Recept - Spaanse pepersoep

In eerste instantie een soep waar ik wat twijfelachtig tegenover stond, maar eens ik proefde was ik toch onmiddellijk verkocht. Spaanse pepersoep! Lekker gezond, veggie en helemaal niet zo pikant als je zou denken. Het is zo eens wat anders, éh. 

BENODIGDHEDEN (voor 4 personen)
+ 2 (goed grote) tomaten
+ 5 Spaanse pepers
+ 2 el tomatenpuree
+ 2 teentjes knoflook
+ 2 uien
+ 2 el suiker
+ 2 tl paprikapoeder
+ 2 blokjes groentebouillon
+ 1 liter water
+ Olijfolie
+ Zout

BEREIDINGSWIJZE

Voorbereiding
- Snij al de groenten in grove stukken.
- Zorg ervoor dat je de Spaanse pepers goed schoonmaakt en alle pitjes zeker verwijdert.

Bereiding
- Doe een scheutje olijfolie in een kookpot en fruit de uit met de look en de pepers.
- Roer er vervolgens de tomatenpuree goed door.
- Voeg de liter water, de groentebouillonblokjes en de tomaten toe en laat 30 minuten bedekt sudderen op een zacht vuur.
- Voeg vervolgens de suiker en het paprikapoeder toe, en kruid eventueel af met zout.
- Mix de soep goed.


EXTRA
- Voor wat meer pit kan je wat extra Spaanse pepers toevoegen.
- Is je soep daarentegen wat té pikant naar je zin? Voeg dan wat room toe om de smaak te verzachten.
- Afwerken met peterselie zorgt ook voor een wat zachtere smaak.
- Om pitjes en velletjes volledig te verwijderen kan je de soep, na het mixen, ook nog eens zeven.

LET OP!
- Voorkom contact met je ogen tijdens het schoonmaken van de Spaanse pepers. Dat is pijnlijk!
- Vergeet je handen dus zeker niet extra goed te wassen na contact met de pepers.

SMAKELIJK!

1 opmerking

  1. Ik houuu van soep in de koude maanden <3 maar van deze had ik nog niet gehoord! Het klinkt in eerste instantie wel als een pittige soep haha, maar het maakt me ook nieuwsgierig

    BeantwoordenVerwijderen