Recept - Soep van bloemkool en paprika

Een eenvoudig, lekker en gezond soepje van bloemkool en paprika. Wat (magere) smeerkaas er doorheen roeren maakt de soep extra romig. Lekkerrrr.

BENODIGDHEDEN (voor 6 porties)
- 1 bloemkool
- 3 rode paprika's
- 1 ui
- 1,5 l water + 3 groentebouillonblokjes
- 1 el paprikapoeder
- 1 el currypoeder
- Nootmuskaat, peper, zout

BEREIDINGSWIJZE
- Snij de ui en de paprika in grove stukken, en de bloemkool in roosjes.
- Voeg de groenten samen met het water, de bouillonblokjes, en het paprika- en het currypoeder in een kookpot.
- Laat 30 minuten afgedekt koken op een zacht vuurtje.
- Pureer de soep en werk af met nootmuskaat, peper en zout.
- Serveer met peterselie of bieslook.


Tip: Voeg een 6-tal eetlepels (magere) smeerkaas aan de soep toe nadat je ze gemixt hebt. Mix de soep daarna eventueel nog eens goed door. De kaas zorgt voor een lekkere volle en romige smaak.

Info: Eén portie (zonder smeerkaas) bevat ongeveer 55 kcal.

SMAKELIJK!

1 opmerking

  1. Klinkt als een heerlijke soep! Ik maak de laatste tijd ook zelf soepen in plaats van uit pakjes en het is zoveel lekkerder.

    BeantwoordenVerwijderen