Bella ciao!

Het is tijd voor een social media pauze. Waarom? Dat lees je hier. 

De laatste tijd ben ik mij erg bewust van alles wat ik online zet. Maar serieus, héél erg bewust. Zo bewust dat ik er wakker van lig en het gewoon niet meer plezant is voor mij.

Om nu een lang verhaal kort te maken; mijn omgeving reageert niet al te positief op mijn blog. Ik weet dat ik altijd degene ben die zegt dat je gewoon moet doen wat jij zélf graag doet - en ik vind dat nog steeds! - maar mij lukt dat nu dus eventjes niet meer. Het interesseert mij niet zozeer wat een vreemde van mijn doen en laten vindt - opbouwende kritiek kan ik zelfs altijd appreciëren! - maar wanneer ik geen steun krijg uit mijn directe omgeving is dat geen aangenaam gevoel. Ondertussen blog ik al bijna vier jaar en net zolang sta ik dus ook al op mijn eentje wat bloggen betreft. Of zo voelt het toch. Ik heb geen vangnet. Als ik in het echte leven iets over mijn blog hoor dan is het iets negatief. Iets afbrekend. Dat wordt op den duur vermoeiend. Vandaar dat ik even nood heb aan een pauze.

Daarbovenop kan social media mij af en toe ook een raar gevoel geven. Langs de ene kant vind ik al die perfecte foto's die je tegenwoordig overal tegenkomt heel motiverend werken - want ze kunnen mij effectief zin doen krijgen om ook naar buiten te trekken om interessante dingen te beleven -, maar langs de andere kant geeft het mij gewoon een erg deprimerend gevoel. Alsof mijn leven niet goed genoeg is zoals het is. Ik doe niet elke week (of zelfs maand) iets insta-waardig en zie er niet uit alsof ik rechtstreeks uit een magazine kom. En dat hoeft voor mij ook niet altijd. Waarom zou ik mij daar dan constant druk om moeten maken?

Bij deze wil ik ook nog even kwijt dat al diegenen die commentaar hebben op een ander net diegenen zijn die eens even over zichzelf moeten nadenken. Om nu mijn blog als voorbeeld te nemen... ik ben niet de persoon die iets fout doet omdat ik schrijf over de dingen die ik denk, voel en meemaak. Hell, ik bemoei me tenminste met mijn eigen zaken.

Gelukkig ben ik niet van plan om mijn blog op te geven, maar ik heb dus wel even nood aan die pauze. Gewoon eventjes niet moeten nadenken over social media gaat me goed doen.

Hoelang dit gaat duren weet ik nog niet, maar ik kom sowieso terug. Misschien wel al volgende week. Wie weet.

Bella ciao!
Ps. Al jullie bezoekjes aan mijn blog, reacties en lieve berichtjes hebben mij al die tijd aan het bloggen gehouden. Super (maar echt SUPER) dankbaar voor 

6 opmerkingen

 1. Neem de tijd die je nodig hebt. Het lijkt me lastig als je veel negatieve dingen terugkrijgt over je blog. Knap dat je bent doorgegaan. En: veel mensen plaatsen gewoon oude foto's denk ik. Ze zijn echt niet allemaal non-stop instawaardig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel vervelend dat er zo wordt gereageerd op je blog. Neem rustig de tijd! x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo gek dat jouw omgeving zo negatief reageert! Misschien snappen ze het niet? Daar was ik ook bang voor bij mijn ouders bijvoorbeeld, maar die zijn er heel chill mee gelukkig. Want eerlijk? Ik zou het ook wel lastig vinden als zij mijn blog zouden afkraken. Niet dat ik er mee zou stoppen maar het voelt dan toch niet meer helemaal goed.
  Alleszins, begrijpelijk dat je een pauze wil inlassen! Neem maar de tijd en zorg goed voor jezelf ook hé :) <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah wat vervelend dat je omgeving negatief op je blog reageert! Neem alle tijd, echt! Neem tijd voor jezelf, wij wachten wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier hebben wij twee al vaak over gepraat. Ik heb je altijd gezegd dat je moet doen wat jij denkt dat je moet doen. Doen waar jij je goed bij voelt. Ik begrijp jou hieromtrent heel goed. In feite zijn wij twee precies hetzelfde in dat opzicht. Wij geven te veel om onze omgeving om ons ding te kunnen doen. Maar.. whatever happen, I'm standing behind you! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ah wat jammer! Maar ik hoop dat je door blijft zetten en het goed komt!

  BeantwoordenVerwijderen