Filmtoppers #10

Dat ik weer een variatie aan filmtoppers voor jullie verzameld heb. Stuk voor stuk allemaal verhalen waarvan ik, op de één of andere manier, onder de indruk was. Je leest er hieronder meer over.

NO COUNTRY FOR OLD MEN (IMDB: 8,1/10)
Wat een film! In eerste instantie dacht ik dat dit niets voor mij zou zijn, dus dat viel reuzegoed mee. No Country For Old Men is een speelfilm uit 2007 die gaat over een psychopaat die op zoek is naar gestolen geld uit een mislukte drugsdeal. Een unieke, indrukwekkende film die niet verveelt. Inclusief verrassend einde. Fan van!

FIFTY SHADES FREED (IMDB: 4,4/10)
En voilà. Ondertussen staat de volledige Fifty Shades trilogie bij mijn film-favorieten, jawel. Guilty! In dit derde en laatste deel uit de reeks zijn Christian en Anastasia net getrouwd en proberen ze te genieten van hun leven samen als man en vrouw. Al is dat niet altijd even makkelijk als je te maken hebt met ‘Mister Grey’. Ik denk dat we allemaal wel weten dat dit niet de meest bijzondere film ter wereld is, maar ondanks de talrijke lage waarderingen vond ik de volledige trilogie toch weleens leuk om te bekijken. Amusant. Romantisch. Ontspannend. Een je-moet-er-niet-bij-nadenken-film. Ik kan dat zo nu en dan wel appreciëren.

DUDE (IMDB: 5,2/10)
Over vier beste vriendinnen die bijna klaar zijn met de middelbare school en daar te maken krijgen met verlies en grote veranderingen. Een tienerfilm vol drama en grove humor. Opnieuw eentje die makkelijk wegkijkt.

LADY BIRD (IMDB: 7,5/10)
Christine, die zichzelf ‘Lady Bird’ noemt, is een rebelse tiener die op het punt staat af te studeren van de middelbare school. Het is haar plan om verder te gaan studeren in New York om van haar familie te kunnen ontsnappen. Een hartverwarmende film die raakt door zijn echtheid. Niet teveel poespas, simpelweg een kijkje in het leven van een normale tiener.

WHAT’S EATING GILBERT GRAPE? (IMDB: 7,8/10)
Na de dood van zijn vader moet Gilbert voor zijn familie zorgen. Zijn grootste verantwoordelijk is daarbij zijn jongere broertje Arnie, die een mentale beperking heeft. Tot hij Becky ontmoet en verliefd wordt. Een mooie, pure film over zelfopoffering en liefde met daarin prachtig acteerwerk van o.a. Leonardo DiCaprio.

Laat jouw nieuw ontdekte filmtoppers ook gerust achter in de reacties. Ik ben benieuwd!


Comments (2)

 • borduursaramsades

  5 oktober 2018 at 07:36

  Nog niet gezien. Zitten echte mooie tussen. Merci voor de tips

  1. HosteSarah

   7 oktober 2018 at 13:12

   Dankjewel. Jij ook bedankt. Leuk om te horen dat je er wat inspiratie uit kunt halen 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Project S. - Last van de 'FAT GIRL MENTALITY'

Volgende bericht

Review - ClimaBest Drôme 4 seizoenen dekbed