10x ik erger me aan... #5

Van sokken in bed tot vuilnisbakken die uitpuilen tot Instagram ergernissen. Alweer een portie irritaties die ik van mij af heb kunnen schrijven. Wat een opluchting. 

01. Restaurants die tafeltjes heel dicht bij elkaar zetten
Leve restaurants die tafels scheiden d.m.v. kleine muurtjes of plantjes of dergelijke. Of nog beter, wanneer ze voldoende plaats hebben om genoeg ruimte tussen de tafels te voorzien. Ik vind het echt zo ongemakkelijk wanneer ik zo goed als aan dezelfde tafel zit als de buren. Echt niet plezant.

02. Buggy's op drukke plaatsen
Misschien dat ik er anders over ga spreken als ik zelf ooit een baby heb, maar nu begrijp ik dus écht niet waarom mensen hun baby's meezeulen naar drukke plekken. Daar heeft toch niemand wat aan?! Je baby beseft niet eens waar ie is, jij moet die buggy meesleuren en dat ding doet gegarandeerd niets anders dan andere mensen irriteren. Dus... waarom? Ik begrijp er echt niets van.

03. Sokken in bed
Verschrikkelijk. Dat voelt toch echt niet oké aan?!

04. Mensen die migraine zeggen tegen hoofdpijn
Je hebt hardnekkige migraine maar bent er al van verlost na het nemen van een simpele pijnstiller? Ok dan. Als het hier al over migraine gaat, dan toch al zeker niet om een 'hardnekkige' variant. Ciao.

05. Een ingesteldheid a la: 'Iemand anders doet het wel' of 'Ik ga het verschil niet maken'
Ik hoor dat zo vaak en dat vind ik serieus iets om compleet gek van te worden. Als JIJ iets wilt veranderen, dan moet JIJ daar iets aan doen. Zeggen dat je niet mee gaat staken omdat er al genoeg mensen gaan is bullshit. Vlees blijven eten omdat dieren toch geslacht worden voor een ander, ook. Wees niet zo naïef. Onderga zélf actie! Alle kleine beetjes helpen.

06. Mensen die het altijd erger hebben
Iedereen heeft zo zijn problemen en, hoewel jouw problemen misschien véél erger lijken dan die van iemand anders, kan je nooit weten hoe een ander bepaalde dingen ervaart. Wanneer een ander dus z'n hart lucht bij jou, hoef je dus zeker niet meteen ook al jouw problemen op tafel te gooien om te laten merken dat jij het toch wel veel erger hebt. Dat is niet oké.

07. Mensen die, telkens wanneer ze me zien, een opmerking maken over mijn gewicht
Ik weet zelf ook maar al te goed wanneer ik ben afgevallen of ben bijgekomen. Geloof mij. Dat elke keer weer opmerken is een beetje overbodig. En gewoon ook een beetje raar. En onbeleefd. Dus, nope. No, thank you.

08. Vuilnisbakken die uitpuilen
Zowel op straat als bij mensen thuis. Urgh. Vies!

09. Wanneer mensen je make-up te opzichtig vinden
Of mensen die zelf nooit make-up dragen en dan neerkijken op mensen die het wèl dragen. Te gek voor woorden eigenlijk. Je doet toch gewoon met je lichaam wat je zelf maar wilt?! Als je graag make-up wilt dragen en je daar goed bij voelt, dan wat voor recht heeft een ander om daar commentaar op te geven? Best triest.

10. Je laatste nieuwe foto op Instagram aankondigen via je Insta Stories
Alsof het wereldnieuws is. Halleluja.

Wat vind jij van Instagram? 7 opmerkingen

 1. Onbewust geef ik je gelijk in een paar dingen. Buiten de buggy nu merk ik dat door een baby te hebben.

  Waar ik me aan erger is bv mensen die tegen de stroom in op een rommelmarkt lopen...
  Of mensen die voorsteken,...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tafelschikking in een restaurant is soms moeilijk, maar ik snap je wel. Nu wij vaste klant zijn bij de plaatselijke Brasserie-Tea-room weet ik ook dat een zaak runnen als dit niet van de poes is. Voor bepaalde klanten kun je gewoon nooit goed doen en als je met alles en iedereen rekening moet houden dan ga je er zelf aan onderuit. De reden dat de tafels dicht tegen elkaar aan staan is ook 'hoe meer tafels, hoe meer commerce' ;) Persoonlijk heb ik daar nu geen probleem mee, alleen als het lastige klanten zijn die naast je komen zitten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Love sokken in bed! :D Maar voor de rest kan ik je wel volgen. Alhoewel ik dat van die buggy's ook wel irritant maar ergens ook bewonderenswaardig vind. Dat je met zo'n buggy de moed hebt om drukke plekken te bezoeken. En het is ook niet zo dat je geen drukke plekken meer moet bezoeken als je een baby hebt gekregen. Vind ik dan. Dat heb ik dus sinds ik met m'n beste vriendin en haar tweeling naar een rommelmarkt ging. De kinders zaten in zo'n buggy naast elkaar dus dat ding was extra breed en ik vond het eigenlijk gewoon zalig dat ze dat gewoon deed.
  Ik erger mij vooral aan mensen die hun ergernis uiten en dan letterlijk een minuut later krak hetzelfde doen. Of mensen die bijvoorbeeld super lomp op mijn tenen gaan staan of me duwen op de trein en niet even sorry zeggen. Of mensen die geen goeiemorgen zeggen tegen de buschauffeur, alsof dat gene mens is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik snap je helemaal met die mensen die het altijd erger hebben. Ik ben zelf ook totaal niet zo ingesteld. In het verleden had ikzelf net iets ergs meegemaakt en een verre vriendin stond op een gegeven moment toevallig haar hart uit te storten over haar relatie. En opeens zei ze: 'Maar wat zit ik te zeggen, jij hebt het natuurlijk veel erger dan ik.' En toen ik zei dat dit toch niet uitmaakt. Voor mij voelt dat niet zo aan. Iedereen heeft zijn eigen problemen en de mijne zijn niet per se erger dan een ander. Ze zijn gewoon anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sokken in bed, voelt zo onwijs herkenbaar, jakkes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ah, dat van die Instagram-announcements in een story, daar kan ik me ook zooooo aan ergeren, haha! En ik zit ook niet graag dichtbij andere mensen op restaurants. Van die lange tafels vind ik ook echt verschrikkelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Halleluja... die lange tafels! Grappig dat je die vermeldt want daar had ik het onlangs nog over. Wat voor type persoon voelt zich daar echt gemakkelijk bij? Het is toch helemaal niet plezant om langs compleet vreemde mensen te moeten gaan zitten? Ik kan dan al niet meer volledig gerust eten. Haha.

   Verwijderen