8x boeken die ik nog wil lezen

Dat ik graag lees maar er altijd veel te weinig tijd voor maak. Dat is jammer. Vandaar dat ik vandaag een lijstje heb gemaakt met enkele boeken die ik echt héél graag eens wil lezen. Dat is motivatie genoeg om toch nog eens een boek vast te nemen. En misschien inspireert het jou ook wel om nog eens te beginnen lezen. Als je dat natuurlijk al niet veel vaker doet dan mij! 😉 Hoe dan ook volgen hier mijn favoriete to-read-next boeken. 

ANNA KARENINA (Leo Tolstoj)
Anna Karenina staat al jaren in mijn boekenkast maar om de één of andere reden ben ik toch nog nooit aan het boek begonnen. Men zegt thans van Tolstoj dat je zijn boeken begint te lezen omdat je er nadien niet meer mee kunt ophouden, wat natuurlijk ontzettend veelbelovend klinkt. Daarbovenop wordt Anna Karenina één van de mooiste en beroemdste liefdesgeschiedenissen van de wereldliteratuur genoemd. Het boek werd niet voor niets verfilmd zeker?! In mijn oren klinkt dat dus als een must-read. Ik ben benieuwd wat ik er effectief van ga vinden.

ZEVEN PERFECTE DAGEN (Rosie Walsh)
Over de onlangs gescheiden Sarah die tijdens een familiebezoek in Engeland de liefde van haar leven, Eddie, ontmoet. Samen brengen ze zeven perfecte dagen door, waarna ze elk opnieuw hun eigen weg moeten gaan. Eddie belooft contact te houden, maar wanneer Sarah niets meer van hem hoort en erachter komt wat daar de reden van is, krijgt ze de schrik van haar leven. Ik heb geen idee wat er in het boek allemaal gebeurt, maar ik ben nu al super benieuwd naar hoe dat verhaal gaat aflopen. Zo spannend!

DE GROENE MIJL (Stephen King)
Ik heb nog nooit een Stephen King boek gelezen (I know! Wie ben ik? Wat doe ik?), maar ik ben er dus wel enorm benieuwd naar. De Groene Mijl lijkt me dan ook meteen een goed begin. In mijn ogen is het zelfs zo’n triest verhaal dat ik zelfs de verfilming van het boek (The Green Mile) nog nooit heb bekeken. En dat is straf want ik kijk graag naar films. De korte omschrijving van het boek zegt ook meteen genoeg: ‘Wie het boek koopt komt nooit meer terug want aan het eind van die wandeling staat de elektrische stoel van de Cold-Mountain gevangenis.’ Brrr. En spannend. En waarschijnlijk ook erg emotioneel met momenten. Ik moet dat gewoon lezen!

HEER VAN DE VLIEGEN (William Golding)
Dit boek zou een beeld geven van wat er met de mensheid gebeurt als de beschaving ten onder gaat. Een groep schooljongens stort namelijk neer op een onbewoond eiland, en zonder volwassenen moeten ze met elkaar samenwerken om te overleven. Wat faliekant mislukt. Een klassieker die je blijkbaar echt een keertje moet gelezen hebben omdat het zo’n treffend beeld van de menselijke natuur weergeeft. Interessant.

GROTE KLEINE LEUGENS (Liane Moriarty)
Ik heb de serie ‘Big Little Lies’, die gebaseerd is op dit boek, met héél veel plezier gekeken. En oh Lord, ben ik nu benieuwd naar het boek! Als dat nòg beter is dan de serie, dan… WAUW! Al weet ik nu ook al wel hoe het gaat aflopen enzo. Och ja. Afgaande op de serie is het boek ook één en al girlpower met voldoende spanning hier en daar. Je krijgt te maken met enkele moeders die goed bevriend zijn, diens partners en al hun kinderen. Tot er op school een feestje uit de hand loopt en er een dode valt. Maar wie is het slachtoffer en wie is de dader? Dat kom je allemaal gaandeweg te weten. Extra spannend voor iedereen die de serie nog niet gezien heeft dus!

MILK AND HONEY (Rupi Kaur)
Moet ik hier zelfs nog iets over zeggen? Ik denk dat de meesten onder ons deze gedichtenbundel van Rupi Kaur ondertussen al wel kennen. Right? De gedichten in dit boek gaan blijkbaar allemaal over heftige momenten in het leven, en over het feit dat ook dié een mooie kant kunnen hebben. Inspirerend.

DE LANGE TOCHT (Nicholas Sparks)
Twee liefdesverhalen, dat van een oud en een jong koppel, komen op een onverwachte manier samen. De levens van de vier hoofdpersonages worden uitgebreid beschreven, tot ze elkaar kruisen en blijkt dat liefde alles overwint. ‘The Longest Ride’, de film die gebaseerd is op dit boek, vond ik zo romantisch dat het pijn deed. Letterlijk. Maar wat een verhaal! Zo mooi! Het boek kan dus gewoon niet tegenvallen. Hoop ik.

HET VERHAAL VAN DE DIENSTMAAGD (Margaret Atwood)
Ook de serie die gebaseerd is op dit boek heb ik al gezien. En hoewel je er niet meteen vrolijk van wordt (integendeel!), vind ik het wel een sterk verhaal. Enfin, in de serie dan toch. Ik ben dus wel nieuwsgierig naar hoe het boek in elkaar zit. Vertelster ‘Vanfred’ is één van de dienstmaagden wiens taak het is om kinderen te baren, verwekt door de daartoe aangewezen gezagsdrager. En hoewel alles haar werd ontnomen, ze geen privacy meer heeft en er instant geweld wordt gebruikt tegen iedereen die zich verzet tegen dit regime (waarin vrouwen enkel dienen om een gezond kind te baren), probeert Vanfred zich toch sterk te houden!

Welk boek wil jij nog heel graag lezen? Ik ben benieuwd!Comments (7)

 • Darina

  29 oktober 2018 at 13:06

  Mooi boekenlijstje! Het boek: het lot van de familie Meijer van C. Lewinsky staat al jaren ongelezen in mijn kast. Maar het is zo'n dikke pil dat ik hier echt de tijd voor moet nemen 🙂

  1. HosteSarah

   30 oktober 2018 at 11:05

   Oeh ja, herkenbaar. Het is daarom dat Anna Karenina ook al zolang in mijn kast staat denk ik. Daar begin je niet zomaar aan.

 • Writings by Amelie

  29 oktober 2018 at 14:21

  De lange tocht wil ik ook wel lezen!

 • Lizzy

  30 oktober 2018 at 10:50

  Anna Karenina staat ook bovenaan mijn lijstje. Het is wel een flink boek, dus hopelijk kan ik er in mijn volgende vakantie werk van maken.

  1. HosteSarah

   30 oktober 2018 at 11:06

   Inderdaad. Ik moet er ook maar eens werk van gaan maken. Succes ermee 😉

 • Sam – singlereadytomingleblog

  17 november 2018 at 20:50

  Milk and Honey vond ik echt héél goed, en ik ben normaal gezien niet zo van de poëzie. 'The Green Mile' heb ik gezien, maar nog niet gelezen, maar die vond ik ook echt heel mooi 🙂 En van Liane Moriarty heb ik al een ander boek gelezen, ik vind haar schrijfstijl heel meeslepend!

  1. HosteSarah

   19 november 2018 at 13:07

   Oeh, maakt me nog meer benieuwd naar al die boeken. En The Green Mile… die film moet ik toch echt eens gaan bekijken. In mijn hoofd blijft dat gewoon zo'n triest verhaal dat ik er maar niet aan durf te beginnen. Aaah. Haha.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vorige bericht

Recept - Spaanse pepersoep

Volgende bericht

Dagdagelijkse klusjes die je best niet overslaat