BENODIGDHEDEN (voor 4 personen)
+ 2 (goed grote) tomaten
+ 5 Spaanse pepers
+ 2 el tomatenpuree
+ 2 teentjes knoflook
+ 2 uien
+ 2 el suiker
+ 2 tl paprikapoeder
+ 2 blokjes groentebouillon
+ 1 liter water
+ Olijfolie
+ Zout
BEREIDINGSWIJZE
Voorbereiding
- Snij al de groenten in grove stukken.
- Zorg ervoor dat je de Spaanse pepers goed schoonmaakt en alle pitjes zeker verwijdert!
Bereiding
- Doe een scheutje olijfolie in een kookpot en fruit de uit met de look en de pepers.
- Roer er vervolgens de tomatenpuree goed door.
- Voeg de liter water, de groentebouillonblokjes en de tomaten toe en laat 30 minuten bedekt sudderen op een zacht vuur.
- Voeg vervolgens de suiker en het paprikapoeder toe, en kruid eventueel af met zout.
- Mix de soep goed.
EXTRA
- Is je soep wat té pikant naar je zin? Voeg dan wat room toe om de smaak te verzachten.
- Afwerken met peterselie zorgt ook voor een wat zachtere smaak.
- Om pitjes en velletjes volledig te verwijderen kan je de soep, na het mixen, ook nog eens zeven.
LET OP!
- Voorkom contact met je ogen tijdens het schoonmaken van de Spaanse pepers. Dat is pijnlijk!
- Vergeet je handen dus zeker niet extra goed te wassen na contact met de pepers.
SMAKELIJK!
Ik houuu van soep in de koude maanden <3 maar van deze had ik nog niet gehoord! Het klinkt in eerste instantie wel als een pittige soep haha, maar het maakt me ook nieuwsgierig
BeantwoordenVerwijderen