10x ik erger me aan #7

Dat ik weer eventjes moet kunnen ventileren. Van vervelende reclame tot het dragen van een bril tot pashokjes zonder spiegels. Hier volgen alweer 10 dingen die ik bloedirritant vind. 

01. Reclame tijdens asmr video's
Dan ben je een super relaxerende asmr video aan het bekijken met het volume op maximum (want die video's zijn qua geluid ultra zacht), begint er opeens een extreem luid stukje reclame af te spelen. Bye, bye ontspannen gevoel.

02. Mensen die klagen over elk soort weer
Tijdens de zomer is het te warm, tijdens de winter te koud, en daartussen regent het te veel. Of zoiets. Het kan voor sommige mensen echt nooit goed zijn.

03. De badkamer poetsen
Als ik één kamer in huis echt absolùùt niet graag poets, dan is het de badkamer wel. Met die putjes van de douche en het bad en de lavabo's die vaak vol smurrie zitten, en al die flesjes zeep en shampoo die je moet verzetten om goed te kunnen schoonmaken, en... pfuh. Echt niet mijn favoriete kamer om te poetsen hoor. Blurgh.

04. Het moeten dragen van een bril
Oeh, een hele vervelende vind ik dat. Van zodra ik wat begin te zweten begint dat ding te verschuiven, ik kan mijn gezicht moeilijk wassen (want ik zie zonder bril ook effectief niet wat ik doe!), ik kan amper make-up op doen (omdat ik dus niets zie), make-up komt bij mij niet mooi uit wanneer ik mijn bril draag, ik kan niet al liggend naar tv kijken want dan zit mijn bril in de weg, het is duur,... . Serieus. Buiten het feit dat een bril ervoor zorgt dat ik effectief kan zien, vind ik het alleen maar nadelen hebben. Bah. Ps. Ik draag ook lenzen maar die kan ik ook niet 24/7 aanhouden natuurlijk. Plus, die dingen hebben ook hun irritante kanten!

05. Hoeveel wij consumeren
Die minimalisme trend heeft toch iets los gemaakt bij mij hoor. We kopen en kopen en kopen maar. En ik maak me er zelf ook schuldig aan, not gonna lie. Ik zie een mooi bloesje in de winkel hangen en ik wil dat hebben. En waarom? Om twee keer aan te doen en vervolgens jaren in mijn kast te laten hangen. Puur omdat ik zoveel andere opties heb op vlak van kleding. Dat is jammer. En zo slecht voor het milieu! Ik kan mij dan ook enorm ergeren aan het feit dat er tegenwoordig zoveel wordt aangeboden (vaak aan erg lage prijzen!) en wij zonder nadenken maar troep in huis blijven halen. Gewoon omdat het kan. Niet oké. En hoe meer ik daarover nadenk, hoe irritanter ik dat allemaal vind!

06. Commentaar op mijn porties eten
Wanneer je gaat uiteten en je gezelschap herhaaldelijk zegt 'Wow, wat een grote portie! Krijg je dat wel op?!', dan durf ik mijn bord al niet meer volledig leeg te eten uit schrik dat ik overkom als een grote slokop. Zeggen dat ik te weinig eet is daarbovenop ook niet altijd even plezant. Als ik wil stoppen met eten - om eender welke reden dan ook -, dan stop ik ook gewoon met eten. Die commentaar over hoeveel ik eet / kan eten is een beetje overbodig.

07. Stelletjes die elkaar, in het openbaar, niet kunnen loslaten
Heel volwassen.

08. Pashokjes zonder spiegel
Pashokjes mét spiegel zijn voor mij echt wel een must. Ik heb liever niet dat iedereen naar mij kan kijken als ik nieuwe kledij pas.

09. Commentaar op band-shirts
Is het echt zo erg wanneer iemand een t-shirt van The Rolling Stones aanheeft maar nog nooit naar hun muziek heeft geluisterd? Een leuk shirt is simpelweg een leuk shirt. Who cares?

10.  Hoeveel calorieën er in lekker eten zitten
Pfuh.

Aan wat kan jij je enorm ergeren?


3 opmerkingen

 1. Oef, heb je even...? Ik kan me aan vrij veel dingen irriteren (wat ook weer niet handig is)...
  - Collega's die op een stille werkvloer met half open mond worteltjes of radijsjes eten
  - Automobilisten die op een vier banen brede snelweg ergens in één van de linkse banen blijven hangen
  - Badkamer poetsen inderdaad of, eigenlijk, het hele huishouden... :-)
  - Vakkenvullers in een supermarkt die het hele gangpad blokkeren met hun karren (hallóóó, ik ben klant en ik wil er door!)
  - Mensen in het OV met superluide muziek in hun oordopjes

  En nog wel meer dingen. Gelukkig kan ik ook wel weer heel blij worden van heel veel dingen dus dat heft het weer een beetje op! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dankjewel voor je leuke reactie ;) Smakgeluiden vind ik sowieso ook heel vervelend. Mensen die met open mond kauwgommen bijvoorbeeld... brrr. En dat klinkt niet alleen vervelend, dat ziet er nog eens 'vervelend' uit ook.
   En halleluja! Ik weet dat de vakkenvullers er zelf ook niets aan kunnen doen (en het waarschijnlijk zelf óók vervelend vinden!), maar het valt mij altijd op dat ze tijdens openingsuren heel druk in de weer zijn om rekken bij te vullen. Dat maakt winkelen voor mij vaak stresserend eigenlijk. Je kunt tegenwoordig niet meer op je gemak rondkijken/rondwandelen met je kar in de supermarkt. Zo jammer.

   Verwijderen
 2. Badkamer poetsen is ook niet mijn hobby :( Ik erger me eraan als mensen treuzelen waar het druk is...

  BeantwoordenVerwijderen