Gift guide voor huismussen

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 Eerder maakte ik al een gift guide voor mannen, voor dierenliefhebbers en voor reizigers. Vandaag zijn de huismussen aan de beurt. Persoonlijk vind ik het altijd enorm moeilijk om cadeaus te kopen voor familie en vrienden, vandaar dus deze gift guide. Misschien haal je er wel wat inspiratie uit. Mocht je zelf ook nog cadeautips hebben… laat het dan zeker achter in de reacties! We kunnen elkaar maar helpen, éh. 

01. Badjas
Een lekker warme, fluffy badjas om heerlijk in weg te kunnen kruipen tijdens die koude winterdagen. Wie kan daar nu ‘nee’ tegen zeggen? En voor de huismussen die al badjassen genoeg hebben kan je altijd een pyjama voorzien. Ook leuk.

02. Gezelschapsspel
Echte huismussen spelen gegarandeerd ook weleens graag een gezelschapsspelletje. Zelf ben ik fan van Cluedo, dus zo’n speciale Harry Potter editie lijkt mij ook wel tof om in huis te hebben.

03. Trui
Een stijlvolle trui kan altijd gebruikt worden. Al is het natuurlijk ook plezant om tijdens de feestdagen een typische kersttrui cadeau te doen. Voor net dat tikkeltje meer feestgevoel.

04. Geurkaars
Sfeer en gezelligheid? Check! Deze WoodWick kaarsen zorgen niet alleen voor een lekkere geur, maar ook voor een gezellig effect vanwege de houten lont die knispert als een haardvuur. Zo leuk!

05. Badproducten
Badproducten zijn in mijn ogen altijd een goed idee. Met de kerstcollectie van Lush kan je alvast niets verkeerd doen. Die geuren zijn hemels!

06. Snacks
Bij de feestdagen hoort lekker eten. Snacks mogen dus ook niet ontbreken. Zo is mijn Kerst bijvoorbeeld niet compleet zonder Quality Street in huis, en weet Kristof dat hij zijn jaarlijkse portie schepsnoep onder de kerstboom zal vinden. Hm hm hmmm. Voor extra originaliteit? Bak zelf koekjes en voorzie een gepersonaliseerde koekjesdoos. Of verpak je snoepjes in een mooi versierde snoeppot. Je kan het zo gek niet bedenken.

07. Pantoffels
Want échte huismussen weten waarom. Je voeten moeten het ook warm hebben natuurlijk.


08. Plaid
Mooie, warme dekentjes zijn voor mij een must in de winter. Om te gebruiken in bed wanneer ik het te koud heb, of om gezellig mee in de zetel te kruipen. Heerlijk.

09. Sfeerverlichting
Wanneer je graag en vaak thuis bent dan is het uiteraard aangenaam om wat sfeer te creëren. Tijdens donkere avonden kan je bijvoorbeeld, naast je geurkaarsen, ook wat sfeerverlichting voorzien in de vorm van bovenstaande maanlamp. Want hoe origineel is dat?

10. Thee- of koffiekopjes
Omdat thee- of koffiekopjes altijd van pas kunnen komen. Zeker wanneer ze leuk zijn vormgegeven.

11. Puzzel
Ideaal om even aan niets te moeten denken (behalve aan 1000 puzzelstukjes)… een puzzel. Je hebt ze in alle vormen en maten, maar tijdens de feestdagen is het natuurlijk weer extra feestelijk om een kersttafereel uit te kiezen. Gewoon, omdat het kan.

12. Sierkussens
Voor op het bed of in de zetel. Keuze genoeg!

13. Fluffy sokken
Zoals ik eerder al zei… omdat je voeten het ook warm moeten hebben natuurlijk. En hoewel sokken niet meteen het meest originele kerstcadeau zijn, ga je er de meeste doorwinterde huismussen onder ons toch blij mee maken. Je hebt die dingen nu eenmaal nodig.

14. Boeken
Boeken vind ik altijd leuk om zowel cadeau te geven, als te krijgen. Al is het tijdens de winter extra leuk omdat je dan warm binnen kunt blijven en kunt wegduiken in een compleet andere wereld. En als er één boek is dat ik kan aanraden, dan is het Harry Potter wel. Pure magie!

Wat zou jij cadeau doen aan een echte huismus? Tips zijn welkom! 

Comments (8)

 • Darina

  7 december 2018 at 06:05

  Een inspirerende giftguide! Ik vind het ook altijd leuk om thee te geven in een smaak van het seizoen.

  1. HosteSarah

   10 december 2018 at 10:12

   Dankjewel. En inderdaad. Thee is ook een goed idee. Om te onthouden!

 • Evelyne Vergote

  7 december 2018 at 12:45

  Tof idee!

  1. HosteSarah

   10 december 2018 at 10:12

   Dankjewel.

 • Johanne

  7 december 2018 at 14:09

  Perfecte gift guide voor mij! Zie de laatste tijd steeds vaker weer puzzels voorbij komen en het lijkt me zo leuk om daar weer een keertje mee te beginnen. In mijn badjas. En sloffen. Met heerlijk warme sokjes 🙂 Ik zou een huismus idd iets soorgelijks cadeau doen. Of een superleuke koffie- of theemok. Of een gift card voor Netflix.

  1. HosteSarah

   10 december 2018 at 10:13

   Oeh, een gift card voor Netflix is ook een interessant idee. Daar had ik nog niet aan gedacht. Super!

 • Unknown

  7 december 2018 at 19:12

  Oeh, die maanlamp is echt heel mooi! Ik vind het spel Exploding Kittens heel leuk om te spelen. Dat spel is echt een aanrader als je van kaartspellen houdt 🙂

  Ik zou denk ik een mooie mok met lekkere thee en een reep chocola cadeau doen. Misschien een goed boek erbij, maar ik vind het altijd lastig om een boek uit te zoeken voor iemand anders.

  Liefs,
  Marloes

  1. HosteSarah

   10 december 2018 at 10:15

   Van Exploding Kittens heb ik al vaker gehoord. Dat klinkt alvast als een plezant spelletje. Ga ik zeker onthouden! Chocolade is inderdaad ook altijd een goed idee. Daar kan ik mijn papa in ieder geval àltijd blij mee maken 😉 Bedankt voor de tips.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Mijn Christmas wishlist - 2018 editie

Volgende bericht

Filmtoppers #12 - Kerstfilms die je moet zien