5x toerist in eigen land

Dat ik graag reis is een feit dat zeker is. Helaas maak ik echter wel altijd te weinig tijd om wat meer de toerist in eigen land uit te hangen. Daar wilde ik maar wat graag verandering in brengen, zodus werd ‘5x toerist in eigen land zijn’ al snel één van mijn Day Zero Project doelen. De volgende vijf bestemmingen heb ik ondertussen allemaal bezocht en – spoiler alert – vond ik allemaal de moeite voor een dagje uit. Ik heb er alvast van genoten! 

LIER
Klein maar fijn en vooral gezellig. Met de bijnaam ‘Lierke Plezierke’ kan je in Lier niets anders dan een leuke tijd beleven. Ik wil alvast zeker nog eens teruggaan om er wat meer hotspots te gaan verkennen.

IEPER
Als inwoner van België moet je Ieper eens bezocht hebben, vind ik. Stilstaan bij de gruwel van de eerste wereldoorlog zet je daar instant met beide voeten op de harde grond. En dat is soms weleens nodig. Een bezoekje aan deze indrukwekkende stad kan je ’s avonds ook altijd afsluiten aan de Menenpoort. Daar wordt namelijk elke avond stipt om 8u The Last Post gespeeld als herinnering aan de gesneuvelden in Ieper. Kippenvel.

BRUSSEL
Aaah, Bruxelles ma belle. Ik vertoef erg graag in onze Belgische hoofdstad. Er valt altijd zoveel te beleven en te bezichtigen. En het is er gewoon mooi. En plezant. En nog zoveel meer. Ik hou gewoon van Brussel. Ok?

DE BELGISCHE KUST (Wenduine – De Haan – Bredene – Oostende)
Wel, ik moet toegeven dat ik tijdens de zomer niet de allergrootste fan ben van de Belgische kust. Die drukte daar is, zeg maar, niet mijn ding. Tijdens de winter daarentegen kan ik wél genieten van onze zee. Zonder al te veel volk over het strand kunnen lopen en op het gemak kaaskroketten kunnen eten. Mijn longen kunnen vullen met frisse lucht en de wind door mijn haren kunnen voelen waaien. Zalig. Ik zou die winterse bezoekjes aan de Belgische kust een ritueel moeten maken. Puur genieten.

GENT
Ra-ra-ra… ook Gent vond ik tof. Hoewel er in mijn ogen niet bijzonder veel speciale bezienswaardigheden zijn (oeps), vind ik de stad wel gewoon erg mooi en gezellig. Er hangt een aangename sfeer, je kunt er leuk shoppen, elk straatje ziet er pittoresk uit en er zijn tal – maar echt miljoenen – plaatsen waar je lekker kunt gaan eten. Ik moet nog héél vaak teruggaan als ik alle restaurantjes daar eens uitgetest wil hebben 😉

Welke plaats in België vind jij een bezoekje meer dan waard? 

Comments (6)

 • Darina

  31 augustus 2018 at 06:51

  Ik zou heel graag Brugge, Gent en Brussel willen bezoeken. Brussel is alweer 16 jaar geleden haha. Leuk artikel.

 • Shirley

  31 augustus 2018 at 07:19

  Ieper en de kust zou ik graag nog bezoeken. Ik vind Leuven heel leuk. Ik ben bevooroordeeld omdat mijn vriend er woonde. Inmiddels is hij verhuisd naar Antwerpen en zal ik die stad dus ook eindelijk beter leren kennen.

 • Evelyne Vergote

  31 augustus 2018 at 11:25

  Ik vind Brugge een mooie stad. Gent daarentegen vind ik persoonlijk iets minder.

 • sam

  1 september 2018 at 09:24

  Brussel en Gent zou ik graag eens willen zien, Tommy vind Brussel erg mooi. Altijd leuk om toerist in eigen land te zijn 🙂

 • Sandra

  2 september 2018 at 09:10

  Brugge en Antwerpen vind ik leuke steden! Brussel vond ik vreselijk, haha. Verder zou ik heel graag nog eens naar Gent gaan. Hoor daar veel leuke dingen over! 🙂

 • Giovanna Jansen

  8 september 2018 at 19:41

  Ik ben onlangs in Gent geweest, leuke en sfeervolle stad. Antwerpen ben ik een paar geleden geweest, een prachtige stad.
  Brugge staat nog op de planning en Brussel zou ik ook nog graag eens bezoeken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Mijn ultieme me-time avond

Volgende bericht

Diervriendelijke keuzes die iedereen kan maken