Destinations I’m obsessing over #6 – de AFRIKA editie

Dat ik nog veel van de wereld wil zien is ondertussen wel al duidelijk denk ik. Mijn reis bucket list is dan ook eindeloos. – I know, oeps. – Hieronder volgen vandaag dan ook enkele plaatsen die ik erg graag (nog eens) wil bezoeken in Afrika. 

EGYPTE
Het Midden-Oosten heeft mijn hart toch wel veroverd want elk land dat ik in de regio van Afrika-Eurazië al heb bezocht, wil ik heel graag nog eens opnieuw bezoeken. Zo ook Egypte. Je hebt er archeologische bezienswaardigheden zoals de piramiden van Gizeh, Valley of the Kings bij Luxor, de tempels van Karnak en Abu Simbel. Ook kun je er de Mozesberg beklimmen (mits voldoende conditie), en uiteraard kan er ook ontzettend mooi gesnorkeld worden in de Rode Zee. Activiteiten genoeg dus. Oh, en dan heb ik de alom bekende Nijlcruises nog niet vermeld. Mij lijkt het alleszins erg leuk om de highlights van Egypte al varend te kunnen ontdekken op een luxe cruise. Laat maar komen hoor!

MAURITIUS
Mauritius is een vulkanisch eiland in de Indische Oceaan, zo’n 1800 kilometer ten oosten van het vasteland van Afrika gelegen. Het tropische klimaat, de langgerekte stranden, de prachtige koraalriffen en de luxe resorts zorgen ervoor dat dit eiland een populaire vakantiebestemming is. En hoewel de bounty stranden en luxe ‘hutjes’ op het strand mij ook wel aanspreken – ik zie mezelf daar al liggen hoor! -, ben ik voornamelijk benieuwd naar de unieke landschappen en diersoorten die ze daar hebben. Watervallen, waterlelies, stromende rivieren, indrukwekkende uitkijkpunten, walvissen, dolfijnen, zeeschildpadden,… . Reden genoeg om erop uit te trekken daar, denk ik dan.

NAMIBIË
Gelegen in Zuidelijk Afrika aan de kust van de Atlantische Oceaan, en een ideale bestemming voor een avontuurlijke vakantie. Met z’n natuurparken, wilde dieren, woestijnen, ruige bergketens, diepe canyon’s,… Te veel om op te noemen eigenlijk. In mijn ogen klinkt het alvast als een waar paradijs dat ik sowieso eens met mijn eigen ogen gezien wil hebben.

ZIMBABWE
Misschien niet de meest voor de hand liggende vakantiebestemming, maar toch eentje die mij aanspreekt. Zo heb je er verschillende nationale parken met prachtige natuur en een verscheidenheid aan wilde dieren. Om dan van de Victoriawatervallen nog maar te zwijgen; die zijn meer dan 1700 meter breed en 100 meter hoog. Enorm indrukwekkend lijkt me dat.

ZUID-AFRIKA
En last but not least. Zuid-Afrika! Opnieuw voor de adembenemende natuur, de nationale parken (hallo, Krugerpark!), de Tafelberg, Kaapstad, enzovoort enzoverder. Ik denk dat er in Zuid-Afrika genoeg te beleven valt. Qua hotel wil ik sowieso ook eens verblijven in the Palace of the Lost City. Jaren geleden heb ik mijn oog daar eens op laten vallen, en sindsdien moet en zal ik dat ooit van mijn bucket list kunnen strepen. Wat een droom om daar te kunnen logeren (denk ik)!

Wat staat er momenteel bovenaan jouw reis bucket list? 

Comments (4)

 • Shirley

  26 september 2018 at 08:11

  Namibië zou ik heel graag willen bezoeken. Zeker nadat ik laatst foto's van iemand doorgestuurd kreeg. Vooral door de woestijn en rotsen spreekt het me aan. Heb je nog een reis in het vooruitzicht?

  1. HosteSarah

   26 september 2018 at 16:40

   Momenteel ben ik in Dubai en verder staat er nog een citytripje naar Verona op de planning. En dat was het voorlopig. Al hoop ik snel toch wat meer leuke plaatsen van mijn bucket list te kunnen schrappen 😉

 • Evelyne Vergote

  26 september 2018 at 08:51

  Ik wil heel graag eens naar Londen. Maar mocht je zeggen, ik heb een reis geboekt in de Malediven of weet ik veel waar, zal ik ook wel meegaan 😉 Ik wil net als jij ook nog heel veel van de wereld zien.

  1. HosteSarah

   26 september 2018 at 16:41

   Haha, herkenbaar. Ik zou ook gewoon overal mee naartoe gaan 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

10 leuke dingen om deze herfst te doen

Volgende bericht

10 binge-waardige series (GIRLY EDITIE!)