Filmtoppers #12 – Kerstfilms die je moet zien

Niets zo gezellig als tijdens de kerstperiode een leuke kerstfilm te kunnen bekijken. Toch? Ik kruip alleszins altijd graag weg in de zetel met een warm dekentje en een grote tas chocolademelk. En geurkaarsen en snacks en… je kent het wel. Alles erop en eraan. Zo’n goede film die de kerstsfeer extra aanwakkert is dan gewoon de kers op de taart. Heerlijk! Hier volgen alvast enkele van mijn favoriete kerstfilms.

A PRINCE FOR CHRISTMAS (IMDB: 6,1/10)
Een romantisch drama over een Europese prins die naar Amerika vlucht om zijn gearrangeerd huwelijk te ontvluchten. Daar doet hij zich voor als een alledaagse man om zijn koninklijke leven even te kunnen vergeten, tot hij Emma ontmoet. Redelijk cliché – Ik moet je waarschijnlijk niet vertellen hoe de film gaat aflopen -, maar toch bleef het interessant. En leuk om naar te kijken. En oh-zo romantisch. Ik zou ook wel zo’n prins aan de haak willen slaan hoor 😉

NOEL (IMDB: 6,2/10)
Een drama over vier New Yorkers die gevolgd worden tijdens de kerstperiode. De verschillende verhaallijnen zijn leuk uitgewerkt en samengebracht, en ook de magie van Kerstmis is in deze film weer op en top aanwezig. Op een miraculeuze nacht zullen de vier New Yorkers namelijk elkaar én zichzelf veel beter leren kennen.

THE CHRISTMAS SECRET (IMDB: 7,3/10)
Het zit alleenstaande mama Christine helemaal niet mee. Ze verliest haar baan, ze heeft problemen met haar ex-man en ze raakt een waardevol familie-erfstuk kwijt. Wanneer ze beslist te verhuizen en weer dichter bij haar familie te gaan wonen, dan valt alles echter al snel weer terug in de plooi. Een typische kerstfilm die je het gevoel geeft dat alles altijd wel goed komt. Mooi.

HATS OFF TO CHRISTMAS (IMDB: 6,1/10)
Mia werkt al tien jaar lang met veel plezier in een kerstwinkeltje bij haar in de buurt. Haar baas komt dit jaar echter met het nieuws dat zijn zoon, Nick, de managersfunctie in de winkel voor zich zal nemen. En laat dàt nu net de functie zijn die Mia al zo lang op het oog had. Daarbovenop is zij dan ook nog eens de persoon die Nick moet inwerken in het bedrijf. En hoewel ze dat in het begin nogal frustrerend vindt, lijken zij en Nick uiteindelijk toch beter met elkaar op te kunnen schieten dan verwacht. Opnieuw cliché, ik weet het. Maar hoe dan ook wel een mooi verhaal met gezellige achtergrond muziek. Ideaal om je volledig in de kerstsfeer te brengen!

A ROYAL CHRISTMAS (IMDB: 6,6/10)
Wanneer haar verloofde een prins blijkt te zijn – Yup! – trekt Emily samen met Leo naar Cordinia om daar Kerst te gaan vieren. En hoewel ze er alles aan doet om zich aan te passen blijkt ze zich toch alleen maar op haar gemak te voelen bij de butlers, en niet zozeer bij Leo’s vrienden en familie. Vooral haar schoonmoeder maakt het haar niet altijd even makkelijk. Een echt sprookje met een – Moet ik nog zeggen ‘Spoiler!’? – gelukkig einde. I like it!

Heb jij een favoriete kerstfilm? 

Comments (6)

 • Darina

  10 december 2018 at 06:09

  Ik kijk eigenlijk nooit kerstfilms omdat ik ze te vaak te zoetsappig vind, maar Noel lijkt me wel leuk.

  1. HosteSarah

   10 december 2018 at 10:11

   Noel is ook niet zo zoetsappig als de meeste andere kerstfilms die ik ken. Die zou dan weleens jouw ding kunnen zijn 😉

 • Evelyne Vergote

  10 december 2018 at 09:07

  Normaal kijken wij op kerstavond kerstfilms en daarover maak ik binnenkort wel eens een post op mijn blog 🙂

  1. HosteSarah

   10 december 2018 at 10:11

   Oeh. Leuk! Ik kijk er naar uit!

 • Irene

  10 december 2018 at 16:47

  Ik ken nog geen enkele van deze films. Super want ik ben een lijstje aan't maken met leuke kerstfilms om in de kerstvakantie te kijken 😀

  1. HosteSarah

   10 december 2018 at 23:03

   Oeeh, fijn! Veel plezier alvast 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Gift guide voor huismussen

Volgende bericht

10x het leukste aan Kerstmis