Filmtoppers #11

Ter voorbereiding op Kerstmis (so ready!) heb ik een soort van kersteditie van deze filmtoppers gemaakt. Zo’n kerstfilm hier en daar kan, zeker met kerst in het vooruitzicht, nooit kwaad. Toch? Gezellig in de zetel gaan zitten met een fleece dekentje en een kopje koffie of thee. Geurkaarsen die branden, fairy lights aan en snacks at the ready. Heerlijk. Hier volgen enkele films die je tijdens zo’n rustig avondje kunt bekijken. Veel filmplezier!


A CINDERELLA CHRISTMAS (IMDB: 6,6/10)

Een typische tv-film, maar wel eentje die ik met veel plezier bekeken heb. Angie werkt ontzettend hard voor het bedrijf van haar nonkel, maar het is haar nichtje die altijd met alle eer gaat lopen. Om stoom af te blazen trekt ze naar een gemaskerd kerstbal, waar ze de rijke vrijgezel Nicholas ontmoet. Vooraleer Angie haar identiteit prijsgeeft moet ze echter alweer naar huis. En omdat Nicholas zijn mysterieuze droomvrouw niet kan vergeten beslist hij naar haar op zoek te gaan. Zo’n modern sprookje kan ik wel smaken af en toe. Heerlijk romantisch!

HARRY POTTER AND THE SORCERER’S STONE (IMDB: 7,6/10)
Alle Harry Potter films zijn het vermelden waard hier, dus ik zal het maar simpel houden en enkel de eerste film noemen. Het verhaal moet ik je waarschijnlijk niet meer uitleggen, maar als je de films nog nooit gezien hebt raad ik je wél aan dat toch eens te doen. Ze zijn zo… wel, ja… magisch. Altijd leuk om naar te kijken! 

A BAD MOMS CHRISTMAS (IMDB: 5,5/10)  
Oftewel ‘Bad Moms 2’, waarin je de drie moeders uit de eerste ‘Bad Moms’ film volgt tijdens de kerstperiode. Ondergewaardeerd en overbelast als ze zijn proberen ze ook dit keer Kerstmis tot een goed einde te brengen… tot ze bezoek krijgen van hun eigen moeders. En dan breekt de hel los. Een film die je in de kerststemming zal brengen en je gegarandeerd ook zal doen lachen. Ik heb er alvast van genoten! Oh, en je hoeft de eerste film ook helemaal niet gezien te hebben om deze film te kunnen volgen. Just so you know.

THE GREATEST SHOWMAN (IMDB: 7,7/10) 
Een Amerikaanse musicalfilm met een inspirerend verhaal en erg mooie liedjes! Het verhaal is geïnspireerd op showman en circusuitbater Phineas Taylor Barnum, die zich van niets wist te ontwikkelen tot het brein achter een wervelend spektakel dat het publiek wereldwijd aansprak. Een film die je laat zien dat dromen kunnen uitkomen. Heel mooi.

LOVE ALWAYS, SANTA (IMDB: 6,8/10) 
Drie jaar geleden verloor Celia haar man, en sindsdien staat haar leven in het teken van haar 7-jarige dochtertje Lily. Lily wilt echter niet dat haar mama alleen is tijdens de kerstdagen en schrijft daarom een brief naar de kerstman. De boodschap is duidelijk; haar mama moet de liefde opnieuw vinden en gelukkig worden. Een ontroerend, mooi verhaal dat je hart gegarandeerd zal veroveren. 

(Geen trailer gevonden.)


Wat was de laatste leuke film die jij zag? 

Comments (6)

 • Evelyne Vergote

  16 november 2018 at 10:35

  Oeh kerstfilms. De laatste jaren houden mama en ik graag een kerstfilm-marathon op kerstavond :p Benieuwd of we dit jaar terug kunnen doen 😉

  1. HosteSarah

   16 november 2018 at 12:03

   Zo fijn! Als jij nog kerstfilm-tips hebt, laat het dan zeker weten 😉 Dan kan ik ook eens zo'n marathon houden! Heerlijk!

 • Shirley

  16 november 2018 at 13:01

  Vorig jaar kwam de Netflix-film A Christmas Prince uit en dat vond ik echt een heerlijke feelgoodfilm. Dit jaar zijn er weer wat nieuwe kerstfilms bijgekomen, dus die heb ik toegevoegd aan mijn lijst om te kijken.

  1. HosteSarah

   16 november 2018 at 16:21

   Oeh, ja. A Christmas Prince vond ik ook erg leuk. Ik heb gelezen dat er dit jaar nog een vervolg op komt. Om naar uit te kijken dus 🙂

 • Unknown

  17 november 2018 at 18:23

  Oooh en vergeet klassieker The Grinch niet. Ik HOU van die film ook al is ze zo cliché! En a Nightmare before Christmas vind ik ook heel fijn. Leuk lijstje, wel!

  1. HosteSarah

   18 november 2018 at 20:41

   The Grinch moet ik inderdaad nog eens herbekijken. Dat is al eeuwen geleden.
   A Nightmare Before Christmas heb ik zelfs nog nooit gezien. Daar moet ik deze kerstperiode zeker eens werk van maken. Bedankt voor de tips 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

10x tips voor de ultieme winterbarbecue

Volgende bericht

19 voor 2019 - Mijn ultieme eindejaar bucket list