Mijn Kerstmis ’18

Onlangs hadden we het thuis over een drankje dat we enkele jaren geleden op Kerstmis hadden voorzien. De naam ervan konden we ons niet meer herinneren. Met de gedachte dat ik altijd enorm veel foto’s maak dook ik in mijn foto-archief op zoek naar mijn kerstfoto’s, om daarop hopelijk dat lekkere drankje ergens te kunnen spotten. Dan zouden we dezelfde fles dit jaar opnieuw in huis kunnen halen. 

Al snel bleek dat echter een tegenvaller te zijn. Het viel mij op dat ik vrijwel geen foto’s maak tijdens de feestdagen. Van kerstdag vorig jaar heb ik niet meer dan een foto van onze kerstboom en onze kersttafel. Zo jammer. Ik wil me die kerstdagen beter kunnen herinneren. Ik wil over twintig jaar naar mijn foto’s kunnen kijken en de feestdagen van nu opnieuw kunnen beleven. Weten wat we allemaal gegeten hebben, hoe ons huis gedecoreerd was, etc. . Die dingen wil ik koesteren. Nooit meer vergeten.

Dit jaar besloot ik dan ook om ervoor te zorgen wat meer foto’s te voorzien.

Want hoewel ik vaak te hoge verwachtingen heb (ik bekijk te veel kerstfilms en geloof nog altijd in kerstmirakels, jawel), en ik vaak teleurgesteld word als iets niet volledig loopt zoals ik gehoopt had, besef ik wel wat voor moois ik allemaal heb. En voor al dat moois ben ik ook ontzettend dankbaar.

Mijn familie is gezond en wel. Ik heb de liefste ouders en de meest schattige huisdieren ter wereld, een vriend die steeds voor mij klaarstaat, en een (warm en gezellig!) dak boven mijn hoofd. En daarbovenop wordt er ook nog eens constant fantastisch lekker eten voor mijn neus geschoven. En ik krijg cadeautjes. Ik bedoel maar… .

Een mens zou voor minder dankbaar zijn.

Ik ga dus nog genieten van de feestdagen en mij niet meer zo’n zorgen (proberen te) maken om de mindere dingen in mijn leven. Want alle problemen kunnen worden opgelost en alles komt altijd wel in orde.

Oh ja, en deze kerst heb ik foto’s gemaakt van àlles waar ik dankbaar voor ben!
Om nooit meer te vergeten.

‘Count your blessings, not your problems!’ 
– Roy T. Bennett


Comments (6)

 • Evelyne Vergote

  26 december 2018 at 10:00

  Foto's zijn de mooiste herinneringen, maar sommige herinneringen kun je niet op foto zetten. Die blijven zowiezo bewaard in je hoofd (en hart). Enjoy the little things in life, one day it's over..

  1. HosteSarah

   26 december 2018 at 20:44

   Inderdaad. Klopt volledig!

 • Darina

  26 december 2018 at 20:15

  Mooi geschreven! En een prachtige quote ook.

  1. HosteSarah

   26 december 2018 at 20:45

   Heel erg bedankt. Fijn om te horen ❤︎

 • Irene

  27 december 2018 at 13:26

  Ik heb deze kerst ook amper foto's gemaakt en vind het nu ook al jammer dat ik dat niet wat meer gedaan heb. Ik vind het zo fijn om achteraf nog eens door die foto's te scrollen! Mooi stukje dit!

  1. HosteSarah

   27 december 2018 at 13:29

   Dankjewel. Héél lief! x.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

3x mijn kerstwens voor jou!

Volgende bericht

Top 18 van 2018