10 dingen die je nog niet over mij wist #8

Van dingen waar ik de kriebels van krijg tot obsessies tot voet-complexen. Je komt het allemaal te weten in weer een nieuwe editie van '10 dingen die je nog niet over mij wist'. Veel leesplezier. 

01. Ik kan heel goed alleen zijn
Geen social butterfly hier. Ik ben gewoon geen 'mensenmens'. Ik heb dieren altijd toffer gevonden omdat die tenminste altijd oprecht zijn.

02. Van mijn 8ste t.e.m. mijn 22ste heb ik paardgereden
Met hier en daar een pauze, not gonna lie. Uiteindelijk ben ik gestopt omdat ik het niet meer leuk vond om constant op paarden te moeten rijden die niet van mij zijn. Dan bouw je geen band op met de dieren, en dat is net hetgeen wat ik wél wilde. Het hebben van mijn eigen paard is daarom ook nog steeds één van mijn grootste dromen.

03. Ik krijg de kriebels van mensen die 'onverantwoordelijk' met hun huisdieren omgaan
Oeh, eentje waar ik wild van kan worden. Denk aan mensen die katten houden, maar ze dan niet laten steriliseren/castreren. Of mensen die kweken met konijnen - want baby konijntjes zijn zo schattig - maar dan uiteindelijk niet weten waar ze met al die konijnen moeten blijven. Of mensen die een nieuw huisdier kopen/adopteren en dan plots beseffen dat ze geen tijd meer hebben voor hun vorige huisdier, en dàt dan maar wegdoen. Halleluja! Nieuw is leuk enzo, maar je doet je eerste kind toch ook niet zomaar weg als er een tweede komt?!  Oh man, oh man, oh man. Mensen... !

04. Proud Hufflepuff
Ik ben opgegroeid met Harry Potter en op Pottermore ben ik ingedeeld bij Huffelpuf. En daar ben ik trots op ook. Huffelpuf representeert het element 'aarde' en staat bekend om zijn hardwerkende, toegewijde, eerlijke en trouwe studenten. Ik kan me er helemaal in vinden.

05. Sarah doesn't share food
Op dat vlak ben ik een beetje Joey uit Friends. Ik wil aan mijn eten kunnen beginnen met de gedachte dat het àllemaal voor mij is, en dat ik dus NIETS deel. Een zak popcorn delen in de cinema? Hell, vergeet het. Ook al krijg ik zo'n ding alleen 98% van de tijd in mijn eentje niet op. Ik deel NIET.

06. Ik kan geen film of serie bekijken zonder pauze
Omdat ik constant word afgeleid door alles rondom mij. Super irritant is dat. Bij mij staan films en series dus ook altijd meer op pauze dan wat anders. Rechtstreeks tv kijken is daarom mijn da-da ook niet.

07. Horror films zijn echt mijn ding niet
Wat ook mijn da-da niet is? Horror films. Ik kijk graag films en houd wel van wat afwisseling qua genre, maar horror is vrijwel altijd een grote no-go. Te overdreven, te grafisch, te gruwelijk. Een 'nee' voor mij.

08. Ik heb grote voeten en ik vind dat vreselijk
Over het algemeen draag ik maat 39, maar afhankelijk van schoen tot schoen moet ik naar maat 40 gaan. En dat weiger ik dan te doen. Ik vind het zo lelijk om met zulke grote schoenen rond te moeten lopen. Stom natuurlijk, zeker wanneer ik dan achteraf met pijnlijke voeten rondloop. Kleinere voeten waren dus tof geweest!

09. Mensen die bij elk klein probleempje al om hulp vragen vind ik te irritant voor woorden
Serieus. Probeer zelf eerst ook eens een oplossing voor je probleem te zoeken. Ooit al gehoord van Google? Alsof ik zelf nog niet genoeg aan mijn hoofd heb. Natuurlijk moet je daarom niet meteen gaan Googelen hoe je je kapotte afwasmachine zelf moet gaan repareren, maar na wat opzoekingswerk (en wat moeite!) zal het jou ook wel lukken om een app op je telefoon te zetten. Of om een youtube video in je blogpost te verwerken. Om nu maar enkele dingen op te noemen.

10. Ik kan tijdelijk geobsedeerd raken door (bekende) personen
Een hele vervelende eigenschap vind ik dat. Soms kan ik een bepaalde persoon zien en er helemaal van ondersteboven zijn. In een eerder artikel had ik het er al eens over; over hoe personen in mijn ogen dé x-factor kunnen hebben en je naar zich toe kunnen trekken zonder het zelf te beseffen. In dat desbetreffende artikel schreef ik toen over Meghan Markle, want zij had op dat moment zo'n effect op mij. Dan wil ik alles over de persoon in kwestie weten, gewoon omdat ik hem/haar zo interessant vind lijken. Dan wil ik weten hoe ze zich kleden, wat hun favoriete films/boeken zijn, wat ze graag eten,... . Geen idee hoe dat komt, maar irritant is het zeker wel. Ik zou me namelijk liever fulltime bezighouden met mijn eigen leven.

Nu ben ik benieuwd! Is zo'n tijdelijke 'obsessie' herkenbaar voor jou? Of heb jij dat nog nooit meegemaakt? 


5 opmerkingen

 1. Leuk om te lezen. En de tijdelijke obsessie is herkenbaar :) ik had het ook met Meghan en soms met een acteur of actrice als de film of serie indruk op me heeft gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik herken het ook. Tot het moment dat ik me realiseer dat ik me inderdaad beter met mijn eigen leven kan bezighouden in plaats van met het internet, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha ik lees wel wat herkenbare dingen! Ik ben te gevoelig voor van die hele gewelddadige films of super spannende films. Kan ik allemaal niet goed aan. En ik ben ook een Hufflepuff! Van schoenen draag ik ook een 39 en ik vind dat eigenlijk een perfecte maat. Niet te klein en niet te groot.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou, nummer 3 is hier heel erg herkenbaar hoor! Ik wens ze dan ook altijd al het kwaads toe, haha. Ik vind mijn schoenmaat 40 juist een perfecte maat :-P Wel moest ik laatst bij de Asicswinkel hardloopschoenen in maat 41,5 (!!!) kopen, omdat ze anders gewoon niet pasten. Dat vond ik wel een beetje heftig...

  BeantwoordenVerwijderen