BENODIGDHEDEN (voor 6 personen)
- 1 ui
- 400g tofu
- 1 bloemkool
- 3 zoete aardappelen
- 2 puntpaprika's
- 1 limoen
- 4 el pindakaas
- 400 ml kokosmelk (blik)
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 blokje groentebouillon
- 3 tl currypoeder
- 3 tl paprikapoeder
- 2 el bruine suiker
- 2 el arachideolie
- peper en zout
BEREIDINGSWIJZE
Voorbereiding
- Snij de bloemkool in kleine roosjes en de paprika in blokjes.
- Schil de zoete aardappel en snij in kleine blokjes.
- Dep de tofu goed droog met wat keukenpapier en snij in blokjes van ongeveer één centimeter.
- Snipper de ui fijn.
- Voeg de pindakaas in een kommetje samen met de sojasaus, de ketjap manis en het sap van de volledige limoen.
- Voeg aan dat mengsel ook de 3 tl currypoeder, 3 tl paprikapoeder en 2 el bruine suiker toe, en roer goed.
- Zet een maatbeker met 200 ml water klaar.
Bereiding
- Verhit 2 el arachideolie in een wok en bak de fijngesnipperde ui glazig.
- Voeg er de zoete aardappel en de tofu aan toe en roerbak 1 minuut.
- Giet nu 200 ml water in je wok en voeg er ook je pindakaas mengeling, de kokosmelk en het groentebouillonblokje aan toe.
- Laat 5 minuten afgedekt sudderen op een niet al te hoog vuur.
- Voeg vervolgens de bloemkool en de paprika toe en laat 20 minuten goed sudderen zonder deksel.
- Kruid af met peper en zout.
Afwerking
- Serveer met basmatirijst.
- Werk af met wat (fijngehakte) (ongezouten) pindanoten (en voor de liefhebbers met wat koriander).
Info: Eén portie curry (zonder afwerking van rijst en/of pindanoten) bevat ongeveer 350 kcal.
SMAKELIJK!
Ziet er uit als een heerlijk recept!Deze ga ik onthouden
BeantwoordenVerwijderen