bekijkt het beest zelfs niet. Mocht je dus weten wat je met een depressieve vis moet doen... laat het me alsjeblieft weten. Of heb je tips op vlak van agressieve vissen en welk gezelschap ze eventueel wél kunnen verdragen... shoot! Ik zal je eeuwig dankbaar zijn. 

Als je de Monin siroopjes nog niet ontdekt hebt... dan voilà... you're welcome ;) Ze bestaan in 1001 smaken en zijn zo ontzettend lekker in koffie's, smoothies, cocktails,... . Ik gebruik de vanille light variant tegenwoordig altijd in mijn Nespresso. Overheerlijk.

Sinterklaas chocolade! Hmm. Weet er iemand overigens wat dat beestje op de foto uiterst rechts is? Het zat in een Kinder Surprise en we zijn er nog steeds niet uit. In eerste instantie dachten we aan een langstaartschubdier, maar dan klopt de omschrijving op het papiertje niet. Heel vreemd. En nu ben ik dus benieuwd geworden naar wat voor diertje het dan effectief wél is.

Urgh. Blaasontsteking! Een Furadantine kuur en enkele bezoekjes aan de huisarts later was ik er gelukkig wel vanaf.

We besloten een bezoekje te brengen aan Düsseldorf en daar de kerstmarkt te bezoeken. Heerlijk. Gepofte kastanjes, Starbucks (die kerstdrankjes zijn dit jaar té lekker!), lekkere snacks en genieten van de kerstsfeer. En shoppen natuurlijk. We waren er in het Black Friday weekend, dus daar hebben we van geprofiteerd om alvast enkele kerstcadeau's te kopen.

Na de kerstmarkt bevond ik mij volledig in de kerstsfeer en besloot ik The Princess Switch op Netflix te bekijken. Al vond ik dat uiteindelijk wel een tegenvaller. Normaal ben ik helemaal te vinden voor zulke zoetsappige verhalen waarbij je niet hoeft na te denken, maar deze film vond ik toch net wat... wel ja... té slecht gemaakt. Ofzo. Dan maar ontspannen met een uitgebreid bad en mijn nieuwe Lush producten die ik meebracht uit Düsseldorf. Helemaal verliefd op de Snow Fairy Body Conditioner trouwens. Die geur... hemels!

Kerstcadeautjes inpakken. Zo fijn om te doen!

Dit mooie en lieve kaartje kreeg ik van Evelyne. Dankjewel! Tegelijkertijd ruimde ik ook mijn memory box nog wat op. Kaartjes als die van Evelyne hou ik bij, maar wenskaartjes die al eeuwen in mijn memory box zitten en die niets meer voor mij betekenen gooi ik tegenwoordig gewoon weg. Ook cd's begin ik stilletjes aan naar de Kringwinkel te brengen. Ik beluister die dingen echt nooit meer. 

En afsluiten deed ik de maand met het helpen zetten van onze kerstboom. Zo blij dat ie weer staat. Dat maakt het hier instant 1000x gezelliger. Heerlijk! 

Zet jij ook een kerstboom? En (hoe) bewaar jij je oude wenskaarten? Ik ben benieuwd!

12 opmerkingen

 1. Mooi overzicht en leuk om te lezen. Ik vind de foto met je kat voor de laptop erg grappig om te zien. Ik ga deze week de kerstboom versieren. Oude wenskaarten geef ik altijd aan mijn moeder die er dan weer nieuwe van maakt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel. Veel plezier met het versieren van de kerstboom. En wat leuk dat je moeder wenskaarten een nieuw leven kan geven. Dat vind ik echt leuk! Dan gaat er nooit een kaart verloren!

   Verwijderen
 2. Haha ik heb dat ook met notenkrakers! Ik weet niet vanwaar het ineens komt want twee jaar geleden zou ik daar nooit zo naar gekeken hebben. Maar sinds vorig jaar wil ik er ook graag eentje. Kan alleen geen hele mooie vinden die qua prijs ook een beetje leuk is. Factor25 vond ik ook super herkenbaar. Ik kon mij zo inbeelden hoe Eva zich voelde.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is mij inderdaad ook al opgevallen, dat het vinden van de perfecte notenkraker niet super makkelijk is. Zo jammer dat die mooie exemplaren vaak nogal duur zijn. Je zet ze tenslotte ook niet het hele jaar door in huis... .

   Verwijderen
 3. Zoo ontzettend lief van je dat je mijn kaartje vernoemd in je post <3 Ik bewaar elke kaart/brief die ik ontvang *oeps* Ik heb ongeveer een doos of 5 vol *haha*

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan! En ja, zo bewaar ik dus ook al mijn wenskaarten. Toen ik na verloop van tijd één volledige verhuisdoos vol kaarten had besloot ik daarom maar eens wat op te gaan ruimen. Al bewaar ik nu nog steeds de meeste kaartjes hoor :)

   Verwijderen
 4. Leuk overzichtje. December kan enkel nog maar gezelliger worden ;)
  M'n vriend kwam op een dag thuis van de rommelmarkt met het boek van Eva. Hij had iets gekocht en de verkoopster vroeg of hij iets met dat boek was. M'n vriend wist niet dat het op m'n verlanglijstje stond maar had het meegenomen omdat hij wist dat ik graag lees. M'n dag was helemaal goed. Tijdens de boekenbeurs heeft m'n broer hem dan nog eens meegenomen om te signeren. Echt helemaal geweldig. Ik hoop één van haar andere boeken te krijgen voor kerst.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel :) En wauw, wat een leuk verhaal. Bedankt om het te delen! Meteen ook een éxtra origineel boek dat je hebt dan. Eentje om te koesteren! Eva's andere boeken zou ik nu ook wel willen lezen omdat het eerste me zo bevallen is. Ik ben benieuwd!

   Verwijderen
 5. Wat een mooie kerstboom hebben jullie! Ik heb voor het eerst sinds jaren weer eentje, maar hij is echt super klein.

  Poes Buttons heeft trouwens ook niks met apps (spelletjes überhaupt, haha). En nu heb ik hele erge honger van al die lekkere foodfoto's.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Een kleine kerstboom heeft zo ook zijn charmes, éh :)
   En haha, ik begrijp echt niet welke poezen wél iets met zulke apps hebben. Of wij hebben hier altijd met erg luie katten te maken gehad (of iets in die trend). Geen idee ;)

   Verwijderen
 6. Mijn kerstboom staat ook al, ik vind het zo gezellig. De kaarten die ik krijg, bewaar ik in een doos. Tenzij iemand alleen zijn/haar naam erin heeft geschreven. Als er een lieve tekst instaat, bewaar ik ze zeker.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kaartjes met een leuke tekst erin bewaar ik sowieso ook. Bij mij zijn het altijd de kaartjes die mij niets meer zeggen (dus ook die met enkel een naam erin en dergelijke) die ik weggooi. Al vind ik ook dàt soms wel wat jammer. Iemand heeft er namelijk wél moeite voor gedaan om dat kaartje te versturen. Nu ja, een mens kan ook niet voor eeuwig en altijd àlles blijven bijhouden natuurlijk... .

   Verwijderen