Recept - Curry met zoete aardappel, bloemkool en pinda

Een lekkere, iet-wat exotische veggie curry? Check! De toevoeging van pindakaas zorgt voor een volle romige smaak die ideaal bij de zoete aardappel en de bloemkool past. Wie zei er dat vegetarisch eten saai was? Huh?! ;)

BENODIGDHEDEN (voor 6 personen)
- 1 ui
- 400g tofu
- 1 bloemkool
- 3 zoete aardappelen
- 2 puntpaprika's
- 1 limoen
- 4 el pindakaas
- 400 ml kokosmelk (blik)
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 blokje groentebouillon
- 3 tl currypoeder
- 3 tl paprikapoeder
- 2 el bruine suiker
- 2 el arachideolie
- peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

Voorbereiding
- Snij de bloemkool in kleine roosjes en de paprika in blokjes.

- Schil de zoete aardappel en snij in kleine blokjes.
- Dep de tofu goed droog met wat keukenpapier en snij in blokjes van ongeveer één centimeter.

- Snipper de ui fijn.

- Voeg de pindakaas in een kommetje samen met de sojasaus, de ketjap manis en het sap van de volledige limoen.
- Voeg aan dat mengsel ook de 3 tl currypoeder, 3 tl paprikapoeder en 2 el bruine suiker toe, en roer goed.

- Zet een maatbeker met 200 ml water klaar.

Bereiding
- Verhit 2 el arachideolie in een wok en bak de fijngesnipperde ui glazig.
- Voeg er de zoete aardappel en de tofu aan toe en roerbak 1 minuut.
- Giet nu 200 ml water in je wok en voeg er ook je pindakaas mengeling, de kokosmelk en het groentebouillonblokje aan toe.
- Laat 5 minuten afgedekt sudderen op een niet al te hoog vuur.
- Voeg vervolgens de bloemkool en de paprika toe en laat 20 minuten goed sudderen zonder deksel.
- Kruid af met peper en zout.

Afwerking
- Serveer met basmatirijst.
- Werk af met wat (fijngehakte) (ongezouten) pindanoten (en voor de liefhebbers met wat koriander).


Info: Eén portie curry (zonder afwerking van rijst en/of pindanoten) bevat ongeveer 350 kcal.

SMAKELIJK!

1 opmerking