10 binge-waardige series (GIRLY EDITIE!)

Voorzie snacks voor de hele avond, trek je pyjama aan, druk op die play-knop en laat het bingewatchen maar beginnen! Hieronder volgen alvast tien, in mijn ogen, must-watch series die de binge-hangover méér dan waard zijn. Let wel; het is een typische ‘girly’ editie.  XOXO. 

01. GOSSIP GIRL
Gotta love Blair en Serena. En vooral hun kleerkast dan, want WAUW! In Gossip Girl zal je wel wat glamour en glitter voorbij zien komen. De serie vertelt namelijk het verhaal van een aantal rijke tieners (waaronder de beste vriendinnen Blair en Serena) uit de Upper East Side in New York. Vrijwel hun hele leven draait rond geld en populariteit, tot iemand die zich ‘Gossip Girl’ noemt roet in het eten komt strooien en ervoor zorgt dat alle sappige roddels en schandalen gelekt worden.

02. GILMORE GIRLS
Wie kent er Lorelai en haar dochter Rory nu niet, huh? De volledige reeks draait rond de hechte relatie die de twee met elkaar hebben, en toont hun dagdagelijkse – interessante! – leven. Ik vind het een enorm gezellige, leuke en grappige serie die geschikt is voor jong en oud!

03. LIFE SENTENCE
Wanneer Stella ontdekt dat haar kanker, waar ze 8 jaar mee gevochten heeft, verdwenen is en ze gezond is verklaard, moet ze opnieuw leren leven. Ze heeft namelijk jarenlang geleefd met de gedachte dat ze ging sterven, dus dat is nu aanpassen. En niet alleen voor haar, want ook voor haar familie blijken er wel wat dingen te veranderen. Een korte (één seizoen), maar aangename reeks om naar te kijken.

04. SEX AND THE CITY

Over het seks- en dateleven van vier erg verschillende vriendinnen in Manhattan, New York. Je krijgt een luchtige kijk op het leven van moderne dertigers die er geen problemen mee hebben om uitgebreid te praten over onderwerpen als soa’s, onenightstands en trio’s. Daarbovenop komt ook mode uitgebreid aan bod; shoppen is namelijk één van de favoriete bezigheden van Carrie, Samantha, Charlotte en Miranda.

05. THE CARRIE DIARIES
De prequel van Sex and the City, die zeker ook de moeite is om eens gezien te hebben. Zeker als je ook de volledige SATC serie gezien hebt! In The Carrie Diaries leer je Carrie kennen in 1984, als 16-jarige scholiere die zich doorheen de puberteit probeert te worstelen terwijl ze binnenshuis het verlies van haar moeder verwerkt. Wanneer ze op stage mag in Manhattan doet ze haar best het leven thuis zo goed mogelijk te combineren met het leven in de grote stad.

06. PRETTY LITTLE LIARS
Een serie die je van de ene emotie naar de andere weet te slingeren. Drama en spanning alom. Ik heb me alvast geen moment verveeld tijdens het kijken van PLL. Al moet ik daarbij wél zeggen dat ik het einde van de reeks wat vond tegenvallen. Maar hey, een mens kan ook niet alles hebben natuurlijk. De serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Sara Shepard en volgt het leven van vijf vriendinnen in het stadje Rosewood. Wanneer één van hun plotseling verdwijnt, begint de rest vreemde berichten te krijgen van iemand die zich ‘A’ noemt.

07. CHASING LIFE
Een Amerikaanse dramareeks over de 24-jarige April, een ambitieuze journaliste in Boston waarbij leukemie wordt vastgesteld. Door de pas vastgestelde kanker moet April haar best doen om haar werk, en haar familie- en liefdesleven te combineren. En dat loopt niet altijd van een leien dakje. De reeks bestaat ‘maar’ uit twee seizoenen en heeft, naar mijn mening, een mooi einde. Geloof mij maar als ik zeg dat je vanaf het begin mee zit te duimen voor April in de hoop dat ze haar kanker weet te overwinnen!

08. LIFE UNEXPECTED
Opnieuw een Amerikaanse dramareeks. Dit keer over Lux; een tiener die na haar geboorte werd afgestaan en sindsdien bij verschillende pleeggezinnen heeft gewoond. Nu ze op het punt staat 16 te worden is ze oud genoeg om alleen te gaan wonen, maar daar heeft ze wel de toestemming van haar biologische ouders voor nodig. Dus besluit ze naar hun op zoek te gaan. Life Unexpected kijkt, ondanks het – soms wat overdreven – drama,  als een trein en heb ik met veel plezier van begin tot einde uitgekeken.

09. NEW GIRL
Wanneer de sympathieke lerares Jess op zoek is naar een nieuwe woonst komt ze al snel terecht in het appartement van drie vrijgezelle mannen. Ze overtuigt hen om haar als roommate ‘aan te nemen’ door te zeggen dat ze bevriend is met een model. Al snel ontstaat er een unieke vriendschap en worden de vier onafscheidelijk. Een luchtige, grappige reeks die makkelijk wegkijkt. Heerlijk!

10. GIRLBOSS
Het waargebeurde en inspirerende verhaal van Sophia Amoruso, de oprichtster van kledingbedrijf Nasty Gal. Tot haar 22ste had ze geen idee wat ze met haar leven moest aanvangen en had ze verschillende baantjes, tot ze besloot wat vintage kleding te verkopen op ebay. En de rest is geschiedenis. Ik vond het voornamelijk leerrijk en interessant om te zien hoe je zoveel kunt bereiken, als je je hart maar durft te volgen. Een serie die je met een positief gevoel en een portie hoop achterlaat. Vind ik toch.


Welke girly series vind jij de moeite waard? 


Comments (6)

 • Irene

  29 september 2018 at 10:54

  Gossip Girl en Gilmore Girls heb ik dus nooit gezien hé. Ben een paar keer aan Gossip Girl begonnen maar na die eerste aflevering hield ik het altijd voor bekeken :p Ben zelf heel erge fan van Life Sentence, PLL, New Girl, SATC en The Carrie Diaries.
  Vroeger zag ik ook graag The Vampire Diaries maar die serie heb ik nooit volledig gezien. En Once upon a time vond ik ook leuk!

 • HosteSarah

  30 september 2018 at 12:11

  Aan The Vampire Diaries ben ik enkele maanden geleden begonnen maar daar ben ik, op de één of andere manier, alweer mee gestopt. Moet ik maar eens doorkijken, want ik vond dat best een leuke serie. Once Upon A Time van hetzelfde. Na een seizoensfinale ben ik gestopt met kijken en tegen dat het nieuwe seizoen uitkwam was ik de draad kwijt en heb ik de serie niet meer opgepakt. Moet ik ook nog steeds verder kijken dus.
  En oeh, Gossip Girl en Gilmore Girls zijn beide enorm de moeite! Vooral Gilmore Girls kan ik iedereen aanraden. Die afleveringen kan ik blijven bekijken. Zo leuk 🙂

 • Mei Qi

  30 september 2018 at 16:16

  Jaaa!! New Girl!! Gossip Girl vind ik ook leuk, maar op een gegeven moment te langdradig. Wie weet dat ik daar ooit weer aan begin haha 🙂

  1. HosteSarah

   30 september 2018 at 21:15

   Inderdaad. Er was een seizoen (ik geloof het derde?) dat ik ook wat langdradig vond in Gossip Girl. Ik ben daardoor ook gestopt met kijken, om dan jaren later terug te beginnen. Na dat iet-wat langdradige seizoen werd de reeks gelukkig toch alleen maar beter.

 • Sam – singlereadytomingleblog

  18 november 2018 at 21:14

  Oeh, ik bedenk me de laatste tijd constant dat ik 'Gossip Girl' nog eens moet herbekijken, vond ik zo'n leuke serie, en ik weet er echt niet meer genoeg van! Met 'Pretty Little Liars' ben ik na seizoen 5 gestopt. Ik ga dat zesde ooit nog wel eens bekijken, maar ik vond het echt rotslecht geworden op het einde.

  1. HosteSarah

   19 november 2018 at 13:10

   Ik kan me dat gevoel bij Pretty Little Liars wel voorstellen. Ik zat indertijd zo erg in de hype en ik moest elke week ook weer op een nieuwe aflevering wachten, waardoor de reeks vanzelf wel wat spannender bleef. Denk ik. Al vond ik het einde dus ook wel tegenvallen omdat ze het hele verhaal zo hebben uitgerekt. Jammer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Destinations I'm obsessing over #6 - de AFRIKA editie

Volgende bericht

Project S. - Last van de 'FAT GIRL MENTALITY'