10x het leukste aan Kerstmis

Kerstmis is sowieso mijn favoriete tijd van het jaar. Ik vond het dus tijd om een lijstje te maken met daarin alles wat ik het meest leuk vind aan deze gezellige periode. Liefde, genegenheid, cadeautjes en lekker eten. What’s not to love?! Hier volgen de tien dingen die ik het leukst vind aan Kerstmis. 


01. De sfeer, de gezelligheid en de hoop
Op Kerstmis vieren we de geboorte van Jezus. In de woorden van Paus Fransiscus: ‘Hij komt in de wereld en geeft ons de kracht om met Hem op weg te gaan.’ Hij is ons licht in het donker, zeg maar. Hij geeft ons hoop. Tijdens de koude en donkere wintermaanden is Kerstmis dus een ideale gelegenheid om gezellig samen te zijn met de mensen die je liefhebt, en samen de geboorte van Jezus te vieren. Natuurlijk zijn er tegenwoordig een hele hoop mensen die niet meer stilstaan bij de betekenis achter Kerst en gewoon graag feest vieren en mee genieten van de gezelligheid, maar zelf put ik wel degelijk kracht en hoop uit de geboorte van Jezus. Ik ga het nieuwe jaar altijd tegemoet met net dat tikkeltje meer positiviteit. En dat heb ik nodig.

Verder vind ik de algemene sfeer rond de kerstperiode ook gewoon heel aangenaam. Alles is versierd en mooi verlicht, mensen hebben iets om naar uit te kijken en zijn wat vrolijker, overal waar je komt zijn er kerstspecials of nieuwigheden,… . Zelfs de reclame op tv is leuker om naar te kijken omdat die wordt aangepast aan Kerstmis. Dat is toch allemaal plezant?!

02. De decoratie
Het feit dat vrijwel alles overal versierd is dat maakt mij automatisch vrolijk. De huizen, de straten, de winkels,… alles ziet er standaard wat magischer uit rond de kerstperiode. Om dan nog maar te zwijgen van onze eigen kerstboom! Hoe aangenaam en sfeervol is het om zo’n mooi versierde boom in huis te hebben?!

03. Leuke kerstkledij
De foute kersttruien, de rendier pyjama’s en fluffy sokken. Daar ben ik fan van. Als het maar goed zit en lekker warm is. Bovendien vind ik het gewoon fijn om volledig in thema rond te kunnen lopen. Dan voel ik me op en top in de kerststemming.

04. Gaan shoppen
Zàlig! Ik doe dat sowieso al graag, maar als de winkelcentra dan ook nog eens mooi versierd zijn en er kerstmuziek speelt… dan ben ik helemaal verkocht.

05. Al de cadeaus
Cadeaus gaan kopen, cadeaus krijgen en – vooral! – cadeaus inpakken. Dat laatste vind ik zó fijn om te doen. Een hele hoop mooi inpakpapier en lintjes voorzien, om dan alles in te kunnen pakken terwijl er een kerstfilm afspeelt op de achtergrond. Heerlijk!

07. Het lekkere eten en drinken
Lekker eten en drinken hoort ook bij de kerstperiode vind ik. Dan is het voor mij eventjes oké om niet aan mijn dieet te denken en gewoon te eten wat ik wil. Zonder daar al te veel over na te moeten denken. Snacks (Quality Street, come to mama!) en uitgebreide familie dinners? Check! Hm hm hmmmm.

08. De kerstmarkten
Kerstmarkten bevatten eigenlijk alle bovenstaande puntjes. De gezellige sfeer die er heerst, de leuke kraampjes waar je allerlei kerstspullen of lekkernijen kunt kopen, mensen die hun kersttruien of rendierhoedjes aanhebben, kerstverlichting en kerstbomen a volonté,… . Wat moet een mens nog meer hebben?

09. De kerstfilms
Ook de kerstfilms stralen altijd een hoop gezelligheid, liefde en positiviteit uit. Niets zo fijn als onder een fleece dekentje weg te kunnen kruipen in de zetel met een warme chocomelk bij de hand. Genieten.

10. De kerstliedjes
Omdat ze altijd bijdragen tot een gezellige sfeer en ik er simpelweg vrolijk van word.

Wat vind jij het meest leuk aan Kerstmis?

Comments (8)

 • Darina

  12 december 2018 at 07:16

  Mooi lijstje. Ik hou ook erg van Kerst. En dan vooral de sfeer erom heen, de versiering, de verlichting en de gezelligheid.

  1. HosteSarah

   14 december 2018 at 12:37

   Dankjewel 🙂

 • Kaylin

  12 december 2018 at 10:53

  Aangezien wij nog maar ongeveer 6 maanden in ons huis wonen, hebben we besloten nog geen kerstboom te zetten. We verwachten toch ook geen bezoek. Wel hebben we twee lichtslingers op de kast, lichtgevende takken, steken we wat vaker een kaars aan… We maken het op onze eigen manier gezellig 🙂 Volgend jaar kijken we dan wel voor een kerstboom.
  Van kerstliedjes zou ik graag nog When The Thames Froze van Smith & Burrows en Christmas Lights van Coldplay willen meegeven. Geen typische klassiekers maar wel mijn favorieten <3

  1. HosteSarah

   14 december 2018 at 12:39

   Dat begrijp ik. En lichtslingers en dergelijke zorgen ook meteen al voor heel wat sfeer, éh. Plus, dan ga je volgend jaar éxtra kunnen genieten van de kerstboom 😉
   Oh, en héél erg bedankt voor de kerstliedjes. Ik apprecieer zulke tips echt enorm. Weer wat nieuw leren kennen. Super fijn!!!

 • Johanne

  12 december 2018 at 12:05

  Ik liep gisteren door Utrecht en heel Hoog Catharijne was versierd en het zag er allemaal zo mooi uit! Werd er helemaal blij van. Ik heb dit jaar voor het eerst sinds jaren weer een kerstboom(pje) in huis en ik vind het superleuk. Ja, ik kan ook wel blij worden van de kerst. Vooral van de versieringen, het gezellige samenzijn met familie en het lekkere eten. En morgen is het foute kersttruiendag op kantoor, wat ook ieder jaar weer een feest is 😀

  1. HosteSarah

   14 december 2018 at 12:42

   Oeh, foute kersttruiendag. Heerlijk. Hopelijk heb je ervan genoten! Dat wil ik zelf ook weleens meemaken. Lijkt me zo plezant 😀

 • Irene

  12 december 2018 at 19:06

  Ik vind ook vooral de versiering en de lampjes leuk én het cadeautjes inpakken! 😀 Zo fijn om te doen ^^

  1. HosteSarah

   14 december 2018 at 12:42

   Ja, dat inpakken éh. Ik doe dat dus ook zo graag. Haha 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Filmtoppers #12 - Kerstfilms die je moet zien

Volgende bericht

Tips & tricks om te stralen zonder make-up!