Filmtoppers #9 – De UNDERRATED editie

Vandaag een lijstje met films die ik allemaal enorm de moeite vind, hoewel ze stuk voor stuk niet zo fenomenaal bekend zijn. In mijn ogen zijn het, ondanks wat awards hier en daar, allemaal onderschatte pareltjes. Zeker het bekijken waard!

THE EDGE OF SEVENTEEN (IMDB: 7,4/10) 
De 17-jarige Nadine, die samenwoont met haar broer en moeder, heeft het sinds de dood van haar vader niet zo makkelijk. Nu haar broer plots ook nog eens een relatie begint met haar beste vriendin wordt het leven op de middelbare school er voor haar niet makkelijker op. Dat het een typische tienerfilm is ga ik niet ontkennen, maar dat ie nét dat tikkeltje extra heeft is een feit dat zeker is. Aangenaam om naar te kijken.

AMERICAN HONEY (IMDB: 7,0/10) 
Deze Amerikaans-Britse film uit 2016 vertelt het verhaal van tienermeisje ‘Star’. Ze heeft niets te verliezen en sluit zich, om geld te verdienen, aan bij een groep die het midwesten van de USA doorkruist om tijdschriften te verkopen. Wat volgt is een wilde roadtrip – inclusief bijpassende muziek – en Star die, met haar onvoorspelbare karakter, in de meest bizarre situaties verzeild raakt. Een unieke film, dat is zeker!

CARRIE PILBY (IMDB: 6,6/10)
Carrie is hoogbegaafd en is op 19-jarige leeftijd al afgestudeerd aan Harvard University. Omdat haar leven er zo anders uitziet dan dat van leeftijdsgenoten leidt ze nu echter een geïsoleerd leven in New York City. Het is ook daarom dat ze naar een therapeut gaat, die haar op zijn beurt een lijstje geeft om naar een socialer leven toe te werken. Een hele charmante, leuke film die makkelijk wegkijkt.

THE BOOK OF LOVE (IMDB: 5,9/10)
Nadat zijn vrouw is omgekomen in een auto-ongeluk besluit de introverte architect Henry om Millie, een dakloze tiener, te helpen. Op zoek naar haar vader wilt Millie namelijk met een zelfgemaakt vlot de Atlantische Oceaan oversteken en naar een afgelegen eiland zeilen. De omschrijving van de film zegt niet zo veel en klinkt misschien zelfs wat raar, maar geloof mij… de film is wél de moeite. Op zich is het geen bijzonder spectaculair verhaal, maar ontroeren doet het wel. Een melodramatisch sprookje om U tegen te zeggen.

LOVE, ROSIE (IMDB: 7,2/10)
Een romantische komedie naar mijn hart. Rosie en Alex zijn al van jongs af aan beste vrienden. Na de middelbare school worden ze echter van elkaar gescheiden, maar blijft hun speciale band wel bestaan. Wanneer ze dan ook nog eens beseffen dat ze meer voor elkaar voelen dan enkel vriendschap, dan wordt de bal aan het rollen gebracht. Het einde is wat voorspelbaar, maar de vele grappige en dramatische gebeurtenissen in de film zorgen ervoor dat je geboeid kunt blijven kijken van begin tot einde. Een pluspunt vind ik ook Lily Collins als hoofdrolspeelster; wat een bijzondere, aanstekelijke actrice is dat toch. Heel leuk om naar te kijken.

Welke film vind jij underrated?

Comments (8)

 • sam

  10 september 2018 at 09:38

  Ik heb ze allemaal nog nooit gezien, genoeg tips weer 🙂

  1. HosteSarah

   10 september 2018 at 10:53

   Super! Het leken mij ook allemaal films die niet zo heel bekend zijn. Er had, naar mijn mening, zeker wel wat meer over gepraat mogen worden in de media en dergelijke. Allemaal toppertjes 😉

 • Evelyne Vergote

  10 september 2018 at 17:37

  Aah, I love those movies! Ik heb ze nog nooit gezien maar de omschrijving spreekt mij heel erg aan. Tieners, liefde, .. yep, my sort of movies to watch on a lonely night 😉

  1. HosteSarah

   10 september 2018 at 17:47

   Haha, ja. Die van mij dus ook 😉 Heerlijke relax-films!

 • Kaylin

  10 september 2018 at 20:19

  OOOOOOH. Love, Rosie vind ik ook echt mooi. Misschien dat "what maisie knew" je ook wel aanspreekt 🙂

  1. HosteSarah

   10 september 2018 at 21:03

   Hééél erg bedankt voor de tip! Super blij mee 🙂 Heb de film gelijk opgezocht want kende hem niet. Klinkt inderdaad erg goed; heb hem meteen op mijn to-watch lijstje gezet! Top 🙂

 • Sam Donoghue

  16 september 2018 at 17:51

  Wat een heerlijke lijst!
  Ik heb in ieder geval The book of love op mijn lijstje gezet.
  Een voorbeeld van nog zo'n film is voor mij 'Frontier'. Het is een Russische film van Dmitry Tyurin. Echt een geweldige film; qua verhaal maar zeker ook qua special effects.
  Het is nu maanden later maar de film zit nog regelmatig in mijn hoofd.

  1. HosteSarah

   16 september 2018 at 21:17

   Dankjewel! Ook voor de tip. Altijd leuk om van zulke (voor mij nog onbekende) films te horen. Klinkt alvast indrukwekkend als ik zo hoor dat je er nog regelmatig mee in je hoofd zit. Heel benieuwd naar nu 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Recept - Wok met tofoe, broccoli en sinaasappel

Volgende bericht

Project S. - De nadelen van dik zijn