Mijn ultieme me-time avond

Omdat ik regelmatig nood heb aan tijd voor mezelf vind ik me-time enorm belangrijk. Ik moet zo nu en dan mijn hoofd eens volledig kunnen leegmaken. Mezelf af en toe opsluiten in de badkamer en een avondje volledig in de watten leggen hoort daar dan gewoon bij. Pure verwennerij. Tip #1: plan je me-time avond op de avond dat je huis / kamer net volledig gepoetst is en je propere lakens op je bed hebt gelegd. Voor een éxtra relaxed gevoel. Héérlijk! Hieronder een overzicht van hoe mijn ultieme me-time avond er ongeveer uitziet. Enjoy. 

01. Uitgebreid badderen
Mijn me-time avond begin ik graag met een uitgebreid bad om de volledige dag van mij af te kunnen spoelen. Met wat muziek op de achtergrond, mijn favoriete badschuim en extra veel tijd om mijn conditioner in te laten trekken. Genieten. Eens uit bad neem ik ook graag de tijd om mijn lichaam te verwennen met extra veel body lotion, voetencrème, haarmaskertjes,… . Je kent het wel. Alles waarvoor je normaal niet altijd zoveel tijd hebt. Tip #2: leg je telefoon ook al meteen aan de kant zodat niemand je vanavond kan storen en je een avondje offline kunt spenderen. Je hoeft heus niet àltijd up-to-date te zijn.  

02. Chill kleding
Eens uit bad trek ik meteen mijn meest comfortabele pyjama en/of badjas aan. Niets zo heerlijk als je comfortabel te voelen in je outfit en volledig weg te kunnen kruipen in een fluffy badjas wanneer je in de zetel hangt. Mocht het kunnen, ik zou nooit nog iets anders aantrekken. Maar echt, serieus! Ik zou in badjassen en pyjama’s kunnen leven. Zo heb ik momenteel een badjas van Hunkemöller in gebruik die ik niet meer zou kunnen missen. Té comfy. Guilty pleasure, much?

03. Manicure en pedicure
Mijn nagels breken snel af dus tijdens zo’n verwen-avondje neem ik graag de tijd om mijn nagels eens goed te verzorgen. Nagelriemen onder handen nemen, vijlen, hydrateren, versterkende nagellak aanbrengen,… . Alles voor mooie en verzorgde handen en voeten!

04. Sfeer en comfort
Geurkaarsen, relaxerende pillow spray, en eventueel een extra fleece dekentje tijdens de wat koudere dagen. Of ik mijn avond nu doorbreng in de zetel of in bed, ik maak het hoe dan ook graag gezellig.

05. Bingewatching
Mijn favoriete serie kunnen bingewatchen tijdens mijn ultieme me-time avond is een must voor mij. Tip #3: Friends is zelfs na 10x nog leuk. Aanrader!

06. Snacks
Uiteraard horen er bij een relaxerende avond ook snacks. Zo mogen er bij mij zeker geen ijsjes ontbreken. En thee. En chocolade, want chocolade zorgt ervoor dat je lichaam dopamine aanmaakt en dopamine is een stofje dat gelukkig maakt. Moet ik nog meer vertellen? 😉

07. Lezen
Na het bingewatchen is het tijd om te beginnen lezen. Dat is niet alleen ontspannend maar zorgt meteen ook voor een betere nachtrust. Ideaal dus om dat boek dat je al zo lang wilt lezen eindelijk eens op te pakken.

“You can’t pour from an empty cup. Take care of yourself first.”

Wat doe jij graag tijdens je me-time?
(In samenwerking met Hunkemöller.)

Comments (7)

 • Evelyne Vergote

  27 augustus 2018 at 10:39

  Ik kan ook genieten van een lekker warm bad met heerlijk badschuim 😉 Maskertje op mijn gezicht, conditioner op mijn haren en just relax 😉 Gebeurt wel minstens 4 à 5 x in een maand dat ik dit doe. I need it. 😉

 • Johanne

  27 augustus 2018 at 13:05

  Dit klinkt ook wel als mijn ultieme me-time avond! Het enige wat ik zelf eigenlijk nooit echt doe is manicure/pedicure, daar maak ik mezelf niet gelukkig mee. Maar de rest: absoluut! Ik mis het hebben van een bad!

 • Darina

  27 augustus 2018 at 20:59

  Heerlijk om me time in te lasse. Boekje lezen, serietje, pot thee erbij, genieten maar.

 • sam

  28 augustus 2018 at 19:16

  Lekker in bad en daarna makkelijke kleren aan vind ik ook heerlijk in de herfst en de winter. Ook gewoon op de bank voor de tv genieten van een tostie 🙂

 • Margo

  28 augustus 2018 at 20:09

  Oh ja heerlijk, gister nog gedaan! Uitgebreid in bad met een serie op de laptop, haarmaskertje en erna helemaal insmeren en pyjama aan. Zo genieten!

 • L.

  22 januari 2019 at 16:28

  Badderen geeft zo'n ontspannen gevoel! Even weg uit de hectiek en inderdaad OFFline! Ik vind het zelfs zo lekker dat wij onlangs een jacuzzi hebben gekocht. Heerlijk, zeker om quallity time met de hubby of vrienden te hebben. 1 nadeel, nu maak ik geen gebruik meer van mijn bad hahaha. Pure welness, Liefs Lobke

 • Unknown

  12 maart 2019 at 15:07

  Netflixen is heerlijk op een winterse avond! Maar in het najaar en de lente ga ik toch het liefst lekker lang in het bubbelbad chillen. Net zo lang tot ik een weekdier ben:)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Maak je smartphone vakantieproof!

Volgende bericht

5x toerist in eigen land