My life in pictures #47 - Verona, bakplezier en Halloween

Oktober was best een 'oké' maand voor mij. Kristof en ik trokken er enkele dagen op uit en bezochten Verona, ik genoot van het typische herfstweer en bleef maar wat graag binnen om aan het bakken te slaan, en ik kon de sfeer rondom Halloween ook wel smaken. Lees en kijk je mee? 

De maand begon voor ons in Verona; de stad in Noord-Italië die voornamelijk bekend is omdat Shakespeare's 'Romeo en Julia' zich er afspeelt. Heerlijk om er enkele dagen tussenuit te kunnen trekken. En omdat Verona niet al te groot is hebben we alles op ons gemakje kunnen bezoeken, en vooral ook heel veel tijd kunnen nemen om lekker te eten. Pizza, pasta, gelato, cappuccino,... . Alles wat ons hartje maar verlangde. Puur genieten. (Meer artikels over Verona volgen nog hoor!)

Fun fact! Ken je de film 'Letters to Juliet'? Daarin schrijven mensen liefdesbrieven naar Julia, die àltijd beantwoord woorden door één van Julia's secretaressen (oftewel vrijwilligers van over de hele wereld). En dat gebeurt dus in het echt ook zo. Uiteraard schreef ik dus ook een brief naar Julia waarin ik al mijn vragen over de liefde heb neergepend. Die postte ik vervolgens in de daarvoor voorziene brievenbus in Casa di Giulietta, en voilà. Ik ben heel benieuwd naar wanneer ik een briefje ga terugkrijgen. En naar wat voor advies ik ga krijgen uiteraard. Zo spannend. Moest je nu zelf ook interesse hebben gekregen om een brief te schrijven naar Julia... dan kan dat. Lees er hier meer over! 

Eens terug thuis kwam Poessie meteen knuffelen. Al is de quote 'When petting cats, make sure not to activate their murder button'  héél erg van toepassing op dit mormel. Eén verkeerde beweging of aanraking en ik activeer de duivel. Haha. 

Team (Marianne van!) Thuis? Beste serie ooit! 

Omdat we zoveel walnoten in huis hebben besloot ik er maar walnotenmelk mee te maken. Easy peasy. Al moet je er wel een hele hoop noten voor kraken en is dat dus wel een klein werkje.

Wanneer ik moet beslissen wat ik moet aandoen ziet mijn kamer er 90% van de tijd zó uit. Oeps. Gelukkig kan ik absoluut niet tegen rommel en ruim ik dat gelijk ook weer op.

En zoals ik niet tegen rommel kan, kan ik ook allesbehalve tegen vuil. Ik ben vrijwel altijd aan het poetsen. Mijn Swiffer is mijn beste vriend en ik vind het bijna plezant om de wasmachine op te zetten. Op de rechtse foto enkele van mijn favoriete wasproducten. Want hoe fijn is het als je was extra fris uit de machine komt? Daar kan ik van genieten.

Opruimen, opruimen, opruimen. Zo nam ik ook mijn nagellak collectie nog eens onder handen. Vroeger droeg ik graag alle kleurtjes van de regenboog, waardoor ik best veel lakjes had verzameld. Hoe ouder ik word, hoe minder kleuren ik echter mooi vind. Er vlogen dus best een hoop lakjes de deur uit.

De liefste.

En nog een liefste. Ondertussen zijn mijn schildpadden weer in winterslaap gegaan. Ik blijf dat zo spannend vinden. Want hoewel het iets heel natuurlijk is, blijf ik het toch raar vinden dat ze zich ingraven (hoe krijgen ze dan voldoende zuurstof?), en maandenlang niet eten. Ik ga toch blij zijn als ze weer wakker zijn en alles goed blijkt te gaan met ze.

 Yum. Portugees dessert van Kristof en zelfgemaakte chocomoussejes van mama. Hmm.

Zelf besloot ik pompoencake te bakken met pompoen uit onze tuin.

 En dan ineens ook maar vegan cupcakes en koekjes.

En pad thai. En als tussendoortje camembert uit de oven. Zo lekker allemaal. Al wil ik die camembert volgende keer zelf proberen te maken in een vegan versie. Daar voel ik mij toch stukken beter bij. Hoe minder melkproducten, hoe beter natuurlijk.

Kringwinkel vondsten. Ik vind daar altijd wel enkele leuke boeken tegenwoordig. Fijn!

Allesbehalve fan van al die dode vissen op die boot, maar ik heb wel genoten van mijn veggie sushi. Hmmm. Zo lekker!

Ook lekker is deze Limited Edition Twix. Normaal ben ik niet zo'n Twix liefhebber, maar deze speculaas editie is echt wel om van te smullen en ideaal voor de herfst.

En tot slot... Halloween vieren samen met Poessie, en de nieuwe afleveringen van Sabrina op Netflix. Wat een toffe serie is dat, zeg!

Een zak aangepaste chips mag natuurlijk ook niet ontbreken. Hm hm hmmm. Als dat geen ideale avond is?!

Wat heb jij gedaan op Halloween? 


8 opmerkingen

 1. Leuke relaxte maand heb je gehad ;) Ik heb geen Halloween gevierd, omdat ik het eigenlijk niets vind. Ik ben stiekem blij dat deze periode achter mij ligt ;) Hm, walnotenmelk, nooit van gehoord. Ik zal dat dus eens moeten opzoeken, mssn ligt het mij ook wel ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik moest lachen met de reactie 'relaxte maand', want zo relaxt voelde het in mijn hoofd namelijk niet aan. Toont maar weer aan dat we op het internet vaak alleen maar de leuke dingen in het leven tonen. En goh ja... Halloween... daar moet je voor zijn denk ik. Persoonlijk vind ik die sfeer er rond wel leuk, en decoreer ik ook graag naargelang. Ik kan daar van genieten.
   Walnotenmelk (of eender welke plantaardige melk!) kan ik alleen maar aanraden hoor. Zoveel beter voor het milieu én de dieren. En tegenwoordig keuze genoeg, dus er gaat sowieso wel een smaakje zijn dat u aanstaat :) Het proberen zeker waard!

   Verwijderen
 2. Wat grappig die brieven, dat wist ik niet! Als ik daar ooit naartoe ga, wil ik dat sowieso doen. Ik ben benieuwd wat je als antwoord krijgt. Ik had vroeger ook heel veel nagellak. Het hing in een rek aan mijn muur, doorlopend op kleur. Ik heb het lang laten hangen, omdat het leuk stond. Een paar maanden geleden heb ik het eindelijk uitgezocht en meer dan 3 kilo aan nagellak weggedaan. Hoe erg eigenlijk?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, éh?! Ik wist dat van die brieven ook niet tot ik research begon te doen voor onze citytrip naar Verona. Toen ik dat las ben ik vrijwel onmiddellijk aan het schrijven geslagen. En dat antwoord... blijkbaar ontvangen ze daar zo ontzettend veel brieven dat het maanden (tot zelfs jaren) kan duren eer je een brief terug krijgt. Ik ben echt benieuwd!
   En wow... 3 kilo aan nagellak weggedaan? Dat is mij nog niet gelukt. Van zoveel lakjes heb ik nog geen afscheid kunnen nemen. Haha.

   Verwijderen
 3. Pompoencake? Dat maakt me wel nieuwsgierig. Receptje delen? :D
  Ik heb the book thief hier al heel lang in de kast staan. Misschien toch ook maar eens aan beginnen binnenkort..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaa. Leuk idee!! Bedankt voor de tip :) Van zodra mijn pompoencake recept op punt staat (want er kan nog wel wat verbeterd worden!) zal ik er een artikeltje over schrijven.
   Ik ben ondertussen ook nog niet begonnen in 'De boekendief'. Laat me dus gerust weten wat je bevindingen zijn als jij het wel hebt uitgelezen. Altijd leuk om te horen. Zo heeft mijn papa het boek ondertussen wel al uit en vond hij het een goed verhaal, ondanks de ietwat vreemde schrijfstijl. Ik ben benieuwd :)

   Verwijderen
 4. Oeh, Twix met speculoos? Kende ik nog niet! Eens naar op zoek gaan volgende keer als ik boodschappen ga doen :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa, echt wel lekker voor tijdens de kerstperiode vind ik. Heel gepast nu ;)

   Verwijderen