Project S. - Positief veranderen

Sinds ik terug op mijn lijn let en ik weer wat ben afgevallen, voel ik mij beter in mijn vel. Ik wil opnieuw wat meer moeite doen voor mezelf, en dat is leuk. Zeker omdat ik heb ondervonden dat er, van zodra je al maar een beetje moeite doet, best een hoop dingen zijn die een positief effect hebben op je lichaam. En die dingen veranderen automatisch ook je manier van leven omdat je er vrolijker van wordt. De eerste positieve stap in de goede richting zet je aan om nog zo'n stap te zetten, zeg maar. En voor je het weet ben je een nieuw persoon, zowel vanbinnen als vanbuiten. Hieronder volgen enkele positieve activiteiten die mij alvast hebben geholpen tijdens mijn strijd tegen mijn overtollige kilo's, en die me absoluut op een positieve manier veranderd hebben! 

01. Eten
Zoals ik dus al zei let ik op mijn gewicht, en eten is daarbij uiteraard een enorm belangrijke factor. Ik wil dagdagelijks niet te veel en niet te weinig calorieën naar binnen werken. En ik probeer zo gezond mogelijk te eten. Puur omdat ik weet dat ik mij daar altijd beter door voel. Het klinkt misschien simplistisch, maar eten kan echt een groot verschil maken op vlak van hoe je je voelt. Zo voel ik mij niet snel fantastisch na een etentje bij McDonalds. Opgeblazen is dan een beter woord. En dat is natuurlijk jammer. Met die gedachte in mijn achterhoofd opteer ik al eens liever voor een gezonde maaltijd die mij achteraf niet zo'n miserabel gevoel geeft.

02. Gezichtsverzorging 
Om er fris en fruitig uit te blijven zien is een goede gezichtsverzorging-routine enorm belangrijk. Heb ik zelf al ondervonden, jawel.Verwijder make-up voor het slapengaan, gebruik 's ochtends en 's avonds altijd een milde reiniger, en hydrateer je gezichtshuid voldoende (met bijvoorbeeld een goede dag- en nachtcrème)! Je huid zal fijner aanvoelen en er over het algemeen ook veel gezonder uitzien.

03. Lichaam hydrateren
Niet enkel je gezicht heeft nood aan een goede verzorging. Ook je lichaam heeft daar baat bij. Verwen jezelf dus, zowel tijdens warme als koude dagen, met een intensieve lichaamshydratatie om je huid gezond en soepel te houden. Olie, body balsem of body lotion,... . Wat je zelf het meest prettig vindt aanvoelen. Plus, vergeet ook zeker niet voldoende water te drinken. Niets is zo belangrijk!

04. Een goed scheermesje
Misschien gek om hier een scheermesje te vermelden, maar persoonlijk voel ik mij altijd enorm goed wanneer mijn benen pas geschoren zijn en ultra zacht aanvoelen. En als ik dan ook nog eens onder een fris gewassen deken kan kruipen daarna... aaah... zalig! Zorg dus voor een goed scheermesje dat bij jouw huid past. Zelf ben ik fan van mesjes als de Venus Swirl, die met hun flexibele kop ook een mooi resultaat leveren op moeilijkere plekjes als knieën en enkels. Helemaal top!

05. Verzorg handen, voeten en nagels
Wanneer je rondloopt met vieze handen en voeten die niet aangenaam aanvoelen, dan voel jij je zelf ook al snel niet meer op en top. Zorg dus dat je af en toe wat tijd neemt om nagels te knippen, te vijlen en eventueel te lakken. Om eelt te verwijderen en om eens een goede laag voedende hand- en voetencrème in te laten trekken.

06. Kapper
Hoewel ik niet meteen degene ben die graag naar de kapper gaat, voel ik mij na zo'n kappersbezoekje wel altijd een volledig nieuw persoon. Pas gewassen, geknipt, (misschien ook geverfd) en geföhnd haar zorgt voor instant meer zelfvertrouwen.

07. Een lekker geurtje
Wat ook voor instant meer zelfvertrouwen kan zorgen is een lekker geurtje. Parfum is namelijk een onzichtbaar accessoire waarmee je een statement kunt maken. Maak daar gebruik van en draag eens een sexy geurtje als je daar zin in hebt. Work it. 

08. Kleding
De kleren maken de man, éh. Draag waar jij je zelf goed in voelt. Dat is niet alleen prettiger voor jezelf, dat maakt je meteen ook het mooist. Wees je unieke, eigen zelf en wees daar trots op ook!

09. (Mentale!) Rust
Het is niet alleen fysieke rust die ontzettend belangrijk is. Ook mentale rust is nodig om je leven op een positieve manier te kunnen leven. Je hoofd op 'stil' kunnen zetten om de chaos van de buitenwereld even te kunnen vergeten is moeilijk, maar niet onmogelijk. En oh boy, is dat goed voor zowel lichaam als geest. Persoonlijk vind ik zulke mentale rust het meest makkelijk via meditatie - hoe zweverig dat misschien ook klinkt, het wérkt wel! -, maar als jij ook rust vindt door een uitgebreid avondje tv kijken of badderen... dan is dat natuurlijk ook goed.

10. Love yourself
En dan last but not least... hou van jezelf! Je kunt jezelf al het bovenstaande namelijk maar moeilijk gunnen als je jezelf niet op de eerste plaats zet. Al is het maar zo nu en dan. Heb jezelf dus lief. Want je bent het waard!

Kan jij zeggen dat je van jezelf houdt?


2 opmerkingen

  1. Mentale rust is ooh zo belangrijk. Ik kan er wel gebruiken. Momenteel gaat dat wel goed, maar er is een periode geweest waarin dat niet zo was. Waarin ik zelfs nergens rust in vond behalve in een babbel met mensen in mijn omgeving. Zo is iedereen daar anders in ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad. Zolang je er maar tijd voor maakt, op eender welke manier dan ook :)

      Verwijderen