Day Zero Project – THE END!

Ongeveer 1001 dagen geleden begon ik vol goede moed aan mijn Day Zero Project; een project dat je uitdaagt om 101 doelen te behalen in 1001 dagen. Als groot voorstander van lijstjes pende ik 101 dingen neer die ik graag weleens wilde doen, en ik moet zeggen dat mij dat goed bevallen is. Hoewel ik – spoiler alert! – niet al mijn 101 doelen behaald heb, heb ik toch genoten van het project en zou ik het iedereen kunnen aanraden. Het zet je namelijk aan het denken en doet je sneller actie ondernemen. In mijn ogen heeft het alleen maar voordelen. Hoe dan ook… aangezien mijn 1001 dagen verlopen zijn en ik niet al mijn doelen van mijn lijstje heb kunnen strepen, wil ik vandaag graag wat reflecteren over de weg die ik tijdens dit project heb afgelegd. Over de dingen die zijn gelukt, en vooral ook over de dingen die niet zijn gelukt.

The Project (3/4)
Per behaald doel stak ik telkens 1 euro in een spaarpot, en die spaarpot heb ik ook effectief pas op het einde van deze challenge leeggemaakt. Ook heb ik elk behaald doel sowieso wel ergens in één of andere blogpost vermeld. Al moet ik zeggen dat er nog eentje op de planning staat, dus dat artikel hebben jullie nog tegoed.

Wat niet gelukt is, dat is het bedenken van 101 nieuwe doelen. Ik zou het project graag verder willen zetten omdat het mij aanspoort om effectief meer buiten te komen en dingen te verwezenlijken, maar dit keer vind ik het moeilijker om realistische doelen te verzinnen. Ik heb miljoenen dromen, maar vaak zijn die niet realistisch genoeg om binnen de 1001 dagen te bereiken. Vrees ik.

#SarahGoesEverywhere (11/16)
Van de 16 doelen op dit lijstje zijn er 11 gelukt. ‘Op cruise gaan’ en ‘twee weken ontstressen in een 5* hotel’ horen daar helaas niet bij. Wat wel had moeten lukken was een bezoekje aan het Anne Frank huis in Amsterdam, en een etentje bij Ladurée en Angelina in Parijs. Spijtig.

Boeken, films, series en voorstellingen (7/10)
Ik kan nog steeds niet geloven dat het mij niet is gelukt om 20x naar de bioscoop te gaan tijdens deze 1001 dagen. Ik ga namelijk erg graag eens naar een film kijken, en toch komt het er niet al te vaak van. Jammer is dat! Ook lukte het mij niet om 5 boeken uit de 100 greatest novels of all time te lezen, en herlas ik geen enkele – auwch – Harry Potter boek. Dat had eigenlijk allemaal beter gekund! Ik moet voor zulke dingen echt wat meer tijd maken.

Creatief (5/5)
5/5. En dat had ik ook wel verwacht. Ik hou mezelf graag creatief bezig, dus het behalen van deze doelen ging redelijk vlot.

Health (4/4)
4/4. Yay! Ik had het gehoopt, maar niet zozeer verwacht. Ik zat voor het project echt niet goed in mijn vel dus het feit dat ik nu terug volop aan mijn gezondheid aan het werken ben doet mij enorm deugd! Dit project heeft mij zeker een duwtje in de rug gegeven.

Food (19/21)
Dat de meeste doelen onder dit kopje wel bereikt zouden zijn had ik zien aankomen. Als het maar eten is éh. Waar ik wel voor vreesde, en dat is ook niet gelukt, is gaan eten in een sterrenrestaurant. Zo jammer want ik wil dat echt eens meegemaakt hebben. Ik kan me niet voorstellen hoe anders dat eten daar proeft. Of hoe het aanvoelt om in zo’n restaurant te zitten. Ik wil dat ervaren, zeg maar! Ook de picknick heb ik niet gedaan. Kristof en ik weten gewoon nooit waar we kunnen gaan picknicken zonder raar bekeken te worden. Tips zijn dus zeker welkom.

Just do it (25/41)
Makkelijker gezegd dan gedaan, die titel hier. Ik ga niet stilstaan bij élk doel dat ik niet behaald heb, maar er waren er wel enkele die wél hadden moeten lukken. Mits wat meer moeite. Gaan ijsschaatsen, bloemen op de graven van mijn grootouders leggen en naar een showjumping evenement gaan bijvoorbeeld. Dat zijn niet de meest moeilijke dingen natuurlijk. Ik hoop ze alsnog snel van mijn lijstje te kunnen afstrepen. Het is ook daarom dat ik mijn Day Zero Project online ga laten staan. Ik ben vastberaden die volledige lijst ooit af te werken. Je kan dus nog wel eventjes blijven mee volgen 😉

Heb jij nog leuke ideeën voor mijn volgende Day Zero Project? Alle inspiratie is welkom!Comments (8)

 • Evelyne Vergote

  15 oktober 2018 at 09:17

  Wat vliegt de tijd. 1001 dagen geleden begon je met dit project en nu zijn die voorbij. Leuk dat je toch zal proberen om verder te doen. Ik heb kunnen meegenieten op je blog van het project en vind dat echt heel knap. Zou wel niets voor mij zijn, ik kan geen zo'n lijst vol krijgen, haha.

  1. HosteSarah

   16 oktober 2018 at 13:11

   Dankjewel. Da's fijn om te horen. En zo'n lijst vol krijgen viel bij mij wel mee, die eerste keer. Om nu alleen nog eens 101 éxtra doelen te verzinnen… dat vind ik dan weer wat moeilijker. Al kom je daar met een beetje denkwerk natuurlijk ook wel aan 😉

 • Irene

  15 oktober 2018 at 13:25

  Die nieuwe doelen bedenken lijkt mij ook niet simpel! Maar als je er al een paar hebt, kan je achteraf de lijst eventueel nog verder aanvullen hé 🙂 Ik zit echt nog niet ver in mijn project :p

  1. HosteSarah

   16 oktober 2018 at 13:12

   Inderdaad! Héél veel succes nog met jouw project 🙂

 • Darina

  15 oktober 2018 at 15:17

  Vind het heel knap hoe ver je gekomen bent met dit project. Ik denk niet dat het mij zou lukken 🙂

  1. HosteSarah

   16 oktober 2018 at 13:12

   Dankjewel. En misschien wel leuk om ook eens te proberen dan. Wie weet lukt het jou net wél heel goed 🙂

 • Unknown

  24 oktober 2018 at 18:56

  Gaaf dat je zoveel doelen hebt behaald! Ik was er een paar maanden geleden mee begonnen, maar ben ermee gestopt. Ik vergat elke keer dat ik dat project deed en dan was ik weer een post vergeten te schrijven. Misschien dat ik er in de toekomst ooit weer eens mee begin 🙂
  Twee weken relaxen in een vijfsterrenhotel lijkt mij ook wel wat, haha!

  Liefs,
  Marloes

  1. HosteSarah

   25 oktober 2018 at 14:01

   Ik hoop uit de grond van mijn hart dat ik die twee weken in zo'n hotel eens mag meemaken. Dat lijkt me zo zalig. Ik kan die ontspanning wel gebruiken 😉 En je kunt natuurlijk elk moment terug aan jouw doelen beginnen werken. Voor hetzelfde geld kan je ondertussen zelfs al enkele dingen van je DayZero afvinken, zonder dat je er echt bewust mee bezig bent geweest 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Review - ClimaBest Drôme 4 seizoenen dekbed

Volgende bericht

Recept - Soep van bloemkool en paprika