10x ik erger me aan... #6

Een tijdje heb ik eraan gedacht om te stoppen met het schrijven van deze artikels. Positief kan je ze namelijk niet noemen, éh?! Maar aangezien ik weer op zoveel irritante dingen ben gestoten moet ik alles gewoon weer even van me af kunnen schrijven. Het is wat het is. En misschien herken jij hier en daar wel een ergernis. Dat is dan toch ook weer dat ;)

01. Dure brilglazen
Ik heb slechte ogen en mijn brilglazen zijn daarom ook enorm duur. Maar serieus... Louis Vuitton handtas-duur. En dan spreek ik enkel en alleen nog maar over de glazen van de bril en is het montuur niet eens inbegrepen. Zonde vind ik het om geld uit te moeten geven aan zulke dingen. Ik zou dan véél liever een mooie handtas kopen. Of een reisje boeken. Maar nope. Brilglazen it is want anders zie ik niets. Urgh. Ook onvoorziene kosten op vlak van, bijvoorbeeld, een kapotte wagen of wasmachine vallen onder deze categorie. Of dokterskosten. Allemaal zo stom. En oneerlijk. En gewoon helemaal niet tof! Ok? Ok.

02. Mensen die constant over seks praten
Ik wil dat allemaal niet weten. Hou dat voor jezelf. Ciao.

03. Bemoeials
Ik begrijp ze gewoon niet. Waarom zou een ander zich willen bezighouden met hoe ik mijn leven moet leiden? Met wat ik wel en niet kan betalen? Met wat mij al dan niet gelukkig zou maken? Dat zijn allemaal mijn zaken! Leven en laten leven! (Laat mij nu maar gewoon allemaal gerust. Dag en bedankt.)

04. Mensen die zich beter wanen dan een ander
Een ras apart.

05. 'Onprofessionele' samenwerkingen
Meestal verlopen ze gelukkig heel vlot, maar af en toe stoot je dan toch eens op een rotte appel. Bedrijven die uit het niets (nadat jij wél al een hoop werk hebt verricht) volledig niks meer van zich laten horen bijvoorbeeld. Jammer.

06. Mensen die niet pinken bij het afslaan van een rotonde
Want pinken is vermoeiend zeker? En ik vind het natuurlijk plezant om te blijven wachten tot ik de rotonde eindelijk kan oprijden. Uiteraard. Of course. Obviously.

07. Eten dat tussen je tanden blijft zitten zonder dat je het weet
En uiteraard niemand die je er iets over durft te zeggen. Me, always.

08. Mensen die hun vuil op straat gooien
Onbeschofte vuile harken. Het minste wat je met je eigen afval kunt doen is wel ervoor zorgen dat je er op een verantwoordelijke manier mee omgaat.

09. Vrienden die niet (of heel laat) reageren op berichtjes
Als je aan het werk bent vind ik het niet meer dan normaal dat je geen tijd hebt om te reageren, maar thuis? Heeft niet iedereen zijn telefoon bij de hand tegenwoordig? En op een berichtje is snel gereageerd, éh? Zo moeilijk is dat niet. Heel raar.

10. Mensen die met vuile voeten binnen komen.
Zonder nog maar een tikkeltje op te letten. Net wanneer je nog maar pas gepoetst hebt. Om gek van te worden. Ik veronderstel dat dat mensen zijn die thuis nooit iets moeten doen en daardoor niet beseffen wat voor werk het is om een huis proper te houden? Of zoiets?

Herkenbaar? Of helemaal niet?  ;)


9 opmerkingen

 1. Ik vind het op zich niet erg als mensen niet direct antwoorden op mijn bericht maar ik stoor mij er wel aan als ik kan zien dat ze het bekeken hebben en dan niet direct antwoorden :p Als je nog geen antwoord weet, zeg dan gewoon dat je nog eens moet nadenken ofzo, dan weet ik op z'n minst al iets. Kan me niet inbeelden dat je het wel kan openen en niet snel even iets kan typen dan :p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dat vind ik dan weer niet zo erg. Zeker als ik weet dat iemand, bijvoorbeeld, aan het werk is ofzo. Dan kan ik mij voorstellen dat je uit nieuwsgierigheid snel je bericht leest en pas later kunt antwoorden. Ik vind het pas vervelend wanneer ik weet dat iemand simpelweg de hele dag thuis zit, en dan ook de hele dag niet antwoord. Daar krijg ik de kriebels van.

   Verwijderen
 2. Net zoals Irene zegt, maar begrijp jou ook wel ivm het berichtjes sturen en antwoorden. En mijn God, ik denk toch dat bepaalde mensen in het verkeer terug examen moeten gaan doen. Ik kan mij verschrikkelijk ergeren aan mensen die niet pinken of dan opeens moeten inslaan en niet eens inhouden, maar dan baf op de rem en inslaan. Dan moet ook jij baf op de rem, hé. Echt irritant! En dan zeggen dat ik in 4x mijn rijbewijs moest halen, ik kan het verdorie nog beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik moest pinken even opzoeken, maar nu ik weet wat het betekent: JA! Grrr, één van mijn grootste ergernissen op dit moment. Ik ben wel iemand die soms vergeet om op berichtjes te reageren, maar dat noooooit als iemand iets nodig heeft of als er bijvoorbeeld een afspraak staat. En idd, mensen die je bericht lezen maar er niets mee doen: irritant!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, ik had er totaal niet bij stilgestaan dat 'pinken' een super Vlaams woord is. Haha.

   Verwijderen
 4. Herkenbaar! Ik heb laatst ook een bril gekocht bij Hans Anders, daar had ik een montuur gekozen van hun eigen merk en toen kwam ik op ongeveer op €120 volgens mij. Alsnog duur, maar laat staan als ik een 'merk' montuur had genomen.. En ik vind het niet erg als sommige laat reageren, maar net wat Irene zegt. Als ze het hebben gelezen, dan irriteer ik me wel als ze niet antwoorden haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel herkenbaar dit! Begon al met de kosten van een bril sjonge jonge... En mensen die hun vuil op straat gooien. Daar kan ik zo boos om worden! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Eigenlijk ben ik precies zo iemand die regelmatig vergeet te reageren op berichtjes. Moet zeggen dat het natuurlijk wel irritant is, maar anderzijds vind ik niet goed voor mezelf om continue met mijn telefoon bezig te zijn en met reageren. Ik neem vaak een paar momenten op een dag dat ik berichtjes ga beantwoorden. Ik merk dat ik heel onrustig word van al die berichtjes en het reageren er op, dus vandaar dat ik het zo doe!
  Bij ons thuis hebben we de regel ingesteld dat als mensen komen dat ze hun schoenen uit moeten doen, zéker als ze ons vloerkleed op gaan in de woonkamer. In het begin vonden mensen dit raar, maar nu is iedereen er aan gewend. Ik vind het ook ontzettend irritant en zonde van mijn energie om elke keer de blubber en troep van de vloer af te moeten halen, dus dan maar zo! Haha, klinkt suf maar dit was in onze ogen de beste optie. :') Verder vind ik mensen die troep op straat gooien ook echt onuitstaanbaar. Bleh, ik snap gewoon niet waarom je dat doet. :(

  BeantwoordenVerwijderen
 7. In mn vorige huis waren de vuile schoenen de reden dat ze uit moesten. Niemand had er moeite mee en ik had altijd extra sloffen staan. Schoongewassen en al trouwens. Of slippers ieder zijn meug en dekentjes ook altijd schoon. Argh rotondes ik sta er als fietser zo lang te wachten omdat ze niet ff netjes aangeven dat ze eraf gaan, als ze dan ook eens echt niet af zouden slaan.

  BeantwoordenVerwijderen