Hier krijg ik de kriebels van...

Aangezien het Halloween is vond ik het wel een leuk idee om een lijstje op te stellen boordevol dingen waar ik de kriebels van krijg. Van dingen die ik gewoon enorm eng vind, tot dingen waar ik vies van ben en waar ik niet goed tegen kan. Hieronder kan je mijn gevarieerd lijstje, dat rijk is aan - in mijn ogen - vreselijke zaken, terugvinden.  

01. Krassende nagels op een schoolbord
De gedachte alleen al bezorgt me rillingen over mijn hele lijf. Brrr. Wat voor vreselijk geluidje is dat ook, éh?! Bestaan er eigenlijk mensen die dat wél kunnen verdragen?

02. Lelijke tanden
Een onverzorgd gebit, tanden die schuin staan of geel zijn of weet-ik-veel-wat-allemaal. Een mooi gebit vind ik zo belangrijk! Natuurlijk kan je er niet altijd iets aan doen en verschuiven en verkleuren tanden naarmate je ouder wordt, maar enfin. Van lelijke tanden zal ik toch altijd een beetje de kriebels krijgen. Tanden zijn gewoon niet helemaal mijn ding, zeg maar.

03. Voeten
Net zoals voeten, trouwens. Die vind ik nog afschuwelijker dan lelijke tanden. Voeten moeten te alle tijde bij mij uit de buurt blijven. Want... IEUW!

04. Parkeren
Met de 'P' van pure PANIEK! Door er alleen nog maar aan te denken voel ik de stress al door mijn lichaam gieren. Verschrikkelijk.

05. Open wondes
Daar kijk ik naar zoals ik kijk naar enge films... met mijn handen voor mijn gezicht, om dan door mijn vingers te spieken en toch een mini beetje van al de gruwel mee te pikken.

06. Droge handen
Ik wou dat ik kon uitleggen hoe ik droge handen ervaar, maar blijkbaar kan ik dat gewoon niet. Dat is zo'n apart - en niet leuk! - gevoel. Alsof ik mij constant enorm bewust ben van elke beweging en aanraking, en die dan ook nog eens niet fijn vind aanvoelen ook. Urgh.

07. Kevers
Bah. Bah. Bah. Van ver vind ik ze oké, maar ze moeten niet in mijn buurt komen. Op de één of andere manier ben ik namelijk ontzettend vies van insectjes die een schild hebben, met daaronder ook nog eens een paar vleugels. Oeeeh. Kippenvel van kop tot teen. Zo walgelijk.

08. Haren uit afvoerputjes moeten halen
Moet ik nog meer zeggen?

09. Inbrekers
Daar ben ik gewoon bang van. Not gonna lie. Mijn hoofd draait altijd overuren en wanneer ik iets hoor als ik alleen thuis ben, of als ik 's nachts wakker ben, dan denk ik standaard dat er een inbreker in huis is. Ik durf bijvoorbeeld ook nooit gaan slapen met een open raam uit angst dat daar dan een dief naar binnen gaat klimmen. Yup.

10. Geesten
Verhalen over geesten, films met geesten, gedachten over geesten,... . Pfoeh. Niets voor mij. Ik mag daar niet te lang bij stil blijven staan want dan breekt het angstzweet mij spontaan uit. Het feit dat er mensen zijn die beweren dat ze al geesten gezien hebben (of er contact mee hebben gehad) vind ik zo griezelig. Ik wil dat dus echt niet meemaken. Stel je voor dat je plots, uit het niets, oog in oog staat met een geest. Ik mag er niet aan denken.

Heb jij ervaring met geesten? 


4 opmerkingen

 1. Kevers en andere ongedierte zoals muizen, daar moet ik ook niks van hebben! :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, van muizen ben ik dan weer helemaal niet vies. Vind ik zelfs schattig :)

   Verwijderen
 2. Spinnen en die dingen, ik gil het hele huis bijeen.. En van die nagels op het bord, ik krijg daar ineens rillingen van. Tegen open wonden kan ik wel. Ik ging ooit naar een decubituswonde kijken die heel diep in de huid zat, je kon er zo je vinger in steken. Ik had daar niets van schrik of dergelijks van. Ik was blij dat ik het gezien had, echt. Creepy me, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Iew. Net gegoogeld, die decubituswonde. Afschuwelijk. Niks voor mij. Chapeau voor de mensen die dat moeten verzorgen want... brrrr.

   Verwijderen