10 dingen die je nog niet over mij wist #9

Van voeten 'fobieën' tot regenbogen tot katten-verhalen tot begrafenissen tot Disneyland toestanden. Dit zijn opnieuw enkele willekeurige feitjes over mij. 

01. Het leven is te kort voor al de boeken die ik wil lezen
Zoveel boeken en zo weinig tijd. Ik hoop dat er een hemel bestaat en dat we daar dan gewoon jarenlang kunnen lezen. Van de hemel gesproken, éh...

02. Ik haat pikant eten
Van zodra eten nog maar een mini beetje pikant proeft is het voor mij al volledig verpest. Ik vind dat brandende gevoel in mijn mond echt vreselijk.

03. Voeten zijn vies
Serieus. Ik vind dat echt verschrikkelijke dingen. Enkel mijn eigen voeten vind ik oké om aan te raken. Of zelfs om naar te kijken. Met de trend 'fotografeer je voeten' ben ik dan wél weer een tijdje helemaal mee geweest. Halleluja.

04. Regenbogen maken mij altijd blij
Wanneer ik een regenboog spot dan word ik daar altijd vrolijk van. Het zijn zulke magische dingen.

05. Tijdens het autorijden ben ik bang om tegen dieren te botsen
Ik rijd altijd relatief bewust rond met de gedachte dat er elk moment een kat (of hond of hert of everzwijn of weet-ik-veel-wat) de weg kan oversteken vlak voor de auto. En dat ik dat dier dan omver rijd. Volgens mij zou ik getraumatiseerd zijn voor de rest van mijn leven als ik zoiets ooit echt meemaak. Als passagier raak ik ook altijd in paniek als de bestuurder niet wat trager begint te rijden als er een vogel op de weg niet meteen wegvliegt. Mijn mama vindt het dan steeds verbazingwekkend dat ik mij zo'n zorgen kan maken om dieren in het verkeer, en niet om mensen. Tja, oeps.

06. Vroeger vertelde ik dat ik vegetarisch was 'omdat ik geen vlees lust'
Ik ben al meer dan vijftien jaar vegetarisch en de vraag 'Waarom?' heb ik dan ook al miljoenen keren gekregen. Ondertussen is het al niet zo vreemd meer om geen vlees te eten, maar vroeger kreeg ik er best wel veel reacties op. Mensen begrepen het concept niet en vonden het raar. Puur om vervelende commentaar te vermijden heb ik daarom ook jarenlang tegen iedereen gezegd dat ik geen vlees meer at omdat ik het simpelweg niet lust. Wat dus helemaal niet waar was, want ik ben gestopt met dieren eten omwille van het dierenleed. Het is toch helemaal niet oké om dieren te laten mishandelen en vermoorden, puur zodat je ze op kunt eten?! Let's face it. Ik vind het eigenlijk heel gek dat er niet meer mensen dat beseffen.

07. Onze kat mag àlles
Poessie, onze kat, is echt de queen van het huis. Ze wordt hier op haar wenken bediend en daar gedraagt ze zich ook naar. Haar gemiauw verandert naargelang hetgeen ze wilt en ze blijft miauwen, of aandacht vragen, tot ze krijgt wat ze wilt. Wanneer ze haar eten laat staan (omdat ze het niet lust?) dan krijgt ze iets anders voorgeschoteld, en wanneer ze dat dan ook niet lust dan krijgt ze wéér iets anders. Haar maaltijden bestaan ook steeds uit meerdere gangen en er ligt altijd speciaal beleg in de koelkast voor de kat. Ze loopt ook ongegeneerd duizenden keren op en af van buiten naar binnen, en uiteraard moeten wij de deur dan altijd open en dicht doen voor haar. Slapen doet ze ook gezellig waar ze wilt. Bedden zijn natuurlijk het meest comfortabel, dus 's nachts slaapt ze dan ook bij mij. En ik zou het allemaal niet anders willen. Huisdieren horen verwend te worden vind ik; als de beestjes maar gezond en gelukkig zijn.

08. Ik weiger Instagram stories te gebruiken
Ik vind ze echt heel leuk om naar te kijken, maar heb voor mezelf besloten er niet aan mee te doen. Kwestie van mijn social media 'verslaving' een beetje binnen de perken te houden. Insta Stories van mij zul je dus niet tegenkomen.

09. Ik wil geen begrafenis
Een beetje een vreemd puntje misschien, maar ik wil dus geen begrafenis. Als in: een misviering of een viering in eender welke vorm. Mij mogen ze gewoon begraven of cremeren (brr, daar wil ik dan weer niet over nadenken) zonder enige vorm van afscheid te voorzien. Vroeger dacht ik dat begrafenissen een onderdeel waren van het leven; dat je dat moést krijgen als je stierf. Tot er hier in de buurt een mevrouw stierf die ook geen enige vorm van afscheid wenste en gewoon in alle stilte gecremeerd (of begraven, geen idee) werd. Dat voelde voor mij zo sereen aan dat ik meteen besloot dat ik het, als het zo ver is, ook zo wil. Ik heb begrafenissen namelijk altijd een soort van gek gegeven gevonden. Plots wordt de gestorven persoon opgehemeld door mensen die hem/haar niet eens zo goed kenden, kennissen (van familieleden) voelen zich verplicht de begrafenis bij te wonen en doen dat dan (soms) ook tegen hun zin, familieleden moeten tijdens deze moeilijke periode meteen een hele viering in elkaar steken en onder een hoop mensen komen,... . Het zal wel aan mij liggen, maar ik vind dat dus allemaal niet nodig.

10. Ik ga heel graag naar Disneyland
En Disney World. En all Disney everything. Die Disney parken zijn gewoon zo magisch. Ik heb die van Parijs en Orlando al bezocht, nu de rest nog. Ik wil ze echt allemaal eens gezien hebben!

Ben jij ook zo'n Disneyland fanaat? 


10 opmerkingen

 1. Ik zag net een prachtige regenboog, blijft een prachtig verschijnsel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, ik dacht dat ik de enige was die voeten vies vond. Ik kan het echt niet verklaren waarom ik dat vind. En pikant eten is ook niet voor mij weggelegd. En of ik later begraven of gecremeerd wil worden, ik ben er nog lang niet uit. Misschien dat ik het ook liever in intieme kring ofzo wil en zelf een lijstje samenstel met wie ik wel of niet aanwezig wil. Geen idee, maar het is iets dat ook mij bezig houd. Alhoewel ik soms ook denk, dat ik eigenlijk niet wil weten wie wel of niet aanwezig is. Ik ben er dan niet meer en zal het ook nooit weten wat er gebeurt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij zijn er best veel mensen die voeten vies vinden. De ene vindt ze gewoon al wat vieziger dan de andere, denk ik dan. En tja... misschien zullen we inderdaad nooit weten wie er op onze 'begrafenis' aanwezig zal zijn. Maar misschien ook wel, éh. We weten het niet. Zo gek om over na te denken.

   Verwijderen
 3. Ik ben echt zot van pikant eten! :D Voeten vind ik ook viezig, alleen die van mijn vriend vind ik totaal niet vies. Dat is volgens mij de enige mens waarvan ik vind dat ie mooie voeten heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grappig dat je de voeten van je vriend wel kunt verdragen. Die van mij moet met zijn voeten ook liefst zo ver mogelijk uit de buurt blijven. Haha.

   Verwijderen
 4. Hahaha, toen ik nog rijlessen had, werd mijn instructeur altijd boos op mij. Elke keer wilde ik langzamer rijden als er vogels op de weg zaten. Niet heel veilig..., maar ik wil ze niet onder mijn auto hebben!

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, absoluut. Ik heb ook al duizenden keren gehoord dat het super onveilig is om voor dieren te stoppen. Toch blijf ik automatisch op de rem gaan van zodra er een beestje op de weg loopt. Dat is ook wel iets dat me bezighoudt. Eng om over na te denken wat er allemaal zou kunnen gebeuren.

   Verwijderen
 5. Regenbogen zijn ook echt prachtig. En punt 1 herken ik ook volledig: mijn kast staat vol met iets te veel boeken en de stapel groeit sneller dan dat ik lees, haha. Met punt 7 ben ik het ook helemaal eens trouwens. Onze katten zijn ook enorm verwend, maar ik zou het niet anders willen, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, lief om te horen dat jouw katten ook zo verwend zijn. Ik vind het gewoon ook zo horen. Elk dier verdient zo'n warm en liefdevol thuis :)

   Verwijderen