Zeg vaarwel tegen de blogger’s block

De hele social media wereld is tegenwoordig één en al competitie. Het is makkelijk om te bezwijken onder de druk omdat je het gevoel hebt constant mee te moeten zijn met alle laatste nieuwe trends, en om frequent én consequent te posten. En dat allemaal puur om je volgers tevreden te houden. Triest eigenlijk. Zeker omdat de meesten onder ons zijn begonnen met bloggen voor het plezier en het dus gewoon ook, wel… plezant moet blijven voor ons. Dus heb je last van een blogdipje? Maak je er niet al te druk over. Het is gewoon oké om eens een pauze in te lassen en eventjes geen artikelen online te gooien. Indien je tòch snel weer aan het schrijven wilt slaan volgen hier mijn tips om de blogger’s block vaarwel te zeggen. Met om te beginnen alvast mijn belangrijkste mededeling; als je echt gepassioneerd bent door het bloggen dan beginnen je vingers vanzelf weer te kriebelen. Geef het gewoon wat tijd. Let it go. Hakuna Matata. 


NEEM EEN BLOG-PAUZE
Zoals ik al zei; een pauze nemen is helemaal oké. Probeer eventjes niet meer aan je blog te denken en hou je bezig met andere zaken. Wie weet heb je door het nemen van een blog-pauze wel tijd voor het lezen van dat ene boek dat je al zolang wilde lezen. En wie wéét wat voor inspiratie je daar kunt uithalen. Voor je het weet komen die ideeën dus vanzelf wel weer opduiken. En zoals ook wel vaker wordt gezegd: kwaliteit boven kwantiteit – altijd!

LEES ANDERE BLOGS / MAGAZINES
Scroll eens wat door Bloglovin’ of geef er wat zoekwoorden in die jij interessant vindt klinken. Of duik eens in het archief van je favoriete bloggers. Of zelfs in het archief van je eigen blog. Wie weet kan je daardoor wel wat nieuwe inzichten krijgen. Zelf haal ik ook altijd heel wat inspiratie uit magazines. Er staan vaak zulke boeiende artikelen en toffe foto’s in dat ik gewoon vanzelf weer onmiddellijk aan de slag wil gaan voor mijn blog.

TREK EROP UIT
Hoewel het leuk (én leerrijk!) is om meteen naar de andere kant van de wereld te trekken, kan je ook gewoon je eigen tuin in wandelen. Of je omgeving gaan verkennen. Of toerist zijn in eigen land voor een dagje. Het veranderen van je omgeving kan wonderen doen voor je hoofd. Als er één ding is waar ik enorm veel inspiratie uithaal, dan is dàt wel.

SCHRIJF JE IDEEËN OP
Oeh, in mijn ogen een echte must! Ik zou niet kunnen bloggen zonder mijn ideeën ergens op te schrijven voordat ik ze kan uitwerken. Zo heb ik een schriftje waarin ik al mijn blog-gedachten noteer, én staan de notities op mijn gsm vol met ideeën voor eventuele artikelen. Super handig om door te kunnen bladeren / scrollen als je het eventjes niet meer weet. Dan hoef je maar een oud idee uit te kiezen en te verwerken in een artikel. En voilà.

PLANNEN, PLANNEN, PLANNEN!
Niet zomaar een must, maar een MUST-MUST! Tenzij je natuurlijk houdt van sporadisch bloggen en publiceert wanneer je daar zin in hebt. Wat natuurlijk ook helemaal oké is! Maar als je dus, zoals mij, probeert om wat meer consequent te zijn met het publiceren van posts, dan is plannen noodzakelijk! Je hebt namelijk niet altijd tijd, zin of inspiratie om woorden uit je vingers te laten vloeien. Plan dus je artikels goed in, zodat je voor jezelf een soort-van deadline kunt stellen. En schrijf ook wat vooruit, voor het geval je last-minute dus geen tijd, zin of inspiratie meer hebt. Niets dan voordelen met dan plannen. DOEN!

EXTRA! Enkele blog-ideeën from me to you.
(Voornamelijk omdat ik de volgende artikels zélf graag lees bij andere bloggers!) 
– Foto-overzicht van je dag, week of maand.
– Een compleet verslag van je laatste reis (of daguitstap), inclusief tips en hotspots.
– Schrijf over je favoriete bezienswaardigheden in eigen land.
– Vertel wat er momenteel in je hoofd omgaat.
– Show ons je laatste nieuwe (of favoriete) kledingstuk in een outfitpost.
– Deel je favoriete recepten, films, series en/of boeken.
– Beschrijf de grootste les die het leven jou al heeft geleerd.
– Wat zijn (tot nu toe) jouw drie mooiste herinneringen?
– Deel je bucket list.
– Doe mee met het Day Zero Project en schrijf een post over elk behaald doel.
– Beschrijf een dag uit je leven die je nooit zal vergeten.
– Vertel ons over je beste aankopen ooit.

Welke artikels lees jij graag bij andere bloggers? Hoe meer inspiratie, hoe beter!Comments (7)

 • Sam – singlereadytomingleblog

  20 juli 2018 at 18:17

  Ik vind weekoverzichtjes altijd leuk. Superraar, want meestal gebeurt er helemaal niet zo heel veel in een week, maar je herkent toch altijd wel bepaalde dingen en da's dan wel tof, vind ik!

 • HosteSarah

  20 juli 2018 at 18:23

  Inderdaad! Dat vind ik dus ook altijd het leuke. Er hoeft niets speciaal te gebeuren; zo’n ‘normaal’ overzicht is gewoon plezant omdat het herkenbaar kan zijn. Altijd leuk om ook eens de niet-zo-perfecte kant (a la Instagram) van mensen te leren kennen!

 • Evelyne Vergote

  20 juli 2018 at 18:35

  Leuk artikel! Komt als geroepen, haha. Ik lees heel graag persoonlijke verhalen, in de vorm van een tag, verhaal of lijstje. Zelf schrijf ik die ook het liefst.

  1. HosteSarah

   20 juli 2018 at 18:45

   De persoonlijke artikels vind ik zelf ook het leukst om te schrijven én te lezen, dus da’s helemaal top 🙂

 • Irene

  20 juli 2018 at 20:44

  Ik ben er net wat uit se, uit mijn dip. 't Zal wel helpen dat ik vakantie heb 😉 bij andere bloggers lees ik ook echt graag weekoverzichtjes, maar outfitposts vind ik ook tof. Eigenlijk gewoon bijna alles wel 🙂

 • Roos

  21 juli 2018 at 16:06

  Een bloggersblock is zo vervelend, super handig dus deze tips!

 • Darina

  23 juli 2018 at 19:40

  Goede tips! Ik lees graag lijstjes, weekoverzichtjes, outfits…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Ik bekeek 30 films uit de IMDB top 250

Volgende bericht

Recept - Havermoutpap (the way I like it)