19 voor 2019 – Mijn ultieme eindejaar bucket list

Voor we het weten beginnen we alweer aan een nieuw jaar, en daarom vond ik het leuk om een lijstje te maken met 19 dingen die ik nog zou willen doen vòòr 2019. Het zorgt meteen ook voor wat meer orde in mijn hoofd om zo’n to-do lijstje online te hebben staan. Laat het afstrepen maar beginnen!

01. Gaan shoppen voor kerstcadeaus
Ik shop graag en ik hou van Kerstmis. Combineer de twee en ik ben een gelukkig mens. Waar ik graag nog eens naartoe zou willen trekken voor al mijn kerstcadeaus? Wijnegem shopping center, Antwerpen, Maastricht of Valkenswaard. Dat zijn allemaal leuke plaatsen om te gaan winkelen vind ik. Vandaag is het trouwens een extra goede dag om te starten met shoppen voor je cadeaus; het is namelijk Black Friday. Ik profiteer alvast graag mee van kortingen hier en daar.

02. Een kerstmarkt bezoeken
Zowel in België, Nederland als Duitsland staan er nog kerstmarkten op mijn to-do lijstje. Alleen al voor de gepofte kastanjes wil ik de koude trotseren en markt na markt gaan bezoeken. Die dingen zijn gewoon té lekker. Al moet ik zeggen dat het shop-gedeelte van zulke markten mij natuurlijk ook aanspreekt. Al die mooie kerstspullen die mijn ogen doen fonkelen… . Halleluja. Ik wil altijd alles hebben. Oeps.

03. Christmas movie night
Aan de hand van mijn filmartikelen heb je waarschijnlijk wel al kunnen merken dat ik graag films bekijk. Zo ook tijdens de kerstperiode. Ik heb nog een hele lijst aan kerstfilms die ik graag nog wil zien, dus zo’n Christmas movie night met alles erop en eraan lijkt me wel gezellig.

04. Naar de bioscoop
Extra leuk om tijdens koude dagen te doen, vind ik. En stiekem ook gewoon omdat ik nog eens nacho’s wil eten.

05. Gaan uit eten
Het is hoogtijd dat ik nog eens binnenspring bij Zus & Zo, want daar serveren ze mijn favoriete gerecht aller tijden (vegetarische bami met pindasaus to die for!). Al kan een gewone pizza van Domino’s of Pizza Hut mij ook wel bekoren. Laat maar komen!

06. Warme chocomelk (gaan) drinken
Hoort dat niet gewoon bij deze tijd van het jaar? Ik moet daar eens wat meer tijd voor maken. Gezellig thuis, tijdens het kijken van een film. Of tijdens het shoppen (op de kerstmarkt) misschien.

07. Wafels gaan eten in Maasmechelen Village
En daar dan ineens ook binnenspringen voor wat lekkers bij Le Petit Belge. Al de hotspots bezoeken als we daar dan toch zijn, zeg maar. Oh ja, en shoppen natuurlijk éh.

08. Bakken
Want dat is gezellig. En lekker. Hmm.

09. Een nieuwe – foute – kersttrui gaan shoppen
Zo’n typische foute kersttrui om aan te doen tijdens de feestdagen. Of gewoon als pyjama. Ik kan daar geen genoeg van krijgen.

10. Een uitgebreide boswandeling maken met de hond
Hoewel het fijn is om lekker warm binnen te blijven, is het af en toe ook gezond om de frisse buitenlucht op te snuiven. En aangezien er bij ons in de buurt genoeg mooie plekjes zijn om te ontdekken kunnen we er maar beter nog wat op uit trekken. Zolang het maar niet regent!

11. Mezelf verwennen met de kerstcollectie van Lush
Snow fairy! Moet ik nog meer zeggen?

12. Lezen
Heel cliché, maar onder een dekentje en met de kaarsjes aan. En dan met een kopje thee erbij. Heerlijk om op die manier weg te kunnen duiken in een compleet andere wereld.

13. Kerstkaartjes schrijven
Note to self: eerst mijn kerstkaartjes kopen! En ze vervolgens schrijven. Ik vind dat altijd leuk om te doen. Mooie kaartjes uitzoeken, stickers voorzien, je favoriete pennen erbij nemen,… . Ik kan me daar creatief mee bezighouden. Dat is plezant!


14. Naar de kapper
Niet meteen mijn meest favoriete bezigheid, maar het is alweer eeuwen geleden en mijn haren hebben (dringend!) nood aan een nieuwe verfbeurt! Ik denk dat iedereen het nieuwe jaar liever ingaat met een fatsoenlijk kapsel.

15. Opruimen
En een nieuw jaar starten doe ik ook altijd liever met een opgeruimd huis. Nu ben ik sowieso al geen rommelig persoon, maar al die vervelende taken die ik heb uitgesteld wil ik nu toch echt gaan aanpakken. Zo wil ik bijvoorbeeld al de foto’s op mijn harde schijf nog eens onder handen nemen. Best wel een werkje.

16. Gaan eten bij Ikea
Een ontbijt of een middagmaal. Of simpelweg een veggie hotdog. Ik wil daar gewoon nog eens gaan eten. Lekker én goedkoop. En dan kan ik ineens ook nog eens door de winkel lopen, want dat is ook alweer eeuwen geleden.

17. Gaan eten bij de Quick
Ik ben me ervan bewust dat mijn lijstje hier voornamelijk rond eten draait, maar enfin. Ook bij de Quick wil ik dus nog eens gaan eten. Ik kan me namelijk niet eens meer herinneren wanneer ik daar voor het laatst gegeten heb. Tegenwoordig gaan we standaard naar de McDonalds als we zulke frieten willen eten. De Quick wil ik dus nog eens uitproberen. Waarom zijn we daar eigenlijk ooit mee gestopt? Is de McDonalds dan echt zoveel beter? Ik wil het uittesten.

18. Tuincentra bezoeken
Omdat die het altijd groots aanpakken tijdens de kerstperiode. Zo sfeervol om het kerstassortiment te gaan ontdekken in die mooi uitgestalde winkels. Ik ben daar altijd wel voor te vinden.

19. Kringloopwinkels afstruinen
Tegenwoordig vind ik dat een fijne bezigheid. Je weet nooit op wat voor pareltjes je kunt stoten in zulke winkels, en dat maakt het altijd spannend. Ik ga heel graag op zoek naar vazen, servies en boeken. Die dingen trekken mij op de één of andere manier steeds weer aan.


Wat wil jij nog graag doen voordat 2019 aanbreekt? 

Comments (6)

 • Darina

  23 november 2018 at 05:55

  Een heel mooi lijstje van wat je nog gedaan wilt hebben dit jaar! Ik wilde dit jaar nog een keer naar Parijs en dat gaat lukken 🙂

  1. HosteSarah

   25 november 2018 at 21:15

   Dankjewel! En zooo fijn dat je dit jaar nog naar Parijs gaat. Ik kan me voorstellen dat jij éxtra blij bent 😉

 • Evelyne Vergote

  23 november 2018 at 10:45

  Ik had deze week plots zoveel zin om mijn kerstkaartjes al te schrijven 😀 Mama verklaarde mij zot, dus ik deed het maar niet en stel het uit tot volgende maand 😉

  1. HosteSarah

   25 november 2018 at 21:16

   Haha. Ik heb die drang ook al gevoeld, maar ik heb toch ook tegen mezelf gezegd dat het beter is nog even te wachten 😉

 • Irene

  23 november 2018 at 20:52

  Dat zou hier ook allemaal op mijn lijstje kunnen staan! Veel plezier er mee! 🙂

  1. HosteSarah

   25 november 2018 at 21:16

   Dankjewel 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Filmtoppers #11

Volgende bericht

Mijn Christmas wishlist - 2018 editie