Tien recepten uit een kookboek

Eén van mijn doelen uit mijn Day Zero Project luidde: 'Kook 10 recepten uit een kookboek'. Ik kook namelijk graag, maar haal recepten standaard van het internet af. Dat is nu eenmaal gemakkelijk éh. Al die kookboeken die we in huis hebben liggen had ik dus vrijwel nog nooit gebruikt. Tijd om daar eens verandering in te brengen, vond ik!

En zo gezegd, zo gedaan. Al heeft het wel eeuwen - lees: meer dan twee jaar! - geduurd eer ik al de kookboeken hier effectief eens had vastgehad en er tien receptjes uit had gekozen om te maken. Conclusie? Ik mag eigenlijk geen kookboeken meer kopen! Wat sowieso niet gaat lukken, want ik vind dat wél leuke hebbedingetjes. Ze zijn altijd zo mooi vormgegeven en staan leuk in je keuken- of boekenkast.

Verder ben ik overigens ook wel fan van de recepten die je kan vinden in tijdschriften (Libelle - Holla at ya!) en in gratis magazines uit supermarkten. Ideaal om uit te knippen, in mijn receptenmap te plakken en tien jaar later nog eens te bekijken ;)

Enfin. Hier volgen de tien gerechtjes die ik heb gemaakt met behulp van enkele kookboeken.
01. Werther's Original Appeltaart
02. Appel-Speculoostaart
03. Rabarbercake (complete fail!)
04. Soep van Paprika en Pepers
05. Paella met Cashewnoten
06. Appelcake
07. Bloemkoolrijst
08. Havermoutkoekjes
09. Wok met Tofoe, broccoli en sinaasappel
10. Limoen pannenkoekjes

Van de onderstreepte gerechten maakte ik ook een aangepaste versie, waarna ik het recept op mijn blog deelde.

De rabarbercake die ik maakte mislukte echter zo faliekant dat ik niet eens aan een aangepaste / eigen versie durfde te denken. Zo jammer, want volgens mij smaakt een gelukte homemade rabarbercake echt hemels. Ik heb inmiddels al een nieuw recept uitgezocht (op internet, jawel) om ooit nog eens een tweede poging te ondernemen.

Waar haal jij graag recepten vandaan?


6 opmerkingen

 1. De soep van paprika en pepers lijkt mij heel lekker. Ik haal mijn recepten merendeels van het internet en soms uit de kookboeken die ik heb.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Van die soep komt sowieso nog een recept online. Iedereen is daar thuis fan van ;)

   Verwijderen
 2. Ik kook toch ook vooral van het internet. Ik had zelfs eerst ook hetzelfde doel als jou op mijn lijst maar ik heb het dan aangepast naar 50 Pinterest recepten :p Omdat ik altijd dingen zit te pinnen en er dan nooit wat mee doe. Die appeltaart met Werther's lijkt mij echt lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk voornemen. Ik kijk meestal bij de recepten van Albert Heijn, daar kun je ook zoeken op bepaalde ingrediënten die je nog in huis hebt. Maar vaker flans ik zelf wat in elkaar, de ene keer met meer succes dan de andere keer...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dingen in elkaar flansen vind ik nog te moeilijk. Alleen wokgerechtjes durf ik al weleens zelf te verzinnen. Verder heb ik nog steeds recepten nodig als houvast. Al wou ik echt wel dat ik beter was in koken op die manier. Dat lijkt me echt fijn om te kunnen :)

   Verwijderen