10x misvattingen over mij

De opmerking 'Dat had ik niet van jou verwacht' krijgt iedereen weleens, denk ik. Of het nu gaat om een nieuwe hobby of om een kledingstuk dat je aanhebt. Soms kan je andere mensen verbazen door, wel... gewoon jezelf te zijn. Benieuwd naar de dingen die mensen niet achter mij hadden gezocht? Hieronder volgen tien dingen die men, onterecht, weleens van mij denkt.

01. Dat ik geen kinderen wil
En die wil ik dus zeker wel. Waarom men maar blijft denken dat ik geen kinderen wil? Ik weet het echt niet. Misschien komt het omdat ik ondertussen de 30 - aaaah - al heb aangetikt? Ik vind het geen fijn onderwerp om over te praten, dus ik ga het kort houden en enkel zeggen dat het leven niet altijd loopt zoals je zou willen (of verwacht had). Jammer maar helaas.

02. Dat ik niet graag naar festivals ga
Ik ben zeker niet het grootste feestbeest en je zal mij niet snel met een tent naar een camping zien trekken, maar af en toe moet ik toch eens kunnen losgaan. Een leuk feestje of een goed festival, daar zeg ik geen 'nee' tegen. Zo wil ik bijvoorbeeld super graag ooit eens naar Burning Man trekken. Dat lijkt me een fantastische ervaring.

03. Dat ik een echte huismus ben
De meeste mensen gaan er ook standaard vanuit dat ik een doorwinterde huismus ben. En hoewel ik ontzettend graag (en vaak!) thuis ben, doe ik eigenlijk niets liever dan reizen. Moest ik er het geld voor hebben, dan was ik altijd op pad. Spijtig genoeg zijn stalen vleugels nogal duur en ben ik dus een beetje verplicht om de huismus uit te blijven hangen. Wat dus zeker niet wilt zeggen dat ik er, diep vanbinnen, ook effectief eentje ben.

04. Dat ik niet weet hoe ik het huishouden moet doen
Aangezien ik nog bij mijn ouders woon denkt het merendeel van de mensen altijd dat ik nooit iets in het huishouden moet doen. Thuiskomen en chillen? Echt niet hoor. Wassen, poetsen, eten maken, boodschappen doen,... . De enige huishoudelijke taak die ik nooit moet uitvoeren - Thank the Lord! - is strijken. Verder doe ik best veel. En, om eerlijk te zijn, vind ik mezelf ook best goed in het uitvoeren van al die taken. Dat mag ook gezegd worden vind ik.

05. Dat ik tattoos maar niets vind
In gesprekken over tatoeages gaat men er altijd standaard vanuit dat ik de persoon ben die er geen heeft, en er ook absoluut geen wilt. Wat ik echt raar vind. Ik vind de verhalen achter tattoos namelijk altijd interessant. Of vind het boeiend hoe bepaalde mensen net tatoeages kunnen laten zetten zondere enige betekenis, whatsoever. Uiteraard vind ik, net zoals iedereen waarschijnlijk, niet iedere tattoo een heus kunstwerk. Maar zelf zou ik het helemaal niet erg vinden er ook eentje te laten zetten. Uiteindelijk zijn het ook 'mààr' tattoos, èh.

06. Dat ik vlees eet
Ik ben zo'n overtuigde vegetariër dat het mij telkens opnieuw verbaasd wanneer mensen niet verwachten dat ik geen vlees eet. In mijn ogen is het namelijk zo'n normale zaak, dat het tegenovergestelde mij eerder verbaasd. Ik vind het raar dat er nog zoveel mensen wél vlees eten.

07. Dat ik een dikke nek heb
Een vervelend puntje vind ik dit. Ik hoor het ook wel vaker. Mensen vinden dat ik pretentieus overkom, dat ik een dikke nek heb. Wat dus helemaal niet zo is. In werkelijkheid ben ik zo onzeker waardoor ik een muur rondom mij heb opgebouwd. Ik laat niet zomaar iedereen toe in mijn persoonlijke zone uit schrik om gekwetst te worden. En daardoor kom ik al snel verwaand over. Wat dus zéker niet mijn intentie is!

08. Dat ik een mensenpersoon ben 
Gruwelijk vind ik het, dat men dit van mij denkt. En echt iedereen lijkt die indruk van mij te hebben. Laat mij hier voor eens en voor altijd dus maar eens uit de wereld helpen dat ik géén mensenpersoon ben. Aan de ene kant snap ik de gedachtengang van iedereen rondom mij wel hoor. Ik ben een zachtaardig, vriendelijk en geduldig persoon. De ideale eigenschappen om met mensen om te gaan. Maar langs de andere kant moet men ook beseffen dat mensen energie uit mij slurpen dat het geen naam meer heeft. Goed voor eventjes, maar deprimerend voor langere duur. Geef mij dan toch maar dieren hoor.

09. Dat ik een zorgeloos, gelukkig leventje leid
Omdat ik geen 'resting bitch face' heb en altijd lach, denken mensen vaak dat ik een heel gelukkig persoon ben. Het tegendeel is echter waar. Die lach is meestal fake. Die hoort gewoon bij mijn standaard gezichtsuitdrukking. Ik weet zelfs niet hoe ik in het openbaar niet moet lachen, zeg maar. (Hoe raar dat ook klinkt.) Ik ben dus zeker niet altijd zo gelukkig als ik misschien laat uitschijnen. I wish!

10. Dat ik àltijd vriendelijk ben
Ik ben een vriendelijk persoon, ik heb vrijwel altijd een lach op mijn gezicht, en ik kan maar moeilijk kwaad worden op iemand. Maar van zodra iemand de grens overschrijdt dan is het over en uit. Voor eeuwig en altijd. Ik ben dus heus niet àltijd zo vriendelijk. Blijkbaar heeft dat ook te maken met mijn persoonlijkheidstype en heet dat fenomeen de 'door slam'. Ik ben een INFJ, en hoewel ik dus altijd erg verdraagzaam ben naar iedereen toe, zal ik de deur dichtdoen - en ook nooit meer openen - van zodra iemand mijn grenzen gepasseerd heeft. Vriendelijkheid kent bij iedereen grenzen, zeker?

Wat denken mensen soms, onterecht, over jou? 


2 opmerkingen

  1. Voor mij niets nieuw in het lijstje, waarmee ik niet wil zeggen dat ik een bepaalde misvatting heb over jou. I know you to well ;) Een misvatting over mij is dat mensen wel eens denken dat ik een verwend nest ben omdat ik enig kind ben en nog steeds thuis woon. Compleet zinloos toch?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Da's fijn om te lezen! En dat jij geen verwend nest bent weet ik ook hoor ;)

      Verwijderen