Project S. - Wat ik wél mooi vind aan mezelf

Doorheen mijn hele 'Project S.' heb ik het vaak over al de problemen die ik heb met mijn uiterlijk. Het is dan ook niet altijd even makkelijk om tevreden te zijn met je jezelf in een wereld die wemelt van mensen die je op elk minpuntje durven aan te spreken, en social media boordevol modellen en photoshop. Vandaar volgen hieronder enkele dingen die ik wél mooi vind aan mezelf. Kwestie van daar toch ook eens even bij stil te blijven staan. Het is niet altijd allemaal kommer en kwel en iedereen heeft positieve én negatieve eigenschappen. Dus voilà. Dit vind ik wél mooi aan mezelf...

Mijn zomersproeten
Sowieso hetgeen dat ik het meest mooi vind aan mijn uiterlijk; mijn zomersproeten. Van zodra mijn gezicht wat zon ziet krijg ik dus sproeten. En daar ben ik dan altijd enorm tevreden mee. Op de één of andere manier zie ik er op die manier gewoon ook gezonder en meer levendig uit. Ofzo. Helaas verdwijnen mijn zomersproetjes ook als sneeuw voor de zon van zodra het weer wat minder wordt. Dus als ik ze heb ben ik er dan ook extra dankbaar voor.

Mijn lengte
Ik heb er een haat-liefde relatie mee gehad, maar tegenwoordig ben ik gewoon blij met mijn 1.72m! Niet te groot, niet te klein. Gewoon goed.

Mijn polsen
Als je mijn blog al een tijdje volgt weet je dat mijn gewicht nogal een probleem is voor mij. Enkel mijn polsen zijn nooit echt 'dik' geweest; die zijn altijd (relatief) dun gebleven. Best gek, maar wel fijn dat ik altijd zonder problemen ook de meest smalle armbandjes paste. Dat was dan toch één iets waarbij ik me, qua maten, nooit zorgen om moest maken.

Mijn haar
Hoewel het nogal kroezelig is heb ik verder nooit echt problemen gehad met mijn haar. Het groeit goed, het is - ondanks het vele verven! - erg gezond, ik kan het super makkelijk stijlen,... . Gewoon blij mee dus. Het had erger gekund.

Mijn innerlijk
Het hoort misschien niet echt thuis in het rijtje met uiterlijke kenmerken, maar ik wilde mijn innerlijk hier toch ook vermelden. Persoonlijk vind ik dat mensen er altijd spontaan mooier beginnen uit te zien als ze ook een fijn en goedaardig karakter hebben. En naarmate ik ouder word begin ik mezelf ook steeds meer en meer te accepteren zoals ik ben. Mijn 'ik', mijn innerlijk, mijn karakter... ik vind dat best wel oké. Hoewel ik niet altijd de makkelijkste persoon ben, soms stoten van jewelste kan uithalen en dingen kan zeggen die nergens op slaan (zonder dat ik het zelf besef), heb ik toch altijd het beste voor met iedereen. Geen haar op mijn hoofd dat eraan denkt om iemand bewust pijn te doen. En hoe moeilijk het leven soms ook is, ik blijf vechten. En dat vind ik ook mooi aan mezelf.

'Love yourself first and everything else falls into line.' 
- Lucille Ball. 

Wat vind jij mooi aan jezelf? 


8 opmerkingen

 1. Wat een mooi artikel, het is zo belangrijk om eens in de zoveel tijd hierover na te denken. <3
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi artikel en heel goed om dit regelmatig bij stil te staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Uiteraard ben jij een mooie meid Sarah ;) Zowel innerlijk als uiterlijk. En dat zeg ik niet omdat wij vriendinnen zijn. Wie jou kent, weet wat voor prachtige vrouw jij bent. En ook wie je blog volgt en je niet persoonlijk kent zal dit zowiezo beamen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. Zo lief, zeg. Al zal iedereen daar wel een compleet andere mening over hebben ;)

   Verwijderen
 4. Wat goed dat je hierbij stilstaat! Het zijn stuk voor stuk prachtige dingen aan jou, waar je met recht trots op en blij mee mag zijn. Vooral je haar vind ik prachtig. Wat een mooie lange lokken heb je :)

  BeantwoordenVerwijderen