10 dingen die je nog niet over mij wist #10

Opnieuw tijd voor tien dingen die je (misschien) nog niet over mij wist. Benieuwd? Je leest het hieronder!

01. Ik heb cysten in mijn handen
Eén cyste in elke hand om precies te zijn. Zo'n aantal dagen per jaar krijg ik daar last van en heb ik wat problemen met het bewegen van mijn handen. Voornamelijk mijn linkerhand heeft het dan moeilijk aangezien daar de grootste cyste zit. Gelukkig zijn de dingen niet problematisch en storen ze niet te vaak. Van zodra ze dat wel beginnen te doen moeten ze er namelijk uit. Brr.

02. Dierentuinen vind ik maar niets
Sinds een aantal jaar ben ik volledig anti-dierentuin! Ik heb totaal geen problemen met het houden van gedomesticeerde dieren als honden en katten (want dat zijn huisdieren, weet-je-wel), maar wilde dieren horen niet thuis achter tralies. Vind ik! Bovendien vind ik de manier waarop dierentuinen werken ook niet helemaal koosjer. Als het erop aankomt draait alles er rond geld en niet zozeer rond dierenwelzijn. Jammer. Triest. Van mij mogen ze al die dingen langzaamaan beginnen sluiten.

03. Ik hou ervan om de post uit de brievenbus te gaan halen
Een teken dat ik ergens toch ontzettend positief ingesteld ben. Ik hoop namelijk elke dag op leuk nieuws of aangename verrassingen, maar krijg eigenlijk vrijwel alleen maar rekeningen voorgeschoteld. Olé.

04. Poetsen en opruimen? Helemaal mijn ding
Huisvrouw at heart, hier. Ik doe niets liever dan het huis proper houden en de was en de plas doen. En eten maken. En al die dingen. Een warm, proper (!) nest creëren vind ik heel belangrijk! Als er iemand een huiselijk type is, dan ben ik dat wel.

05. Tanden vallen mij altijd op
Ik knap dan ook erg af op een lelijk gebit. Wanneer mensen lelijke tanden hebben kan ik mij daar enorm aan storen. (Not so) fun fact: mijn eigen tanden irriteren mij ook mateloos. Als ik rijk was dan had ik mijn gebit al làng laten fixen!

06. Ik ben een Grumpy
Serieus! Ik kan enorm goed doen alsof ik constant vrolijk ben rondom mensen die ik niet goed ken, maar in de buurt van de mensen die ik het liefst heb ben ik 100% Grumpy. Haha. Klagen over alles dat mij irriteert is mijn specialiteit. Oeps.

07. Ik ben een (ongewilde!!!) laatbloeier
Aangezien ik op zo goed als alle vlakken compleet achter loop in mijn leven, maar dat eigenlijk helemaal niet wil. Op de één of andere manier ligt mijn volledige levenspad gewoon vol obstakels, waardoor ik zo goed als geen stap vooruit gezet krijg. Super frustrerend is dat. Wanneer ik dan de term 'laatbloeier' naar mijn hoofd gezwierd krijg zou ik spontaan in huilen kunnen uitbarsten. Puur omdat ik het zelf allemaal ook niet zo gepland/gewild had. Ik zou namelijk heel graag al getrouwd zijn met de man van mijn leven en een stabiel leven leiden in mijn eigen nestje mét huisdieren én baby. Maar helaas pindakaas. Life happened.

08. Ik slaap graag met een kussen tussen mijn knieën
Als ik dat niet doe krijg ik last van mijn knoken vanwege mijn bekkeninstabiliteit. (Hoe oud ben ik, huh?) Dat kussen is dus een lifesaver.

09. Oog om oog, tand om tand-mensen zijn niet mijn type mensen
Dat zijn mensen waar ik liever niets mee te maken wil hebben. Als jij een fout maakt geeft dat een ander niet het recht om automatisch ook een fout te mogen maken, zeg maar. Zoals Martin Luther King al zei: 'Hate cannot drive out hate; only love can do that.' Helemaal mee eens!

10. Zonder huisdieren kan ik niet meer leven
Nope. Een huis zonder huisdieren vind ik enorm saai. Dieren brengen toch altijd wat leven in de brouwerij. Zelfs mijn vis kan mij hier doen glimlachen. Wanneer ik op bezoek ga bij mensen die geen dieren hebben dan heb ik ook altijd het gevoel dat er iets mist. Niets voor mij. Geef mij maar wat pluizenbollen (of schubben of veren) om voor te zorgen.

Heb jij huisdieren? Of zou je er graag willen? 


14 opmerkingen

 1. Leuk om te lezen. Ik heb een kat gehad maar helaas is hij overleden. Sindsdien geen huisdier meer gehad maar wellicht ooit weer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel. Wel spijtig om te lezen dat je kat is overleden. Dat is altijd moeilijk, éh...

   Verwijderen
 2. Ik ben allergisch voor veel huisdieren. Gelukkig niet accuut, dus ik kan wel gewoon bij mensen met huisdieren op bezoek, maar voor langere tijd gaat helaas niet. Ik heb vroeger wel goudvissen gehad. De oudste werd vijf jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wauw, vijf jaar is toch al heel wat voor een goudvis. En die beestjes brengen ook al heel wat leven in de brouwerij vind ik. Als er maar wat beweegt in huis :)

   Verwijderen
 3. Haha, mijn vriend is ook een Grumpy. Die kan echt over alllllles zeuren. Kan ik soms zo hard om lachen. En ik ben in principe ook anti-dierentuin, maar ik was laatst op een personeelsuitje in Wildlands (in het noorden van NL) en ik moet zeggen dat het me niet tegenviel. Alle dieren hadden veel ruimte en vrijheid en de medewerkers leken echt betrokken. Ik ben ook voor vrijheid, blijheid voor alle dieren, maar snap ergens ook dat niet elk dier daarvoor gemaakt is of kan overleven. Maar goed, mocht je ooit nog een wél goede (voor zover je dat zo kunt noemen) dierentuin willen, dan is Wildlands ok!

  Kan trouwens ook absoluut niet meer zonder huisdier in huis. Als Buttons ooit komt te overlijden (moet er niet aan denken!!!), weet ik alleen niet of ik direct weer een nieuwe kitten zou willen. Ook omdat ik nog niet eens over het overlijden van mijn andere kat heen ben en dat is alweer drie jaar geleden. Iets met niet kunnen loslaten...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn vriend kan gelukkig (meestal) ook lachen met mijn Grumpy-momenten. Ik vind dat echt een talent van hem. Ik zou daar, in zijn plaats, niet zo makkelijk mee kunnen omgaan denk ik.

   Bedankt ook voor de dierentuin tip. Al opteer ik dan toch liever voor parken waar ze verwaarloosde dieren opvangen. Dan zie je hier en daar toch ook wat exotische dieren, maar weet je wel dat ze niet gebruikt worden voor het economisch belang en verzorgd worden als levende wezens met gevoelens. Ik ben er wel van overtuigd dat de medewerkers in Wildlands (alsook in andere dierentuinen) heel betrokken zijn, maar als het erop aankomt draait het op zulke plaatsen toch om geld, en niet om de dieren. Denk ik.

   En dat je niet meteen een nieuwe kat zou willen, dat begrijp ik wel hoor. Het is zo hard om een huisdier te verliezen. Zeker wanneer je het voor langere tijd bij je hebt gehad. Niet abnormaal dus ;)

   Verwijderen
 4. Puntje 7 ! No comment, omdat alles al is gezegd ;) En huisdieren.. ja, wij hadden katten en ik wil er opnieuw, maar mama wil niet meer. Ze heeft nog te veel verdriet van de andere.. Wanneer ik ooit (we gaan er geen datum op plakken, want dat lukt toch niet ;) ) alleen (of samen ;) ) ga wonen neem ik zowiezo een kat in huis! Dat staat vast.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Pfuh, ja. Puntje 7 is nogal een rottig puntje. Datums op bepaalde dingen plakken doe ik ook al lang niet meer. Dat werd té deprimerend. Bij mij loopt alles toch zoals ik het helemaal NIET gepland had. Blijkbaar. Haha.

   Qua verdriet hebben begrijp ik uw mama wel hoor. Zo heeft mijn papa ook nooit gewild dat er hier honden in huis kwamen omdat hij het vroeger veel te pijnlijk vond wanneer zijn honden stierven. Iedereen gaat daar anders mee om natuurlijk.

   Verwijderen
 5. Leuk om je weer wat beter te leren kennen! Ik heb een aantal katten en dat is altijd lzcen in huis, al brengt het ook zorgen met zich mee natuurlijk. Over het algemeen klik niet met mensen die niets van dieren moeten hebben. Zelfs voor ze dat uitgesproken hebben voel ik al die negatieve vibes ofzo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel. En inderdaad... dat herken ik. Mensen die dieren maar niets vinden, daar kan ik het in het algemeen ook niet zo goed mee vinden. In mijn ogen zijn mens en dier namelijk gelijk, en wanneer iemand daar een compleet andere mening over heeft dan heb ik het daar veel te moeilijk mee. Met zulke mensen kan ik dan gewoon niet klikken.

   Verwijderen
 6. In november 2015 is onze kat plotseling overleden. Sindsdien geen huisdieren meer gehad. Wij willen graag verhuizen en in het nieuwe huis komt zeker weer een huisdier. Zo gezellig vind ik dat...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo erg dat je kat plotseling overleden is. Dat moet hard zijn geweest! Wel fijn dat je zulke leuke vooruitzichten hebt nu... verhuizen en na verloop van tijd ook weer een nieuw huisdier. Dat maakt het dan inderdaad wel gezellig :)

   Verwijderen
 7. Ik denk precies hetzelfde over dierentuinen. Daar zul je mij dus ook niet vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn om te horen! Hoe meer mensen met deze instelling, hoe beter. Vind ik.

   Verwijderen