My life in pictures #45 - Mijn zomer!

Dit keer een éxtra lange 'My life in pictures'. Door mijn blog-pauze heb ik vorige maand namelijk geen foto-overzicht online gezet, waardoor ik vandaag de maanden juli en augustus zal combineren. Hieronder dus mijn zomer in foto's.  

Beginnen doe ik alvast met mijn zomer essentials. Het warme weer deze zomer vond ik hémels. Ik heb dagenlang buiten gelegen om van de zon te genieten. Zonnebescherming voor lippen, lichaam en gezicht was dus ook onmisbaar.

En of ik nu buiten of binnen zat, Poessie was er altijd bij. Schattig!

Zomerse weekends spendeerden we dus op deze manier. Oude bordspelletjes, spelen, véél eten en nog meer ijsjes.

Het feit dat McDonalds terug meer vegetarische opties heeft. Halleluja. Hoewel dat natuurlijk niet goed is voor mijn dieet, ben ik helemaal fan van de veggie wacko guaco burger. Zo lekker!

Naar de kinderboerderij. Dat wilde ik al lang nog eens doen. En wat een tegenvaller, zeg. Ik vond er helemaal niets aan. Uiteindelijk is het principe hetzelfde als in de dierentuin en draait het allemaal rond het geld en (sorry, not sorry) niet zozeer rond de dieren. Of dat gevoel hield ik toch over na het bezoek aan deze specifieke kinderboerderij. Ik wil graag nog wat meerdere van dit soort plekjes bezoeken om er echt een mening over te kunnen vormen eigenlijk. Misschien dat het op andere plaatsen gewoon ook helemaal anders is? Al moet ik zeggen dat ik dat stiekem een beetje betwijfel. Hoe dan ook, na ons bezoekje aten we wel nog een lekker ijsje. Dat was toch ook weer dat. 

Nog meer dierennieuws (leed). Ik zette 's avonds de tv op en het eerste beeld dat ik zag was een man die met een kip aan het gooien was in een kippenbedrijf. Alsof het een voetbal was. Serieus! Tranen met tuiten. Waarom doen mensen zulke dingen? Wat voor mensen zijn dat eigenlijk? Ik begrijp dat niet! Ik heb de tv meteen weer uitgezet want zulke beelden blijven mij voor eeuwig en altijd - te hard! - bij. Ik ben belachelijk gevoelig als het op zulke dingen aankomt, en ik begrijp ook gewoon niet dat er nog altijd zoveel mensen zijn die het oké vinden om dieren te behandelen alsof het objecten zijn. Ik heb daar zoveel over te zeggen dat ik simpelweg niet weet waar te beginnen. Op dat vlak is het eigenlijk ook pure chaos in mijn hoofd omdat ik het effectief gewoon totaal niet begrijp. Urgh. Mensen. 

Eten om mijn gedachten te verzetten. #Me. Af en toe probeerde ik ook semi-gezond te zijn. Zoals met deze smoothie bowl bijvoorbeeld. Een volledige fruit smoothie bowl is - uiteraard - niet meteen mijn ding, dus ik maakte de pindakaas/banaan/chocolade versie. Lekkerrr. 

En knal! Terug naar het ongezond zijn. Frietjes van de frituur. Oud nieuws natuurlijk, maar ik heb ook wat van de Rode Duivels op het WK meegepikt. Tijdens de match België - Brazilië (die ik té spannend vond!) aten we dus frietjes. Kleine Mr. Bob ging gezellig mee naar de frituur en bleef bij mij in de auto zitten terwijl Kristof onze bestelling ging halen.

Dagje Gent. Ook gezellig! Ik vind dat echt een toffe stad. Zoveel hotspots en leuke winkelstraten! En overal waar je kijkt is het er gewoon mooi. Dat is plezant!

Op de foto ziet het er misschien een beetje saai uit, maar verdorie... dat eten was lekker! Indian Curry House in Gent. Aanrader.

De Holy Food Market vond ik ook super om eens geweest te zijn. Wat een tof concept. Een oude kapel die helemaal is omgetoverd tot een overdekte markt met allemaal eetkraampjes. Zo leuk gedaan. Wij aten er een magnum in de Magnum Pleasure Store en oh hemel... ook dat was heel lekker!

Bij Julie's House maakten we dan weer een stop om wat vegan opties uit te proberen. Overheerlijk!

En zoals ik al zei vond ik de winkelstraten in Gent erg leuk. Geshopt heb ik dus ook. En als ik een Lush tegenkom dan kan ik die maar moeilijk weerstaan. Dit keer zag ik dat ze ook schildpadden verkochten om mensen bewust te maken van plastiek afval in de zee. Het zijn namelijk (o.a.) zeeschildpadden die daar erg veel last van hebben en er (op gruwelijke wijze) van sterven. Met mijn eigen schildpadden in het achterhoofd heb ik dus uiteraard zo'n Lush schildpad gekocht. Een mooie boodschap vind ik het; hoe minder plastiek, hoe beter! Wanneer je deze jelly bomb in je bad gooit en hij volledig is opgelost, krijg je trouwens ook het gevoel dat je in plastiek aan het baden bent. Een gekke ervaring is dat. 

Maskertje op mijn voeten, voeten omhoog en... ontspannen. Zalig. 

Ook ging ik naar de Elran Arabian Cup in Alden Biesen. Arabische volbloeden vind ik prachtige dieren dus zo'n evenement is voor mij fantastisch. Kippenvel om deze dieren te kunnen bewonderen hier! Een bezoekje aan de stallen vond ik evenwel indrukwekkend. Wat een wereldje, die showpaard-wereld.

Ijsjes eten in de Lekdreef in Averbode.

En ijsjes eten in Maasmechelen Village. Daar hebben ze tegenwoordig een Pierre Marcolini pop-up (met o.a. ijsjes dus!) en dat moest ik gaan proeven. Of course. 

Aquarium-verhaal. Op het eerste zicht niets aan te zien, maar de verlichting werkt niet meer. Zo vervelend! Mijn papa heeft alle mogelijke moeite van de wereld gedaan om het alsnog te fixen, maar dat is niet meer mogelijk. Zo stom om nu een volledig nieuw aquarium te moeten kopen omdat het licht van dit exemplaar niet meer werkt. Ondertussen heb ik ook alle pech van de wereld gehad op vlak van aquarium-shoppen (want geen aquarium van deze grootte te vinden en dergelijke!), dus nu heb ik er online eentje besteld. Hopelijk komt dat binnenkort goed en wel aan. Fingers crossed! 

Last van opruimwoede? Check! Geen idee hoe het komt, maar af en toe krijg ik zin om alles op te ruimen. Zo begon ik onlangs aan onze speelkamer, want daar leek het wel alsof er een bom ontploft was. - No joke! - Trots op het werk dat ik daar heb verzet! Ik wou dat ik ook een voor-foto had genomen, want nu is het waarschijnlijk alleen voor mijzelf duidelijk hoe opgeruimd dit er uitziet. Haha. 

Ook mijn kleerkast moest eraan geloven. Er ging weer heel wat kleding de deur uit en dat voelt toch goed aan. Ik deed meteen ook nog eens een poging om wat spulletjes te verkopen op 2dehands, maar blijkbaar ben ik daar enorm slecht in (of weet ik niet welke spullen goed verkopen), want ik krijg niets verkocht. Oeps. 

Tijdens één van mijn opruimsessies vond ik een oude mix-cd die ik ooit maakte. Zo grappig om terug te zien. Ik heb hem een keertje herbeluisterd en heb hem daarna maar weggegooid. Minimalisme enzo, je kent dat wel. Weg met het oude. Ik luister toch nooit meer naar cd's. 

De baby. De afgelopen paar maanden is ze zo'n drietal keer op het dak van het tuinhuis geklommen, waarna ze er zelf niet meer af durfde te komen. En dan maar miauwen. Grote mond, klein hartje. Het is een paté'ke ;)

Helaas is het wel een paté'ke dat veel vlees eet. Tegenwoordig vangt ze weer ontzettend veel muizen, om vervolgens aan ons te komen tonen. Meestal zijn de diertjes dood, maar dit keer bracht ze een erg klein muisje mee naar huis dat nog leefde. In eerste instantie dacht ik dat het niet zou overleven omdat het zo erg naar adem snakte en vrijwel niet meer bewoog, maar na het een nachtje in huis opgevangen te hebben (ja, zo ben ik!) was het weer helemaal de oude. Kijk hoe schattig het op de linkse foto ligt te slapen. De gedachte dat ik het weer buiten moest gaan zetten, helemaal op z'n eentje, vond ik gruwelijk. Want onze kat heeft dat beestje van zijn familie weggehaald. Moet dat nu helemaal alleen door het leven gaan? Ik kon het dan ook niet laten om zulke dingen te googelen. En blijkbaar kunnen muizen best goed plaatsen en soortgenoten terugvinden, ook als de afstand groot is. Oef. Hopelijk heeft ie zijn familie dus terug weten te vinden en leeft ie nu een gelukkig leventje! 

It's Britney, bitch! Ik wilde Britney Spears al zo lang eens in het echt zien, dus wat was ik blij dat ik naar haar concert kon gaan. Pure nostalgie. Dat ze constant playbackt wist je, mits wat research, op voorhand al. Bij haar draait het gewoon om de show. En daar heb ik van genoten! Pitbull als voorprogramma vond ik ook wel tof trouwens. Wat een grappige man. En check mijn spectaculaire concertfoto's hier. Echt fantastisch (NOT!). Ik was zo onder de indruk van alles dat ik niet eens moeite heb gedaan om foto's te trekken. Haha. 

YUM!

Nog meer yum! Die roze K3 waterijsjes zijn echt lekker. En caloriearm. Top! En tegenwoordig kan je bij de Albert Heijn ook Cola Zero Vanille krijgen. Hmm. 

Shoppen en eten. Is het al duidelijk dat dat twee van mijn favoriete bezigheden zijn? We gingen een dagje winkelen in de outlet in Roermond en ik heb nog steeds spijt dat ik die sandalen niet gekocht heb. Simpel maar stijlvol. Helemaal mijn ding. Eten deden we bij Wagamama. To die for! 

Ook gingen we een dagje shoppen in Maastricht, waar we 's middags sushi gingen eten bij Tokyoto. Hm hmmm. 

YEEEESSS! Eindelijk!!! Een nieuwe reispas, want binnenkort gaan we opnieuw naar... DUBAI!

Ook ging ik naar Vegan Fest in Gent. Ik maak er geen geheim van dat ik graag volledig vegan zou willen zijn, maar het daar echt moeilijk mee heb. Indertijd ben ik zo abrupt vegetarisch geworden, dat ik het best gek vind dat ik nu zo'n moeite heb met veganisme. Die weg daar naartoe gaat zo traag bij mij. Op een plaats als Vegan Fest kan je dan best wel wat tips en dergelijke verzamelen. En je leert er meteen ook super toffe merken kennen. Helemaal fan van Bazaar de Luxe en Joeke Van Der Meer's keramiek!

Overigens ook fan van het vegan eten! Alles dat ik op Vegan Fest heb gegeten was zó lekker! Was dat veganistische aanbod maar altijd en overal zo uitgebreid. 

My kind of superman!

Na Vegan Fest gingen we ook een kijkje nemen bij de Leeuw van Waterloo. Wat een tegenvaller was, want ik had al de volledige dag last van steken in mijn onderbuik en eens we daar arriveerden zag ik het echt niet meer zitten om die berg te beklimmen. Zal dus voor een andere keer zijn. What a fail. 

Nog zoiets... ik heb last van een gigantische (mega lelijke, dikke, blauwe) spatader op mijn been. Wat een verschrikking is dat, zeg?! Dat ding is met momenten zelfs best pijnlijk. Momenteel smeer ik er een zalfje op dat we nog in huis hebben liggen, maar veel heeft dat helaas nog niet geholpen. Urgh. 

EINDELIJK! Er staat een nieuw seizoen van How to Get Away With Murder op Netflix! Dat werd tijd! Ik begon te bingewatchen met een lekker bord pasta erbij, en voor ik het wist had ik alweer alle afleveringen gezien. Al heb ik op aflevering 14 (v.d. 15) wel een dagje moeten wachten. Heel raar. Alsof die uit het niets verdwenen was, aangezien ik spontaan van aflevering 13 naar 15 sprong. Nog nooit eerder meegemaakt. 

Dekenfort? Check! Hoe oud ben ik? Drie? Haha. Ik wilde er eigenlijk ook in slapen maar dat was zo oncomfortabel dat ik uiteindelijk toch maar in mijn bed ben gekropen. Ik ben hier toch wat te oud voor geworden denk ik. 

Met de herfst al in gedachten heb ik ook al maar een aroma diffuser en wat essentiële olie gekocht. Plus een leuke geurkaars die ik vond bij Action. Kwestie van het extra gezellig te kunnen maken. Nu de dagen donkerder worden kijk ik al uit naar de herfst hoor!

En afsluiten doen we met onze kleine koningin die het zichzelf àltijd gezellig maakt. Hoe meer plaats ze kan innemen op bed, hoe beter. 

Kijk jij uit naar de herfst? 

4 opmerkingen

 1. Wat een leuk overzichtje en heerlijk eten :) Je hebt een hele fijne zomer beleeft. Ik hou wel van de herfst mits het niet teveel regent :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zie dat je het grafitti-straatje in Gent ook al gevonden hebt ;) Oh en spataders! Let er maar mee op en ga ze tijdig tonen aan de dokter. Ik heb er zelf geen last van, maar ik weet dat dit enorm pijnlijk kan zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aah ik wil ook HTGAWM kijken maar ik moet denk ik eerst nog eens een paar afleveringen van 't vorige seizoen zien om terug goed mee te zijn. Ik had de hoop al opgegeven dat het ooit op Netflix te zien ging zijn :p
  Zalig overzicht trouwens! Ik kijk wel uit naar de herfst ondertussen. Heb echt moeite om me nog fris te kleden dus ik heb het altijd veel te warm de laatste dagen :p

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke foto's! Ik ben zo benieuwd naar een smoothie bowl! Nog nooit geprobeerd haha. En wow dat zijn veel spelletjes!

  BeantwoordenVerwijderen