3x mijn kerstwens voor jou!

De meest magische periode van het jaar breekt weer aan. Dat je de drukte even achter je kunt laten en kunt genieten van Kerst en Nieuw. Ik wens je alvast fijne feestdagen toe! En aangezien het rond Kerst uiteindelijk allemaal rond liefde draait volgen hier mijn kerstwensen voor jou. 

ZET JEZELF OP NUMMER 1
Je kent het gezegde waarschijnlijk wel. ‘Een mens wordt alleen geboren en gaat ook alleen dood.‘ En zo is het nu eenmaal. Uiteindelijk heb je alleen maar jezelf. Volg dus je eigen weg en maak telkens weer je eigen keuzes. Natuurlijk zul je, op eender welke wegen je dan ook besluit te nemen, wel andere mensen leren kennen. Mensen die – al dan niet tijdelijk – hun leven met je zullen delen. Maar als het erop aan komt dan ga je toch op jezelf moeten vertrouwen. Wees daarvan bewust. Weet dat je je eigen nummer 1 moet zijn. Wees blij met de keuzes die je maakt en verzorg jezelf goed. Zoek eerst naar je eigen geluk vooraleer je een ander daarmee wilt helpen. Het is overigens ook helemaal niet egoïstisch om jezelf op de eerste plaats te zetten. Wanneer je echt gelukkig bent dan straal je dat uit. Dan zit je goed in je vel. En wanneer je goed in je vel zit ga je automatisch meer energie hebben om ook meer aandacht te besteden aan andere mensen of activiteiten. Als je begrijpt wat ik bedoel. Niemand wordt gelukkig van een ongelukkig persoon, om het kort samen te vatten.

BLIJF NIET HANGEN IN NEGATIVITEIT
Begin dit jaar las ik ‘The power of now’ van Eckhart Tolle, en één van de quotes in dat boek is me enorm bijgebleven. “When you complain, you make yourself a victom. Leave the situation, change the situation, or accept it. All else is madness.” En daar ben ik het helemaal mee eens! Natuurlijk kan het goed doen om af en toe eens te klagen, maar negativiteit kan toch best zoveel mogelijk vermeden worden. Je moet genieten van het ‘nu’. En als dat niet lukt dan moet je proberen te zoeken naar oplossingen die ervoor zorgen dat al die negativiteit die je voelt wordt weggewerkt. Niets of niemand heeft baat bij het feit dat jij er constant als een grumpy bijloopt. 


GENIET BEWUST
Wat Eckhart Tolle mij ook geleerd heeft is dat het ‘nu’ het enige is dat we hebben. Het verleden is voorbij en de toekomst is niet gegarandeerd. We moeten ons daarom focussen op NU! Geniet dus heel bewust van al de leuke dingen die je meemaakt. Hoe klein ook. Geniet van het bekijken van je favoriete tv-programma. Van je kopje warme chocolademelk. Van de sfeer tijdens de feestdagen. En van het spinnen van je kat. Geniet!

“Realize deeply that the present moment is all you ever have. 
Make the now the primary focus of your life.”
– Eckhart Tolle

Comments (2)

 • Darina

  21 december 2018 at 06:15

  Wat een mooi en inspirerend artikel! Mooie kerstwens! Fijne dagen toegwenst xx

  1. HosteSarah

   21 december 2018 at 12:21

   Dankjewel. Voor jou ook! x.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

6x leestips voor in de kerstvakantie

Volgende bericht

Mijn Kerstmis '18