10x mijn ultieme favoriete kerstfilms

Rond de kerstperiode kan je er niet omheen… kerstfilms. Zelf heb ik er al een hele hoop gezien, dus ik vond het tijd om mijn absolute top tien vandaag met jullie te delen. 

10. THE CHRISTMAS CHRONICLES
Netflix pakte recentelijk uit met een film van de producer van Home Alone, en jeetje… ik was er op slag helemaal weg van. Alle cliché-elementen zijn in het verhaal aanwezig; leuke kerstmuziek, familiale aangelegenheden, en avontuur en spanning. Heerlijk. De film vertelt het verhaal van broer en zus Teddy en Kate Pierce, die op kerstavond een poging doen om de Kerstman te betrappen en hem op camera vast te leggen. Wat volgt is echter een avontuur waar iedereen alleen maar van kan dromen. 

09. FROZEN
Ik denk dat we de zusjes Anna en Elsa ondertussen allemaal al wel kennen. Wanneer Elsa het koninkrijk Arendelle per ongeluk voor eeuwig in een winterlandschap verandert, probeert Anna er alles aan te doen om de zomer terug te krijgen. Ze krijgt hierbij de hulp van een leuke jongeman die ze op haar tocht ontmoet, diens rendier en een sneeuwman.

08. MIRACLE ON 34TH STREET
Deze kerstfilm uit 1994 is de vierde versie van de originele film uit 1947. De film vertelt het verhaal van Kris Kringle, die als Kerstman aan de slag gaat in het New Yorkse warenhuis Cole’s. Al snel beginnen alle kinderen echter te geloven dat hij de échte Kerstman is. Behalve Susan. Zij heeft het daar wat moeilijker mee… . Een erg mooi en lief verhaal met een, jawel, leuk einde. Helemaal fan van!


07. ARTHUR CHRISTMAS
Arthur, de onhandige zoon van de Kerstman, probeert er alles aan te doen om een vergeten cadeautje toch nog op de juiste plaats te bezorgen voor het te laat is. Een animatiefilm die niet verveelt. Eén en al avontuur.

06. SERENDIPITY
Deze romantische komedie wordt volgens mij niet door iedereen gezien als een typische kerstfilm, maar enfin. Ik vind hem toch helemaal bij de feestdagen horen. Jonathan en Sara ontmoeten elkaar in het warenhuis Bloomingdale’s als ze hetzelfde paar handschoenen willen kopen. Omdat Jonathan het paar galant aan Sara geeft, besluit zij dan maar om hem op een koffie te trakteren in de brasserie ‘Serendipity’. Daarna gaan ze opnieuw elk hun eigen weg, om elkaar vervolgens telkens weer tegen het lijf te lopen. Alsof het lot er voor iets tussen zit. Super romantisch en ook op en top kerst-ig (vind ik), aangezien het volledige verhaal zich tijdens de feestdagen afspeelt. De ideale film om even bij weg te kunnen dromen. 

05. THE FAMILY STONE
Een film die volledig draait rond de tegenslagen die een familie te verduren krijgt wanneer de oudste zoon zijn vriendin meebrengt naar het kerstfeest, met de intentie haar ten huwelijk te vragen. Helaas staat niet iedereen te wachten op de komst van een nieuw familielid.

04. LOVE ACTUALLY
Deze Britse romantische komedie speelt zich af in Londen, in de periode voor Kerstmis. Je leert verschillende koppels kennen die op de één of andere manier allemaal wel iets met elkaar te maken hebben. Het feit dat je ziet hoe iedereen anders omgaat met gevoelens, gebeurtenissen en (uiteraard) de feestdagen is wat deze film zo mooi maakt vind ik. Hartverwarmend, dat is zeker.

03. HOME ALONE
Wanneer de 8-jarige Kevin per ongeluk alleen wordt thuis gelaten tijdens de kerstvakantie, moet die zijn huis proberen te beschermen tegen twee niet al te slimme inbrekers. Dé must-watch kerstfilm die je élk jaar opnieuw moet bekijken omdat hij zo grappig blijft. (Ok, en omdat hij ook zo vaak wordt uitgezonden.)

02. ELF
Buddy, die in het weeshuis als baby in de zak met cadeautjes van de Kerstman is gekropen, wordt door de Kerstman geadopteerd en opgevoed tussen de elfjes op de Noordpool. Nu hij volwassen is geworden, en dus ook volgroeid is, zorgt zijn lengte echter voor problemen tijdens het werken. Wanneer hij ontdekt dat hij geen echte elf is besluit hij dan maar terug naar New York te trekken om daar zijn biologische vader op te zoeken. Lief. En grappig. En gewoon heel leuk. Op en top Kerstmis! 

01. THE HOLIDAY
En dan last but not least… . Mijn absolute nummer één. De film die ik kan blijven kijken. Opnieuw en opnieuw en opnieuw en opnieuw. Zonder het verhaal ook maar een tikkeltje beu te worden… . The Holiday! Amanda en Iris zijn twee totaal verschillende vrouwen. De één woont in een chique villa in Amerika, de ander in een pittoresk huisje in Engeland. Beiden ondervinden ze echter wat moeilijkheden in hun leven. Tijdens een oplossing naar al hun problemen leren ze elkaar kennen op het internet, en besluiten ze om gedurende de feestdagen van huis te ruilen. Een zoetsappig, boeiend, plezant verhaal. Grote aanrader!

Wat zijn jouw favoriete kerstfilms? 

Comments (2)

  • Darina

    17 december 2018 at 05:57

    Miracle on 34th street lijkt mij een hele leuke film!

  • Irene

    17 december 2018 at 07:59

    Love Actually en The Holiday zijn ook mijn favorieten. Home Alone vind ik dan weer echt een stomme film maar ik kijk hem toch elk jaar wel eens. Haha :p

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Tips & tricks om te stralen zonder make-up!

Volgende bericht

6x leestips voor in de kerstvakantie