Goodbye 2018

Over het algemeen ben ik het type dat vooruit probeert te kijken. Behalve dus als het om het einde van het jaar gaat. Dan blik ik graag eens terug op wat ik heb meegemaakt om daar goed over na te kunnen denken, te bezinnen, en alles vervolgens (hopelijk!) voor altijd achter mij te kunnen laten. De enige weg is vooruit. En ik wil alvast graag vol goede moed aan een nieuw jaar kunnen beginnen, zonder balast van het voorgaande met mij mee te moeten dragen. Hieronder volgt daarom mijn jaaroverzicht van 2018. Lees je mee? 

JANUARI
Over januari kan ik eigenlijk niet zoveel vertellen. De eerste dag van het jaar begon voor mij meteen al niet zo denderend, om eerlijk te zijn. Alles zat een beetje tegen en dat heeft de toon toen wel gezet voor de rest van mijn jaar.

Verder had Kristof deze maand examens, waardoor we nooit iets leuk konden doen. Daarbovenop had ik dan ook nog eens bezoekjes aan de neuroloog en de tandarts op mijn planning staan. Zoals ik dus al zei… niet zo denderend allemaal.

FEBRUARI
Februari voelde aan als een verlenging van januari. Veel was er niet veranderd. Al waren Kristof zijn examens ondertussen wel afgelopen en hadden we opnieuw tijd om er nog eens tussenuit te trekken. Toen we naar ‘Coco’ konden gaan kijken in de bioscoop maakte mij dat intens gelukkig. De popcorn alleen al. Yum.

Ook besloten we een dagje gaan uit te waaien aan zee, wat mij enorm deugd heeft gedaan. Eventjes weg van alles en iedereen. Ik heb daar regelmatig nood aan!

Overigens maakte ik eind februari ook de beslissing om het roer om te gooien en eindelijk terug wat aan mijn gewicht te gaan doen. Ik heb al heel mijn leven problemen met de kilo’s, dus het werd tijd dat ik mij er terug mee ging bezighouden. En ben ik blij dat ik die beslissing gemaakt heb. Ondertussen voel ik mij al heel wat beter in mijn lichaam en kan ik opnieuw genieten van eten. Heerlijk!

MAART
In maart voelde ik mij gelukkig al wat beter. Mijn dieet verliep wonderbaarlijk vlot, Ik kon genieten van de koude dagen en de sneeuwval, en ik keek uit naar de lente die eraan zat te komen.

Ook ontwaakten mijn beide schildpadden goed uit hun winterslaap (wat een opluchting!) en trokken Kristof en ik voor twee dagen naar Disneyland Parijs. Super plezant!

APRIL
April bleek helaas weer een wat mindere maand te zijn.

Beginnen deden we met Pasen, een vrolijke feestdag die we thuis gevierd hebben met een hele hoop lekker eten. En daar heb ik van genoten. Verder viel er echter niet veel te beleven. Ik probeerde mij op te trekken aan de kleine dingen in het leven, en vooral ook hoopvol te blijven naar de toekomst toe. Daarom sloot ik mijn maandoverzicht indertijd af met de volgende quote:

“Do not lose hope. Please believe that there are a thousand beautiful things waiting for you. 
Sunshine comes to all who feel rain.” 
– R.M. DrakeMEI
Dat slechte, deprimerende gevoel dat ik grotendeels had gevoeld de afgelopen maanden… dat was ik zo ontzettend beu! Ik begon mezelf wat te verliezen dus er moest wel ièts veranderen. Steevast zette ik mezelf deze maand terug op de eerste plaats en probeerde ik me constant bezig te houden. Ik zorgde ervoor dat ik bewust genoot van kleine dingen als lezen, opruimen (ja, dat vind ik ook tof!), mijn huisdieren, koken, ijsjes eten, wandelingetjes met de hond, lezen in het zonnetje, barbecuen,… .

Ook gingen we een dagje naar het leuke Rotterdam, en spendeerde ik een volledige dag (no joke!) voor de tv voor het huwelijk van prins Harry en Meghan. Wat een droom was dat. Ik ben er nog steeds van onder de indruk!

JUNI
Ik had de kook-microbe ondertussen goed te pakken en spendeerde heel wat tijd in de keuken. Ideaal om mijn gedachten te kunnen verzetten. Ook ging ik voor het eerst in mijn leven eens in mijn eentje naar de bioscoop, genoot ik van de voetbalgekte die het wereldkampioenschap bracht, ontdekte ik La Casa De Papel én The Handmaid’s Tale (beide zulke goede series!), ging ik een kijkje nemen bij de lavendelvelden bij ons in de buurt, hielden Kristof en ik een veggie barbecue, en had ik enkele leuke samenwerkingen voor mijn blog. Juni was een volle maand waar ik van genoten heb.

JULI
Over juli valt er eigenlijk niet bijster veel bijzonder te vertellen. Ik genoot vooral van het heerlijk warme weer en herinner mij de voetbalwedstrijd van de Rode Duivels tegen Brazilië tijdens het WK nog levendig. Zo spannend!

Ook trokken Kristof en ik een dagje naar Gent, en gingen we ijsjes eten in Averbode en Maasmechelen Village. En in Alden Biesen gingen we dan weer naar Arabische volbloeden kijken tijdens de Elran Arabian Cup. Kippenvel om zulke prachtige dieren van dichtbij te kunnen bewonderen!

AUGUSTUS
In augustus kreeg ik plots weer last van opruimwoede.  – Story of my life. – Ik ruimde onze speelkamer volledig op, hield grote schoonmaak in mijn slaapkamer, de keuken, de gang en een deel van de zolder. Dat voelde goed aan. Een opgeruimd huis = een opgeruimd hoofd!

Ook zag ik Britney Spears in concert, gingen we shoppen in de outlet in Roermond én in Maastricht, trokken we naar Vegan Fest in Gent, en bestelde ik een nieuwe reispas met onze reis naar Dubai in het vooruitzicht.

Helaas had ik deze maand ook wel een dieptepunt op vlak van mijn blog. Ik ben mij héél erg bewust van het feit dat ik (een deel van) mijn leven online zet; ik mag daar alleen niet te veel over nadenken. Er is namelijk niets mis met mij, mijn gedachten, mijn ervaringen,… . En er is ook niets mis met mijn blog die op al die dingen gebaseerd is. En natuurlijk is het heel normaal dat niet iedereen mij en/of mijn blog leuk gaat vinden, maar wanneer mensen in mijn directe omgeving (diegenen die mij eigenlijk horen te steunen, right?!) niets anders dan kritiek hebben… dan is het op den duur allemaal niet meer zo plezant. Vandaar besloot ik een korte social media pauze in te lassen. Ik had er nood aan.

SEPTEMBER
Op 1 september werd ik 30. En daar had ik het in eerste instantie toch wat moeilijker mee dan ik had gedacht. Ik ben namelijk die klungel die volledig achterloopt en als enige (of zo voelt het alleszins toch) nog geen huisje-tuintje-kindje heeft. – Help?! – Hoe dan ook… ik had wel een fijne verjaardag en vierde voornamelijk met een hele hoop lekker eten. Yum.

Veel meer benoemenswaardig is er de rest van de maand niet gebeurd. Tot we naar Dubai trokken. Daar spendeerden Kristof en ik een week in mijn droomhotel (Atlantis, The Palm!) om er mijn verjaardag voluit te kunnen vieren. Een droom die uitkwam. Wat was dat hemels!

OKTOBER
Eens terug thuis van Dubai vertrokken we vrijwel meteen opnieuw naar de luchthaven. Er stond namelijk een citytripje Verona op onze planning. Zalig. Bekend van Shakespeare’s ‘Romeo en Julia’, en voor mij voornamelijk aantrekkelijk vanwege het Italiaanse eten. Pizza, pasta, gelato, cappuccino,… . Alles wat mijn hartje maar verlangde. Verona had het allemaal. Puur genieten.

Eens terug thuis ging het dagelijks leven voor mij gewoon weer verder. En ik genoot ook dit jaar weer van de sfeer die rondom Halloween hangt. Laat mij maar (semi) enge films en series kijken in mijn met pompoenen gedecoreerde kamer. Gezellig!

NOVEMBER
Shoppen (en nog meer shoppen), heel veel lekker eten, de verjaardag van Kristof’s petekindje vieren, bioscoop-uitjes, tuincentra afstruinen voor kerstdecoratie, naar de kerstmarkt in Düsseldorf en een hele hoop Sinterklaas chocolade. Oh ja, en het bekijken van een heleboel cheesy kerstfilms terwijl ik last had van een blaasontsteking. Dat ook. Afsluiten deden we de maand met het decoreren van onze kerstboom. Zo plezant! Instant gezelligheid x1000 gegarandeerd.

DECEMBER
Kerstcadeautjes kopen en krijgen en vooral ook inpakken (zo plezant!), kerstkaartjes, kerstkoekjes, kerstfilms, lekker eten, onze jaarlijkse kerstquiz die altijd georganiseerd wordt door mijn papa, héél veel lekker eten, en tja… gewoon genieten van de feestdagen eigenlijk. Dat was mijn december. Afsluiten doen we het jaar vandaag gezellig thuis met, opnieuw, een hele hoop lekker eten. Geen gedoe, geen drukte. Rustig. Exact zoals ik het graag heb.

Bij deze wil ik jullie toch ook nog eens héél erg bedanken voor het lezen van mijn blog het afgelopen jaar. Ik apprecieer elke klik, elke reactie en elk mailtje dat ik ontvang enorm. (Maar echt… serieus!) Dus uit de grond van mijn hart: BEDANKT ❤︎ 

& CHEERS TO HAPPINESS! 

Comments (7)

 • Evelyne Vergote

  31 december 2018 at 10:04

  2018 is bijna afgesloten en God, wat ben ik hier blij om. 2019 moet en zal een beter jaar worden voor ons beiden 😉 Fijne jaarwisseling & Thnx for all the support this year <3

  1. HosteSarah

   31 december 2018 at 11:13

   Voor jou ook een hele fijne jaarwisseling en een nog beter 2019 gewenst ❤︎

 • Darina

  31 december 2018 at 11:11

  Leuk zo’n overzicht! Je hebt mooie uitstapjes gemaakt dit jaar. Hele fijne jaarwisseling.

  1. HosteSarah

   31 december 2018 at 11:13

   Dankjewel! Voor jou ook een hele fijne jaarwisseling gewenst ❤︎

 • Trackstotasty

  3 januari 2019 at 16:13

  Deze reactie is verwijderd door de auteur.

 • Yanine

  3 januari 2019 at 16:15

  Leuk hoor 🙂 ik heb je blog pas net gevonden maar zal zeker terugkomen!

  1. HosteSarah

   3 januari 2019 at 17:00

   Dankjewel! Dat is echt super fijn om te horen 🙂 x.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Top 18 van 2018

Volgende bericht

HAPPY 2019