10 leuke dingen om deze herfst te doen

De herfst is officieel begonnen en daar ben ik blij om! Comfy sweaters, leuke laarzen, crunchy bladeren op de grond en pumkin spice everything. Laat maar komen. Ik kan ontzettend genieten van alles wat de herfst te bieden heeft. Het is daarom ook een periode die mij altijd inspireert om leuke activiteiten op de planning te zetten. Van gezellige filmavondjes tot het vieren van een griezelige Halloween. Dit zijn tien dingen die ik komend seizoen allemaal wil gaan doen. Misschien haal jij er ook wel wat inspiratie uit… .


01. Films, films, films
Naar de bioscoop gaan en lekker veel popcorn eten. En enge filmavondjes organiseren voor Halloween. Ook inclusief snacks natuurlijk. En met geurkaarsen en fleece dekentjes om het extra gezellig te maken. Duh.

02. Herfstwandelingen maken
Een frisse neus ophalen tijdens een lange herfstwandeling klinkt voor mij als muziek in de horen. Samen met Kristof ga ik al eens graag wandelen met de hond en wanneer ik dan met mijn regenlaarzen door crunchy bladeren kan lopen is dat natuurlijk extra fijn. Foto’s trekken van al de verschillende kleuren in het bos hoort er dan ook bij, en rode paddenstoelen met witte stippen spotten uiterààrd ook.

03. Koken en bakken
All pumpkin spice everything. En appeltaart. En cinnamon rolls. En kastanjecake. En alles herfstig wat ik me dan ook maar kan bedenken.

04. In een hoop gevallen bladeren springen
Want dat wil ik al zo lang eens doen. En er dan een heleboel foto’s van nemen. Gewoon, omdat het kan.

05. Kringloopwinkels afstruinen
Het ligt misschien aan mij, maar ik vind dat iets gezellig hebben. Kringloopwinkels afstruinen, op zoek naar ‘schatten’. Je weet nooit wat je kunt tegenkomen in zulke winkels. Eén van mijn favoriete afdelingen is altijd de boeken-afdeling. Meteen ook plezant om thuis te komen met een tof nieuw boek en daarmee, samen met een tasje thee, weg te kunnen duiken in de zetel. Hèèrlijk.

06. Een dagje indoor gaan shoppen
Voor die nieuwe herfstgarderobe. Afscheid moeten nemen van mijn zomerse shorts en topjes was niet zo makkelijk, maar stiekem ben ik nu toch ook wel erg blij dat ik mij weer kan hullen in cozy truien, warme sjaals en winterse jurkjes met bijhorende panty’s en laarzen. Shoppen voor herfstkleding in een indoor shopping center – want, lekker warm – is dus een must.

07. Gebakjes gaan eten en véél koffie drinken
Of warme chocomelk. Als basic bitch zijnde denk ik dan meteen aan Starbucks (pumpkin spice latte, laat maar komen!), maar andere toffe koffieplekjes zijn natuurlijk ook goed. Ik wil overal weleens gebakjes en koffie gaan proeven hoor.

08. Halloween vieren
Het huis decoreren, pompoenen uithollen, griezelige films bekijken, aangepaste snacks voorzien,… . Alles erop en eraan.

09. Een daguitstapje maken (naar de zee!)
Een dagje zee dus bijvoorbeeld. Dan komt die nieuwe herfstgarderobe meteen ook goed van pas; kan je je lekker induffelen tegen de koude. Plus, regenlaarzen mogen tijdens zo’n uitstapje ook niet ontbreken. Ik kan het namelijk nooit weerstaan om door het water te lopen.

10. Een kerstmarkt bezoeken
Van zodra de kerstmarkten beginnen ben ik er te vinden. Dan is het namelijk nog niet zo druk dan tijdens de weken vlak voor Kerstmis. Zowel in België, Nederland als Duitsland staan er nog verschillende kerstmarkten op mijn lijstje, dus ik ga me wel weten bezig te houden.

Wat wil jij deze herfst nog graag doen? 

Comments (5)

 • Shirley

  24 september 2018 at 06:43

  Als ik de lijst lees, krijg ik toch wel zin in de herfst. Ik hoop een paar herfstwandelingen te maken, het nieuwe huis gezellig te maken en als het goed is heb ik nog een weekje zon in het vooruitzicht op Tenerife.

 • Evelyne Vergote

  24 september 2018 at 11:44

  Comfy kledij en je te grote rondingen (ik bedoel mijn buik, haha!) kunnen wegsteken 😉 Oh en herfstwandelingen.. Ik doe dat puur om foto's te kunnen nemen 😉

 • Darina

  24 september 2018 at 17:55

  Heerlijk die herfstwandelingen en dan na afloop een lekkere chocolademelk of thee drinken 🙂

 • Mei Qi

  24 september 2018 at 19:03

  Oeh cinnamon rolls wil ik ook nog heel graag maken! Ze zijn zo lekker!! En herfstwandelingen mogen ook niet ontbreken 🙂

 • Louise

  25 september 2018 at 10:58

  Jaaa kaneelbroodjes. Die maak ik ook ieder jaar met de herfst. En dan de lekkere warme truien en jezelf opsluiten in huis met kaarsjes aan en een goede film <3 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Project S. - Dingen die NIET veranderd zijn nadat ik ben afgevallen

Volgende bericht

Destinations I'm obsessing over #6 - de AFRIKA editie