Recept - Havermoutpap (the way I like it)

Havermout is alweer een tijdje erg hip en dat is niet zonder redenen. Het is een gezond voedingsmiddel rijk aan eiwitten en vezels, en zorgt voor een betere stofwisseling en een sneller verzadigd gevoel. Voornamelijk door dat laatste puntje is havermoutpap voor velen een ideaal (en stevig!) ontbijt; een vol gevoel van 's morgens tot 's middags? Check! Bovendien is havermoutpap makkelijk te maken en altijd snel klaar. En aangezien er verschillende manieren zijn om zo'n papje te bereiden wilde ik toch ook eventjes mijn werkwijze online gooien. Al is het maar voor mezelf, zodat ik het recept altijd snel kan terugvinden. 

BENODIGDHEDEN (1 portie) 
- 5 el havermout
- 200 ml water
- 1 tl vanille extract
- 1 el ahornsiroop
- Scheutje plantaardige melk
- Snuifje (Himalaya) zout

BEREIDINGSWIJZE
Breng in een pannetje de havermout aan de kook samen met het water en het vanille extract, en laat een vijftal minuten (al roerend!) pruttelen op een zacht vuurtje. (Of zolang als aangegeven op de verpakking van je havermout.) 

Voeg vervolgens de eetlepel ahornsiroop toe samen met een scheutje plantaardige melk (ik gebruik Alpro Soja Vanille) om je havermoutpap wat te verdunnen. Roer dat nog een minuutje goed door op het vuur.

TOPPINGS
Qua toppings gebruik ik graag:
- Chia zaadjes, aardbeien, 1 el ahornsiroop
- Bosbessen, frambozen, kokosschilfers en/of ongezouten noten
- Hagelslag of fijngesneden stukjes chocolade
- 1 tl pindakaas en stukjes banaan
- Bruine suiker, fijngesneden stukjes appel, een snuifje kaneel


Info: Eén portie (zonder topping) bevat ongeveer 200 kcal.

SMAKELIJK!

4 opmerkingen

  1. Nog nooit gegeten, zal ik eens moeten proberen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk om te horen! De meeste mensen vinden havermoutpap over het algemeen niet zo lekker, maar ik vind het (op deze manier bereid) echt heel erg goed meevallen. Zeker met wat lekkere toppings erbij. Dan is het gewoon echt lekker :)

      Verwijderen